Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 15:23 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Piękna nasza Polska cała :lol:
Czyżbym znowu wsadził nieopatrznie kij w mrowisko ?
Niestety (bądz...stety) ma rację Marion w twierdzeniu, że -uogólniając- rzucamy się do dyskusji (czytaj: kłótni, pyskówki, awantury) nie doczytawszy, nie zrozumiawszy poprzednika.

Nie napisałem NIC !!!!! przeciwko obecności nie klubowiczów na Forum....,

... a już głos, że się wypisuje, że to forum Klubu itd.....Tak, jest to forum Klubu, nie można zaprzeczyć i podzielam zdanie innych Klubowiczów, że chcę się tu czuć jak u siebie....a nie pod obstrzałem i komentarzami obcych.
W całkiem niespodziewanej sytuacji przekonałem się (jak pisałem wcześniej) jak szeroko jest widoczne to co na Forum się dzieje. Nie jest mi zatem obojętne, że Klub i Forum, którego jestem cząstką, jest oceniany na podstawie wpisów i działań osób obcych, tym bardziej, że to one są w dużym stopniu autorami ogłoszeń typu k/s i komentarzy często..chamskich.
Nie sadzę, żeby któregoś z nas, Klubowiczów, bolała kwestia wpisowego. Tym bardziej, że o kosztach w różnych kontekstach piszą NIE klubowicze.
Kacper, fajnie, że jesteś Klubowiczem. Przez dwa lata "macałeś" temat i jesteś. Jednocześnie budowałeś o ile się nie mylę inne forum. Dlaczego nie rozwinąłeś tematu klasyków TU ? Niepodatny grunt ? Sam piszesz, że czujesz się TU dobrze, to o co chodzi ? Klientów, nawet z mojego polecenia masz :)
Co do "wsadu" w treść Forum, to oczywiście różne posty są mile widziane, jednak, jeżeli są to setki, to może kolego "kl" warto pomyśleć o tym papierze, na którym piszesz w tej gazecie...bo chyba nie myślisz o profitach....Zresztą, czy każda gazeta musi być pękata ?
Wracając do meritum....Forum PCP stało się ostatnio słupem ogłoszeniowym. Owszem, tętni życiem: kupię , sprzedam, jak poskręcać druty, co zrobić, żeby nie wydać kasy w ASO, itp. Na pewno wiele osób na tym korzysta i dobrze, bo Klub spełnia tym samym ważną role w środowisku.....ale zatraca się cel pierwotny, czyli .....FORUM KLUBU, do którego oczywiście zapraszamy, nie tylko po to, żeby pisać na forum i handlować.
:lol:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 15:44 

pdmobil napisał(a):
Kacper, fajnie, że jesteś Klubowiczem. Przez dwa lata "macałeś" temat i jesteś. Jednocześnie budowałeś o ile się nie mylę inneg forum. Dlaczego nie rozwinąłeś tematu klasyków TU ? Niepodatny grunt ? O co chodzi ?

:lol:

hej
cieszę że jestem w klubie - miałem okazję skorzystać z profitów
forum o którym piszesz nie tworzyłem - byłem jednym z pierwszych użytkowników i admin mianował mnie moderatorem
dlaczego nie rozwinąłem tematu klasyków tutaj powiem szczerze nie wiem - być może, że chyba jest tutaj użytkowników, klubowiczów z nowszymi autami?
mogę spróbować może się uda kto wie
moja pasja rozwija się w chyba dobrą stronę tak myślę
nie wiem czy mogę ale
zareklamuję tu akurat w pełni moją stronę (bez forum)
www.classicporsche.pl
pozdro kacper

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 15:53 

Gumis napisał(a):
.......
Z drugiej strony jak ktoś napisał w życiu nie ma nic za darmo i wypadało by w ramach wspierania klubu i forum dla tych którzy chcą lub mają większe potrzeby "komercyjne" (ale raczej związane z marką Porsche) stworzyć możliwość korzystania z forum po uiszczeniu niewielkiej opłaty abonamentowej np. 200 zł rocznie .
W ramach abonamentu można by bez ograniczeń korzystać z możliwości zamieszczania ogłoszeń typu "sprzedam" , mieć możliwość prezentacji awatara , rozszerzonego podpisu itp. ...
Oczywiście administrator miałby możliwość zwolnienia z takich opłat kolegów i koleżanki , które według niego wnoszą jakąś wartość dodaną (ilość postów , staż itp . ) ......

