Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Elo!
PostNapisane: 18.12.2019, 2:02 

Jak zrobi ze dwie wycieczki krajoznawcze na zachód to inaczej bedzie spiewał ;) a moze akurat bedzie mial szczescie (spore jednak prawdopodobienstwo jest). Sam zawsze tez szukam tez na zachodzie, ale od ok 8 lat w PL naprawde da sie kupic klasyka.
Najlepszy przyklad moje zakupy z ostatnich 10 lat. MGB kupilem w UK ale tylko dlatego ze ktos mi tydzien wczesniej w krakowie podkupil fajna TR6, mx5 kupiona w rzeszowie (stosunek cena/jakosc doskonala w stosunku do ofert zachodnich) auto bylo bardzo zadbane, teraz jak kupowalem Boxstera S to tez finalnie kupilem od PiotraM z forum, zadna okazja zycia ale kupilem za tyle ze akurat juz nie bylo warto szukac za Odrą i auto tez nie bylo oszukane (wiedzialem co w nim jest i swiadomie dokonalem wyboru)
Przesiali sie juz importerzy ktorzy kupowali ostatni szrot na zachodzie zeby tunpostawic przy drodze krajowej z karteczka SPRZEDAM i twierdzic ze looo panie to zabytkowe porsche/mercedes/bmw (do wyboru) to musi byc warte fure kasy, ale pan poczeka az zaczna drożeć, to dopiero bedzie ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 18.12.2019, 19:43 

W Belgii i Holandii znalezc teraz w rozsadej kasie 944 graniczy z cudem.. Niemcy tez juz od dawna nauczeni picowania samochodow.. co do przebiegu to po 30 latach przebieg 300tys to jest ile? 10tys rocznie? Chyba wiecej te auta realnie nie jezdza.. a upalanie Porsche na autostradzie to juz jakas mitomania.. te auta sie upala w gorach, na zakretach a nie na prostej drodze..
co do cisnienia - u mnie w 944 na rozgrzanym jest okolice 2bar.. tak musi byc i koniec.. jesli jest inaczej to jest juz zle..
Podnies budzet i napisz do noname_conek. Ma takie turbo ze niemieckie sie w szopie chowaja.. tyle ze pewnie nawet za 25k euro nie odda..

PostNapisane: 18.12.2019, 19:54 

Wy tu chyba macie kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem,co niektórzy.Ja nie prosiłem nikogo o pisanie swoich mądrości i rad jaki samochód,gdzie i od kogo mam kupić.Więc jeszcze raz dużymi literami.NA CO PRZY ZAKUPIE 944 ZWRÓCIĆ UWAGĘ?

PostNapisane: 18.12.2019, 22:03 

Strummer napisał(a):
Wy tu chyba macie kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem,co niektórzy.Ja nie prosiłem nikogo o pisanie swoich mądrości i rad jaki samochód,gdzie i od kogo mam kupić.Więc jeszcze raz dużymi literami.NA CO PRZY ZAKUPIE 944 ZWRÓCIĆ UWAGĘ?
Na stan techniczny. Powodzenia.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 19.12.2019, 12:05 

Nr klubowicza: 263
Strummer ostudź emocje chłopaki dzielą się swoją wiedzą i odczuciami a ty robisz się agresywny (pisanie wielkimi literami w necie to KRZYK!)

Strummer napisał(a):

Czyż pytanie: na co zwrócić uwagę w 944 nie jest już radą samą w sobie? innym zarzucasz czytanie ze zrozumieniem to sam pisz zrozumiale.

Obrazek

PostNapisane: 27.12.2019, 12:21 

Fanem marki nie jesteś. Postaraj się w pierwszej kolejności o możliwość dłuższej przejażdżki i póżniej decyduj czy jeszcze chcesz. Porsche wymaga cierpliwości i pójścia czasem na kompromis. Nigdy nie kupuj porsche samemu, uwierz mi że jak się nie znasz to po paru radach z forum nadal się nie znasz. Powodzenia.

PostNapisane: 3.01.2020, 15:20 

Witam
Rozglądam się za Cayman S 718. z rocznika 2017 i w górę. Na co mam zwrócać uwage i czy warto się interesować tym samochodem na początek. Ponieważ będzie to moje pierwsze Porsche jeśli się zdecyduje.
Proszę o kilka zdań na ten temat
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]