Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.03.2013, 23:55 

Nr klubowicza: 060
Mysle ,ze ponownie rozpoczyna sie dyskusja nie prowadzaca do niczego...Zarzad jest od tego zeby pewne kwestie roztrzygnac radykalnie i dyskretnie bez wywolywanie dodatkowej dyskusji i bicia piany na forum- które nie jest komercyjne i powinnismy docenic,ze po ekranie nie fruwaja nam reklamy i oberty trudne do dogonienia standardową myszką :D Natomiast uwazam ze blokada wszystkich ogloszen dla nieklubowiczow moze przyniesc rowniesz "plusy ujemne" :roll: niemniej jest do tego Organ wybrany aby podjac decyzje- referendum zostawmy na inne okazje :D

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 0:24 

PD Mobil ukłony :-)

Dobrze "prawisz" i "organoleptycznie" wraz z ubytkiem mamony w portfelu gdzie sie nie ruszyć argumentujesz ;-)

Niemniej me stanowisko i jak wynika z wiekszości postów i to czasami nie KLUBOWICZÓW jest takie :

Nie widzę najmniejszej zbieżności w wystawieniu oferty sprzedaży "przedmiotów" związanych stricte z Naszą marką Posche, niemniej pod warunkiem :

Zachowujemy regulamin KLUBU !

1. pierwszy post przedstawiamy się w zgodzie z regulaminem( i by było jasne wyrazne i bez niedomówień) nie musimy być posiadaczem Porsche, ale wystarczy fascynacja, "zajafka" dowolna interpretacja świadomości marki i chęć wstąpienia/przystopienia do KLUBU

2. ogłaszamy, że dysponujemy tym , a tym w marce PORSCHE i TYLKO I WYŁĄCZNIE ( a co widac , przynajmniej do tej pory , jak słusznie kilku moich przedmowców zauważyło, że nie było żadnych "ale" bez wyboru KLUBOWICZ - NIE KLUBOWICZ ( niemniej dalej chcemy wstąpic w "szeregi" w sytuacji kilkumiesięcznego wstepowania i wstępowania)wiadomo BAN i po temacie ( BAN na zamieszczanie ogłoszeń by było jasne bo juz widzę oczami doswiadczenia jak do tej pory maruderów w stylu bo ja nie klubowicz, ale musi byc po równo uczciwie i KONSEKWENTNIE) ŻENADA ... oczywiście argumentacja nieklubowiczów NACIĄGACZY !

3. Wszelakie "wejśćia" w stylu sprzedam snopowiązałke marki porsche bo mój znany lakiernik z koziej wólki ją przemalował na Porsche Design :P do zbanowania, ale właśnie ..... zadajemy tylko trudu i ogromu pracy adminom-moderatorom ...

dlatego też podnoszę po raz wtóry by mianować kilku ze sprawdzonych userów- Klubowiczów (jak np Simprez) moderatorami i zostawić im we "władaniu" dział kupię-sprzedam.

4 Faktycznie rozumiem ( i chyba nie zrozumiem użytkowników, którzy maja po setki postów ich wpisy pojawiają się conajmniej raz dziennie , a nie zostają Klubowiczami ze wzgledu na opłate ????) zbulwersowanie typowo Polskie i za darmoszkę bo dlaczego i nie.

LUDZIE prosze WAS !!!

zlitujcie się sami nad sobą, czy cokolwiek w tym Naszym obecnym swiecie jest za free ?

By serwer działał trzeba zapłacic ... zresztą bez sensu cokolwiek pisac skoro nie rozumiecie, a macie PROBLEMY z przyswojeniem podstawowych zasad globalnych, a KRZYCZYCIE i wytykacie, ze Wam się należy, że równouprawnienie i w ogóle jak Wam się wielka krzywda dzieje bo jeden chciałby byc Klubowiczem, ale nie może
BO nie ma w chwili obecnej Porsche, a drugi żeby ten , który już nie ma bo sprzedał (a składke miał opłacona już nie był Klubowiczem bo nie ma Porsche i to jest wielce niesprawiedliwe jak i niekonsekwentne )

Pomsta do nieba i typowa "małopolaczkowość" niestety :-(

psioczyć, nadawać i krytykować samemu nic nie dając, a mając tylko coraz bezczelniejsze wymagania :-(

BASTA I BASTA i KONIEC !

Czy zastanowiliscie sie drodzy niezadowolenie nieklubowicze, ze np zczynając od Prezesa, a kończąc na szarym zwykłym członku Klubu NIKT z NAS nie zarabia, a tylko DOKŁADA w szczególności zarząd kosztem niejednokrotnie Rodziny swej prywatnosci & etc ???