nie do końca się zgodzę z takim rozwiązaniem, nie wiem jak w stanach to wygląda, bo na tamtejszych forach sie nie udzielam, ale na niemieckich forach owszem stosuje się opłaty ale ...
www.pff.de - w pełni darmowe była dyskusja o odpłatności ale wygrało tam umieszczanie reklam na forum i z opłat zrezygnowali
www.mytransaxle.de - opłaty za kozystanie ale faktycznie symboliczne 1E miesięcznie - opłata roczna 12 euro - opłata standardowa, mozna zostać donatorem i zapłacic większą kwotę i mieć roizszerzone prawa .... ale, nie są to opłaty dla nieklubowiczów bądz klubowiczów - są to opłaty dla wszystkich i są to opłaty na utrzymanie forum i tyle ...

ale można popatrzeć na inne fora w PL i poszukać rozwiązań sprawdzonych które działają - proponuję forum www.octaviaclub.pl
na forum jest okres tzw. próbny ... mozna czytać wszystko, mozna zaglądać do każdego działu ale posty napisane pojawiają się po weryfikacji trwa to chwilę dłuższą lub krótszą, ogłoszenia pojawiają sie następnego dnia ... admin to weryfikuje i albo puszcza albo nie - OK jest to sporo pracy dla admina i moderatorów - ale ... forum octavii ma 35216 użytkowników i napisali oni 1.019.000 postów i są w stanie to ogarnąć ... moze u nas też można wyznaczyć np 3 moderatorów i dac im uprawnienia do weryfikowania ogłoszeń ... i jeżeli np osoba ma do 10 postów na forum i na dodatek zarejestrowała się dzień wcześniej to nie puszcza takiego ogłoszenia, jeżeli jest to ogłoszenie kupię to może puszczą warunkowo ... to propozycja do dopracowania ....

moim zdaniem nie ma co bić piany tylko zaproponować jakieś konstruktywne rozwiązania i wprowadzić je w życie, jeżeli nie mamy pomysłu jak to rozwiązać to popatrzmy dookoła ... nie wiem jak wygląda to na forach klubów mercedesa bmw czy lexusa ... mam skodę i szukałem informacji o skodzie więc wiem jak to działa tam - ale to tylko przykład - do rozważenia.

pozdrawiam
Olo

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 17:51 

Olo924 napisał(a):
na forum jest okres tzw. próbny ... mozna czytać wszystko, mozna zaglądać do każdego działu ale posty napisane pojawiają się po weryfikacji trwa to chwilę dłuższą lub krótszą, ogłoszenia pojawiają sie następnego dnia ... admin to weryfikuje i albo puszcza albo nie

to jest bdb rozwiązanie i łatwo admin/mod mogą filtrować sensowne ogłoszenia, a resztę puszczać w kaanał.

Dodatkową opcją dla klubowiczów mogłoby być dodawanie ogłoszeń nie weryfikowalnych ( dodawane w czasie rzeczywistym, bez konieczności sprawdzenia przez admina/moda) i jest po temacie.

Tytuł:
PostNapisane: 20.03.2013, 21:50 

Taaa. Fajny wątek. W życiu za wszystko trzeba płacić. Nawet w lokalnej gazecie za ogłoszenie, że stara kanapa jest na zbyciu.
12 zeta SMSem
Warta pewnie tyle, ile ten SMS.
I nikt się nie burzy.

Dziwi mnie sytuacja, że ktoś się „obraża", iż nie do końca na miejscu jest pobranie opłaty za możliwość prowadzenia działalności stricte zarobkowej.

Ok. Umieść za free ogłoszenie, że szukasz, kupisz, potrzebujesz, przygarniesz coś związanego z prosiakiem, ale inne rzeczy powinny być permanentnie usuwane.
Może także dobrym pomysłem byłoby wprowadzenie jakiegoś min. limitu postów, od którego można by zamieszczać anonsy. Oczywiście na temat.

Ja przeciwko składce nic nie mam, jednakże na ta chwilę raczej szansy nie mam, aby o członkostwo się ubiegać.
Zakupy prosiaka nowego są w planach, ale nie w tej chwili. Są inne priorytety, a rzęchów za kilka tysi na siłę nie mam ochoty przygarniać.

Śledzę, czytam, rozważam, co kupować. Forum jest ok.

Hej!

