Dzień dobry. Pytanie do użytkowników 718 (dowolna wersja). Jakie felgi rekomendujecie do codziennej jazdy: 19 czy 20 cali? Planuję zamówienie i obawiam się, że 20 z 991 będą zbyt twarde i dodatkowo nie jestem przekonany, czy 20, nie wyglądają trochę karykaturalnie. Dodam tylko, że mówimy o standardowym zawieszeniu. Dzięki.
Mam 20 w 981, są naprawdę ok. Mam magnetic ride, z tego co się dowiadywałem w trybie wyłączonym mam troszkę bardziej komfortowo niż w opcjji bez utwardzania, która jest wyśrodkowana.
Jesli bedziesz jezdził po "bulwarze" to 20 beda ok ale jesli na codzienna jazde po miejskiej "dzungli" to raczej bezpieczniejsze beda 19 wybor nalezy do Ciebie
20 na pewno będą trochę mniej komfortowe ale moim zdaniem pasują bardzo dobrze do Caymana(wizualnie). Ja mam u sienie 20 i jest naprawdę ok jeśli chodzi o komfort tyle ze mam PASM . Jeżeli stawiasz bardziej na komfort niż wygląd bierz 19 jeżeli odwrotnie 20 .
Też będę stał przed takim wyborem. Obecnie jeżdżę Z4. Na zimę mam profil 45- 17 cali, lato 18 cali 35/40. Jest istotna różnica w jeździe na korzyść niskiego profilu. Co do komfortu sprawa oczywista, ale roadstera nie kupuje sie dla komfortu tylko dla wrażeń z jazdy. Dlatego trzeba wybrać koła bardziej sportowe i tyle. Co do 718. Ja jestem obecnie na etapie takiego wyboru: Jak z PASM to 20 cali jak bez PASM to 19. U mnie zależy ten wybór trochę od finansów. P.s. wizualnie tylko czarne 20 cali