Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.09.2018, 7:08 

Czesc,

Pewnie wiekszosc tu obecnych trafilo na forum, bo ma lub szuka samochodu i odpowiedzi na pytania z nim zwiazane. Nic banalniejszego: i ja znalazlem sie tutaj z tego powodu :)
Jestem na etapie poszukiwania 911. Nigdy wczesniej nawet w tym samochodzie nie siedzialem, ale towarzyszy mu pewna aura niedostepnosci, nie chce uzyc zbyt gornolotnych slow, ale chyba tez magii.
Jezdzilem wieloma samochodami, jestem facetem w srednim wieku i wymyslilem sobie, ze to dobry czas na spelnianie marzen.
Mam kilka obaw. Nawet nie tyle zwiazanych z utrzymaniem, czy problemami technicznymi, bo wiele wyczytalem i mam nadzieje zrozumialem. Caly czas waham sie tez pomiedzy roznymi markami, ale w zasadzie na celowniku zostal tylko Mercedes i Porsche. Pulap cenowy okolice €25k wiec do wyboru wylacznie 996. Coupe, bo mam wrazenie, ze dach w cabrio schodzi jeszcze nizej a to rodzi watpliwosci zwiazane z pierwszym pytaniem.
Pierwsza obawa i najpowazniejsza: jak faktycznie jest z uzytkowaniem tylnych "siedzen"? Czy okazjonalnie moze tam jezdzic osoba o wzroscie 170cm? Nie mam obecnie fizycznej mozliwosci "dopasowania pasazera".
Dalsze pytania/watpliowasci opisze moze pozniej w forum technicznym, bo jak na powitanie to i tak sie rozpisalem.

Jeszcze raz witam i pozdrawiam, Robert

PostNapisane: 19.09.2018, 7:48 

Cześć myślę że powinieneś się przejechać 911 i dużo z twoich wątpliwości zostanie rozwiane :) Masz w Sopocie PCS więc podjedź przymierz sie nawet do nowszej wersji i sądzę, że decyzja zostanie podjęta ;)

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 19.09.2018, 9:52 

Czesc Michal,

Dziekuje za odpowiedz. Do Lelka (PCS) mam na dzisiaj troche daleko, ale bede mial prawdopodobnie dzisiaj okazje, zeby sie 996 przejechac. Zastanawiam sie, czy przy moim wzroscie 185 cm wsiadanie do tylu nie bedzie dosc karkolomne. ;) Zobaczymy.

PostNapisane: 19.09.2018, 11:32 

Do tyłu nawet Nie próbuj:)

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 19.09.2018, 14:08 

Nr klubowicza: 615
Cześć,

Co prawda 996 mam raptem od 10 dni :D ale syna, który 170cm mierzy, wpakowałem na tylny zydelek i pół godziny wiozłem. Wiozłem go na imprezę, więc się nie skarżył. W poniedziałek jak na trening miałem go wieźć to już coś burczał pod nosem, że lepiej jednak autem mamy... ;)

Pozdrawiam,
Jacek

PS jak szukasz auta to bierz to http://porscheclub.pl/forum/996-c4s-2002r-t17649.html ;)

996 C4S

PostNapisane: 19.09.2018, 14:37 

Dziękuję za propozycję, ale auto będzie w Niemczech. Akcyzy nikt mi nie zwróci.
Po Twoim komentarzu widzę, że jednak muszę młodzieża wpakować do tylu ;)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]