Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.10.2018, 15:57 

Ten z Porsche pójdzie siedzieć. I bardzo dobrze bo to morderca niestety jest. Pozostałe towarzystwo też powinno wylądaować w więzieniu.

PostNapisane: 1.10.2018, 17:11 

Nr klubowicza: 263
O proszę co za sędziowie już wszytko wiedzą i wszystko widzieli. Łatwo oceniać z fotela , wiadomo każda śmierć jest przykra i nie powinno jej być.. ale nigdy na was nie leciał tir na czołówkę? nie zjechaliście ? ZAWSZE nie ważne czy jedziesz prawidłowo czy nie powinieneś mieć czujność ważki bo nigdy nie wiadomo czy nie stanie się jak na filmie czy po prostu zwierze ci wybiegnie pod maskę. W sytuacji wszyscy zawinili mniej , więcej ale wszyscy , przeszacowali swoje umiejętności i nie zachowali uwagi. A wracając z imprezy autostradą włos mi się jeżył na głowie co robią kierowcy połowę, wysłał bym co najmniej do okulisty a resztę na kurs jazdy po autostradzie, A TIRY na pociągi to co "zawodowi" kierowcy wyprawiają woła o pomstę do nieba -patologia najwyższych lotów.

Obrazek

PostNapisane: 1.10.2018, 17:35 

Darek, ty żartujesz?
Widziałeś film? Facet Skodą ucieka w prawo. Co może więcej zrobić? Katapultować siebie i rodzinę?

PostNapisane: 1.10.2018, 17:39 

Nr klubowicza: 582
Rozwagi i pokory życzę wszystkim...

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 1.10.2018, 17:44 

Aha czyli kierowca skody zawinił bo nie zachował czujności... :banghead:

Patologia.

PostNapisane: 1.10.2018, 17:45 

Nie miał nawet jak uciec !!

PostNapisane: 1.10.2018, 17:45 

Qdlaty napisał(a):
Darek, ty żartujesz?
Widziałeś film? Facet Skodą ucieka w prawo. Co może więcej zrobić? Katapultować siebie i rodzinę?

Dokładnie, gdyby nie było bariery, może ktoś by uciekł w las. Ale tam są drzewa...... Zero możliwości obrony.

PostNapisane: 1.10.2018, 17:52 

tsubasa napisał(a):
Pojdzie siedziec.. barany

PostNapisane: 1.10.2018, 17:54 

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxOpCzol5

Polecam komentarze. :oops:

PostNapisane: 1.10.2018, 17:55 

Panowie co wy w ogóle się zastanawiacie jak on miał uciec :shock:

Trafił na DEBILI i niestety on za to zapłacił.

Powinni Chama zamknąć na całe życie.

Jak mówić inaczej o tych którzy nie szanują innego życia?

Moja sąsiadka straciła przez podobnych idiotów męża. Nie chcielibyście widzieć co przeżywała.

Barany mają trochę grosza i myślą że są nieśmiertelni. Jadą jak chcą a Ty masz im zjechać z drogi i się najlepiej nie odzywać :banghead:

PostNapisane: 1.10.2018, 18:21 

Nr klubowicza: 619
Keysi napisał(a):
adarek nie ma żadnego jakby

No właśnie Keysi i adarek - jest jakby. Adarek ma rację, bo żółty mógłby się swobodnie schować- pojechał na ciągłej, ale bez tragedii - nie tłumaczę go, ale to to tylko grube przewinienie- ciągle mógł się schować, przyhamować. Gdyby nie idiota, który go z tyłu cisnął i w końcu masą zrobił pracę :cry: To jest typowa konfiguracja z naszych dróg. Jeśli ktoś nie wierzy, to zapraszam w sobotę rano na gierkówkę w okolicach Będzina. Jak mnie nie przyciśnie z tyłu jakiś spod znaku drugiej niemieckiej sportowej marki, to jest święto. Jak na razie to takiego święta w sobotę nie było. Zjedź idiocie. Tu się niestety nie dało.

RIP. Żal mi serce kraje. Przyhamujcie na południu. Nie będzie pobłażania.

Obrazek

PostNapisane: 1.10.2018, 19:25 

https://wiadomosci.wp.pl/slowackie-medi ... 965192833a

Mam nadzieje ze na zapowiedziach sie nie skonczy i faktycznie za to odpowiedza..

PostNapisane: 1.10.2018, 20:36 

Nr klubowicza: 547
https://youtu.be/aKPCPyKIQ28

991.2 4S
993

PostNapisane: 1.10.2018, 20:37 

Nr klubowicza: 078
Stała się tragedia - to fakt.
Za dużo adrenaliny, za mało rozwagi - też fakt.

Ale ja tak naprawdę o czymś innym. Na tym forum będzie to pewnie kontrowersyjne. Ale doszedłem do tego po zakupie turbo. Ten wyścig producentów jak chodzi o moce, osiągi jest nienormalny. Ba, wręcz niemoralny. Uważam, że 500 KM na ulicę to jest przesada. A są przecież auta, które mają 600, 700 i więcej. W dodatku tak naszpikowane elektroniką, tak odcinające od świata zewnętrznego, że dają złudne poczucie wszechmocy. Kilka sekund pełnego buta i już jest 150-200 km/h. I auto staje się potencjalnym narzędziem zbrodni. I kończy się czasami jak na filmiku powyżej.