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 1:04 

wchodze na forum po przerwie... , widze nowy temat ... , mysle przeczytam , czytam 2-3 pierwsze wystepy i przeszedłem na koniec aby to dopisac , równie mało istotny i wkurzajacy temat , zasmiecajacy jak te ogłoszeniowe ...aallle o cooooo chodzi :) , dział sprzedam do czesci zamknietej i macie spokoj , albo przynajmniej jak jest na wiekszosci zagranicznych forów , ze bez minimalnej liczby postow powiedzmy 1tys nie da sie napisac nic w ogłoszniach i priv np gdyby sie chciało cos kupic z takiego działu jako nowy nie da sie przesłac , pisze to z cała swiadomoscia bo nie mam opłaconej składki , nie mam czasu na zloty a placic składke tylko po to aby czytac - pisac wiecej to tak srednio ...
napewno jestem za aby ogłosznia mogły dotyczyc tylko porsche - co kolwiek to znaczy , nie czaje jak mozna ogłosic corse czy inne gowniane polo majac nawet porsche ...

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 9:48 

porscheee napisał(a):
....... albo przynajmniej jak jest na wiekszosci zagranicznych forów, ze bez minimalnej liczby postow powiedzmy 1 tys. nie da sie napisac nic w ogłoszeniach i priv np. gdyby sie chciało cos kupic z takiego działu jako nowy nie da sie przesłac, pisze to z cała swiadomoscia bo nie mam opłaconej składki ...

zgodzę się ale tylko częściowo, liczba postów lub staż na forum ... można byc na forum i nie pisać wiele ale regularnie czytać, więc staż i liczba postów - jedno lub drugie lub kompilacja obu ...

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 10:07 

Ja bym nie wyłączał giełdy z części ogólnodostępnej - sugeruję ograniczyć do pisania tam postów przez nowych użytkowników. To powinno ostudzić zamiary "handlarzy". Dzięki temu klubowicze mogą sprzedać auto nowym osobom na forum, a ogłoszenia tama mogą zamieszczać ludzie potencjalnie przynajmniej znani na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 16:09 

Ja niestety także niemam opłaconej składki. Ale uwielbiam czytać to forum jako jedno z nielicznych. Można byłoby usnąć z listy ostatnie ogłoszenia typu K/P ale wtedy osoby posiadające poszukiwany przedmiot przez kogoś innego nie będą wiedziały o tym ze ktoś go szuka. Większość z nas wchodzi tu by coś zaplanować, dowiedziec sie czegos, potrzebuja pomocy w wyborze i pewnie rzadko zagląda w kącik ogłoszeń. Jestem zdania ze jesli ktos z klubowiczów poszukuje jakiegoś przedmiotu to zagląda na Allegro, i to tam powinny znajdować sie ogłoszenia(nie mowie o usunięciu działu z forum). Pozatym Klubowicze zapłacili za to by móc w pełni uczestniczyć w PCP wiec to do nich nalezy wybor. A naprawde wkurzające jest zagracanie forum ogłoszeniami kupna/sprzedazy.

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 16:51 

Dział 'giełda' dla nieklubowiczów powinien być 'read only'.

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 16:53 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Pawelinho71 napisał(a):
Ja niestety także niemam opłaconej składki. Ale uwielbiam czytać to forum jako jedno z nielicznych. Można byłoby usnąć z listy ostatnie ogłoszenia typu K/P ale wtedy osoby posiadające poszukiwany przedmiot przez kogoś innego nie będą wiedziały o tym ze ktoś go szuka. Większość z nas wchodzi tu by coś zaplanować, dowiedziec sie czegos, potrzebuja pomocy w wyborze i pewnie rzadko zagląda w kącik ogłoszeń. Jestem zdania ze jesli ktos z klubowiczów poszukuje jakiegoś przedmiotu to zagląda na Allegro, i to tam powinny znajdować sie ogłoszenia(nie mowie o usunięciu działu z forum). Pozatym Klubowicze zapłacili za to by móc w pełni uczestniczyć w PCP wiec to do nich nalezy wybor. A naprawde wkurzające jest zagracanie forum ogłoszeniami kupna/sprzedazy.

Bardzo trafna wypowiedz. :thumbup:

A swoja droga mam nadzieje, ze dolaczysz do Klubu.

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 21.03.2013, 17:24 

Nr klubowicza: 330
BT napisał(a):

Cytując klasyka "I have a dream... " ... że w tak pięknym rocznicowym roku wszyscy właściciele Porsche zapiszą się do klubu i stawią się na wszystkie zloty .... no chociaż Ci którzy byli w klubie w poprzednich latach i nadal mają :porc: ... I have a dream :D

PORSCHOHOLIK 997 TURBO MACADAMIA
oponygumis@wp.pl
tel.+48-602-620-510
Tomek

Tytuł:
PostNapisane: 22.03.2013, 15:12 

BT napisał(a):

Bardzo trafna wypowiedz. :thumbup:

Ja także :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]