Nie, nie, nie / BO PO CO ?

Przecież KLub powienien byc w Waszym mniemaniu DARMOZJADÓW Wam nadewszystko przyporząkowany/podporządkowany bo WAM się nalezy bo Wy macie wiele do gadania bo WY i w ogóle ...

GÓWNO prawda i tyle :-)

Chcesz jeden z drugim dyskutować o tworzeniu KLubu czy też zasad ?

nie widzę najmniejszego problemu wpłać składkę (czyli łopatologicznie) dołuż swą "cegięłkę) i pomagaj, a nie W Y M A GA J i tylko WYMAGAJ

Reasumując ....

Zawsze i wszędzię większe priorytety dla KLUBOWICZÓW bany za BANAMI dla cwaniaczków wymagajacych , a nic kompletnie nic nie DAJĄCYCH !!!

ps. Owszem jest marginalny procent nieklubowiczów, którzy zamieszczają ogłoszenia czy też udzielają się na forum i bynajmniej ja nie zauważyłem jakichkolwiek odznak wrogości czy też nieprzychylności czy to w kwestii zamieszczenia przez nich ogłoszeń w dziale kup-sprzedaj czy też porad ze strony tak nielubianych przez nieklubowiczów KLUBOWICZÓW ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 1:24 

pdmobil napisał(a):
Co do korzystania z Forum przez "nie klubowiczów" to proszę spojrzeć: kl. - 567 postów, Arekk - 301, Macpraw - 104.....a jak by dalej poszukać, to się okaże jak wielu posiadaczy Porsche, nie klubowiczów, korzysta z klubowego Forum w znacznie większym stopniu niż większość klubowiczów. Za free - dlaczego ? Czy o ten bak byle jakiego paliwa chodzi ? Czy gazetę macie za darmo, czy do kina chodzicie na gapę ?

pdmobil - podany przez Ciebie przykład jest chyba nie do końca trafiony. Skoro napisałem 567 postów, tworzę treści na tym forum, które czytają inni. Czyli, biorąc pod uwagę, że wśród tych postów, zaledwie kilka było ogłoszeniami (z tego co pamiętam, tylko jedno z nich dotyczyło sprzedaży) daję swój wkład w tworzenie gazety, której przykład przytoczyłeś. Bo chyba samo forum, bez treści nie jest "gazetą", podobnie jak czysta kartka papieru.

Kończąc, pozwoliłem sobie zabrać głos w tej dyskusji, nie po to, żeby czegokolwiek się domagać (jako osoba spoza Klubu jestem tu gościem, zdanym na łaskę gospodarza), próbowałem jedynie zwrócić uwagę, że blokowanie działu "Sprzedam, kupię, zamienię" i izolowanie sporej grupy miłośników Porsche, którzy np. szukają pewnego, sprawdzonego, "klubowego" auta, do rozpoczęcia swojej przygody z tą marką, może przynieść wszystkim więcej złego, niż dobrego.

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 10:15 

jakinton! Wytykasz bark umiejętności czytania ze zrozumieniem?

To przeczytaj jeszcze raz moje posty w tym temacie ze zrozumieniem! Bo mi ręce opadły!

Wytykasz niechęć do płacenia? Przeczytaj moje posty jeszcze raz! Też mi ręce opadły!

Mówisz o chamstwie? Przeczytaj swoje posty jeszcze raz! Kolejny raz mi ręce opadły! Jesteś prostakiem i chamem!

Podobnie jak michał4444 to jest mój ostatni post na forum! Zróbcie sobie folwark i piszcie sobie słodkości w swoim kierunku! Na pewno ktoś, kto przeczyta ten temat będzie koniecznie chciał wstąpić do tego elitarnego klubu!

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 10:31 

Kolego Macpraw, za takie wpisy powinieneś dostać bana. Chyba Cię poniosło :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 10:37 

należę do klubu od niedawna bo od roku
ale na forum jestem od 2007 roku..
należę bo chciałem być w klubie Porsche - to jest coś myślę sobie
ale forum chyba przestanę czytać bo
głownie interesują mnie klasyki a na forum
- prawie zero informacji technicznych czy postów na ich temat
- ciągłe kłótnie co można a co nie można
bez sensu
wytykanie bo ty jesteś w klubie a ty nie
byłem na paru spotkaniach
i ludzi których tam spotkałem to super kolesie i koleżanki
i nie widzę ich w tych (paru jest) dyskusjach
nic to
miłego dnia życzę
pozdro kacper

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 10:43 

sami jesteśmy sobie winni.