Żeby jeździć naprawdę mocnym autem trzeba mieć dużo wyobraźni. Trzeba mieć zawsze z tyłu głowy, że to auto w każdej chwili może zrobić krzywdę. Kierowcy, pasażerowi, innym ludziom. Wcisnąć gaz do oporu tak naprawdę to małpa potrafi, wiedzieć kiedy można wcisnąć i kiedy należy odpuścić to tak naprawdę sztuka.

I jeszcze jedno - fizyki nie oszukasz. Jak widzę półciężarówki jadące autostradą 160-170 km/h jestem przerażony. Jak widzę wielkie vany jadące po 200 km/h i najeżdżające co chwilę na zderzak, jak najszybciej im zjeżdżam. Kierowców bez wyobraźni zawsze było sporo - ale póki jeździli autami po 100KM to nie było problemu. Teraz mają 2-3 razy więcej więc poziom agresji znacznie urósł. Jazda autostradami w PL jest coraz mniej przyjemna.

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 1.10.2018, 20:43 

+1

PostNapisane: 1.10.2018, 21:17 

z komentarzy (dość wyważone są) na fejsie słowackiej Policji:
"Spokojne mi vieme že ne každy Polak ma Ferari,Porsche a guvno v glove. Solidarita."
Wyobrażam sobie jak by ksenofobia tryskała gdyby to u nas obcokrajowiec nawywijał.

Obrazek

PostNapisane: 1.10.2018, 21:39 

Mam nadzieje, że pójdzie siedzieć i nigdy nie wyjdzie z pierdla.

Dopóki nie posypią się prawdziwe kary, to nikt nie sie trzymał prawa. Na takich idiotów nie ma innej metody niż twarde prawo, z IQ na poziomie tryglodyty.

Tu w ogóle nie chodzi o kontrole nad samochodem, panowanie, kuszenie mocnym silnikiem przez producentów, o rozwagę ani o adrenalinę - tu najzwyczajniej na świecie chodzi o ELEMENTARNE trzymanie się prawa. To tak rażące złamanie wszelkich przepisów, że takim ludziom nie nalezy sie nic innego niż dożywocie - żeby nikogo więcej juz nie dali rady zabić.

PostNapisane: 1.10.2018, 22:27 

frbo napisał(a):
Mam nadzieje, że pójdzie siedzieć i nigdy nie wyjdzie z pierdla.

Dopóki nie posypią się prawdziwe kary, to nikt nie sie trzymał prawa. Na takich idiotów nie ma innej metody niż twarde prawo, z IQ na poziomie tryglodyty.

Tu w ogóle nie chodzi o kontrole nad samochodem, panowanie, kuszenie mocnym silnikiem przez producentów, o rozwagę ani o adrenalinę - tu najzwyczajniej na świecie chodzi o ELEMENTARNE trzymanie się prawa. To tak rażące złamanie wszelkich przepisów, że takim ludziom nie nalezy sie nic innego niż dożywocie - żeby nikogo więcej juz nie dali rady zabić.

to nie kwestia przepisów, bo umówmy się, koleżka w mietku też je złamał, ale nikt nie ucierpiał i podejrzewam, że jego mamewr nie wywołał niebezpiecznej sytuacji - być może kierujący Fabią nawet nie musnął hamulca. zresztą, czy napewno nikt z Was nigdy świadomy możliwości swojego pojazdu nie śmignął na ciągłej?

natomiast zgodzę się z IQ na poziomie troglodyty i kompletnym braku wyobraźni - żeby cisnąć z dużą prędkością w kolumnie, trzeba mieć niebieskie i czerwone koguty na dachach i naprawdę niebagatelne i gruntowne przeszkolenie. nieświadomość tego, to czysta głupota i za tę głupotę przyjdzie zapłacić konkretnym wyrokiem i życiem niewinnego człowieka...

PostNapisane: 2.10.2018, 7:02 

Wygląda na to, że gość z Merca też jest oskarżony:
"A 42-year-old accused is threatened with imprisonment of two to five years," he said. "The remaining two accused men run the risk of being sentenced to six months to three years" police spokeswoman Radko Moravčík informed.

Coś mi się obiło jakiś czas temu o uszy, że u nas policja ma zwracać uwagę na odstęp między pojazdami i karać za popędzanie. Bardzo jestem za tym. Bezpieczny odstęp u nas- 2 sekundy przy dobrej pogodzie. U Niemców- połowa prędkości, czyli przy 120km/h ma być 60m. Gdyby tutaj było choćby 20m to nie byłoby tematu.

Obrazek

PostNapisane: 2.10.2018, 8:35 

Nr klubowicza: 517
+1.... a do tego opinia dla nas posiadających Porsche - w ostatnich czasie dużo złego się dzieje smutne :(.

911 991.2 TTS and 718GTS RS

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]