1. dopiero ulanie się i stosunek liczby postów K/S do tematycznych + wybaczcie, również prześmiewcze posty Mariona i moje doprowadził do działania...
2. nie widzę problemu z rozróżnieniem ogłoszenia pt.

"zalega mi w garażu pompka z drucikiem do 9xx albo omyłkowo zamówiłem panoramiczną szybę do Cabrio"

od

"sprzedam puzon - stał na parkingu kiedys obok VW a to ten sam koncern lub sprowadzam części ktoś chętny bo tak zarabiam na życie"

odpowiedźcie mi wszyscy oponenci, kiedy na wnioski wielu KLUBOWICZÓW (czytaj współwłaściecieli forum) o uporządkowanie i kiedy tak się w końcu stało - skąd to oburzenie ?

pozdrawiam, platformę oburzonych

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 10:46 

kacper napisał(a):
należę do klubu od niedawna bo od roku
ale na forum jestem od 2007 roku..
należę bo chciałem być w klubie Porsche - to jest coś myślę sobie
ale forum chyba przestanę czytać bo
głownie interesują mnie klasyki a na forum
- prawie zero informacji technicznych czy postów na ich temat
- ciągłe kłótnie co można a co nie można
bez sensu
wytykanie bo ty jesteś w klubie a ty nie
byłem na paru spotkaniach
i ludzi których tam spotkałem to super kolesie i koleżanki
i nie widzę ich w tych (paru jest) dyskusjach
nic to
miłego dnia życzę
pozdro kacper

100% racji.
wreszcie sensowny post.

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 11:01 

jak można skasować profil?

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 11:05 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Panowie, proponuję ochłonąć. Nie przesadzajcie. Dlaczego was to tak uraziło? Chyba sami zauważyliście, że ostatnio postów typu kupię/sprzedam (z naciskiem na to drugie) przybyło sporo. Chyba nie byliście ich autorami? Peace!

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 11:06 

tak ok przybyło
tylko temat zszedł jak zwykle na wyzywanie się kto płaci a kto nie
kto jest w klubie a kto nie

przynajmniej ja to tak odczuwam

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 11:42 

Smutna ta nasza polska rzeczywistość... :(

Nie rozumiem po co używać mało eleganckich, niewybrednych i obraźliwych "argumentów" jakich padło tu całe mnóstwo - jednocześnie rozumiem tych którzy czują sie urażeni poziomem owej "dyskusji"

Jeżeli kogoś "boli" używanie forum przez nieklubowiczów (mi osobiście to nie bardzo przeszkadza) wystarczy zrobić prosty ruch i ograniczyć dostęp do forum czy poszczególnych działów (np. giełda)
Używam kilku forów zagranicznych, gdzie takie rzeczy są zupełnie normalne, dla każdego zrozumiałe i NIKT nie robi z tego problemu.

Panowie - PEACE.

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 12:24 

Nr klubowicza: 412
Przerażająca jest nienawiść niektórych KLUBOWICZÓW do osób nie zrzeszonych :oops:

Marcin
było: 986, 987S, 996.2 Targa Orient Red Metallic
jest: Macan S i Boxster 718
http://WWW.AURAN.PL
http://WWW.MISSALA.PL
Perfumeria Quality Gdańsk

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 12:45 

Nr klubowicza: 330
Witam wszystkich klubowiczów i nie klubowiczów :piwo:
Ja też na forum i w klubie jestem od niedawna :oops: i dobrze by było wypracować jakiś kompromis i odrzucił wszystkie skrajne postawy typu - upraszczając "jeżeli nie jesteś w klubie to spadaj z forum ".
Z drugiej strony jak ktoś napisał w życiu nie ma nic za darmo i wypadało by w ramach wspierania klubu i forum dla tych którzy chcą lub mają większe potrzeby "komercyjne" (ale raczej związane z marką Porsche) stworzyć możliwość korzystania z forum po uiszczeniu niewielkiej opłaty abonamentowej np. 200 zł rocznie.
W ramach abonamentu można by bez ograniczeń korzystać z możliwości zamieszczania ogłoszeń typu "sprzedam", mieć możliwość prezentacji awatara, rozszerzonego podpisu itp. ...
Oczywiście administrator miałby możliwość zwolnienia z takich opłat kolegów i koleżanki, które według niego wnoszą jakąś wartość dodaną (liczba postów, staż itp.)
Pozdrawiam
Tomek

PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA
oponygumis@wp.pl
tel.+48-602-620-510
Tomek

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 12:53 

Nr klubowicza: 330
Marion napisał(a):
powtórzę raz jeszcze: to jest forum klubu Porsche czyli społeczności zrzeszonych w nim osób, które się znają i spotykają na zlotach a pomiędzy zlotami omawiają ważne sprawy lub wypisują pierdoły dla zabicia czasu i takie ich prawo. reszta osób jest na występach gościnnych a goście generalnie jak do kogoś przychodzą to go nie obrażają, nie narzekają że paluszki słone są zbyt słone, nie wyrzucają mu auta z garażu żeby wstawić swoje i nie zawieszają mu bannerów reklamowych na płocie.

Dokładnie tak :thumbup:

PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA
oponygumis@wp.pl
tel.+48-602-620-510
Tomek

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 12:53 

Marion napisał(a):
tak, ta nienawiść i szukanie pieniędzy wszędzie gdzie się da jest straszne tak nie powinno być. teraz to już nawet ksiądz bierze wpisowe (opłata za chrzest) pomimo że potem kasuje składki (na kolędzie, na tacę i do skarbonek), do tego chce jeszcze wypisowe (pogrzeb) i jeszcze ochrzania wszystkich na spowiedzi i na kazaniu - do czego to doszło, tak nie może być, trzeba coś z tym zrobić. wszędzie tylko prywata, wyzysk i sianie zgorszenia :crazy:

Miejmy nadzieję, że Franciszek zrobi z nimi porządek.. :P

Ps.Czytaliście artykuł o abp.Głodziu, ps. "Flaszka " ...?

Tytuł: ale miło
PostNapisane: 20.03.2013, 13:28 

zrobiło sie miło
widze ze niektórych klubowiczów bardzo boli ze zapłacili pare stów za wpisowe i nie moga sie z tym uporac.
Macpraw ma racje i nie potrzebnie go obrazano. Pisał ze moze zapłacic ale nie ma auta a nie kupi pierwszego lepszego zaby wpłacic składke i byc Klubowiczem. i z tego powodu nie jest chyba gorszy od jakinton?
Fajnie napisał Marion 100% popieram
Gumis masz racje ale opłata 200 zł to mija sie z celem tej rozmowy bo jezeli ktos kocha ta marke ma np 18 lat i chce korzystac z forum zadac pytanie włascicielowi to ma za to płacic?
Moim zdaniem moze dla nie klubowiczów drobna opłata np 2-5 zł za umieszczenie ogłoszenia SPRZEDAM bo kupno jest miejszym problemem. Daje głowe ze o 70 % zmiejszy sie ilość ogłoszeń.
Pamiętajcie PORSCHE to szanowana marka i PCP tez a Wy klubowicze jesteście jego wizytówką!!
Pozdrawiam za jakis czas tez klubowicz

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 13:35 

Nr klubowicza: 060
Q...mać czy nikt nie widzi, ze ta dyskusja idzie w kierunku kompletnej wojny o NIC...juz schodzi na Koscioł z chwile polityka..prosze o opamietanie bo Racja jest jak Du.a- kazdy ma swoją a widze ,ze oprucz podawnia merytorycznych powodow padaja proste tezy "nie bo nie i juz". Moze przy okazji wyeliminowac tematy typu "ratunku nie swieci mi kontrolka od kierunkowskazow w 997(po lifcie)- szto dielac"- kazdego denerwuje cos innego i tylko kultura osobista pozwala bezkolizyjnie poruszac sie po Forum. Teraz ktos postronny zaintersowany poczyta temat i wyrobi sobie zdanie o Klubie :oops:

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 13:35 

Marion napisał(a):
powtórzę raz jeszcze: to jest forum klubu Porsche czyli społeczności zrzeszonych w nim osób, które się znają i spotykają na zlotach a pomiędzy zlotami omawiają ważne sprawy lub wypisują pierdoły dla zabicia czasu i takie ich prawo. reszta osób jest na występach gościnnych a goście generalnie jak do kogoś przychodzą to go nie obrażają, nie narzekają że paluszki słone są zbyt słone, nie wyrzucają mu auta z garażu żeby wstawić swoje i nie zawieszają mu bannerów reklamowych na płocie.

twardo i na temat - nienawiści nie dostrzegam

pozdr, jacek

P.S. czy ktoś z szanownych nieKlubowiczów miał okazję być , o tak pierwszy przykład z brzegu np. w klubie motocyklowym w latach '80 ?
nie, no tak zapytałem dla porównania jak strzec klubowej dyscypliny i jak najpierw dać się poznać OSOBIŚCIE, poudzielać, coś zorganizować ?
Nie, naprawdę, tak zapytałem tylko...

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 13:56 

Jakinton, proszę przeedytuj swój post i popraw słowo "PORCHE". Oczy bolą.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]