Ok. Przyszła pora, żeby podzielić się ważną dla mnie informacją no i poniekąd się pochwalić troszkę
A więc po ponad 2 latach wyczekiwania, snów, przeglądania allegro itp. głupich i denerwujących pytań na forum, oblatywania różnych fur i nie tracenia wiary, udało mi się zrealizować moje marzenie i kupić sobie pierwszego w życiu prosiaczka. Od początku namierzałem się na 944, z różnych powodów, bardziej przyziemnych takich jak finanse, ale przede wszystkim niewyjaśnionej miłości do właśnie tego modelu. I tak myslalem o S2, testowałem różne egzemplaże ale nic nie zawładnęło moim sercem dopóki nie spotkałem tego jedynego
I tu zaskoczenie, bo pojazd absolutnie poza marzeniami (944 turbo s i to nie byle jaki bo egzemplarz na pewno dobrze niektórym znany)
. Cóż miałem zrobić, musiałem go mieć. Po pierwszej jeżdzie i kilku dniach mówienia sobie "nie podniecaj się, nie myśl o tym, że kupujesz sobie porsche... ...takie porsche..." stałem się szczęśliwym właścicielem tego właśnie egzemplaża
I tu ogromne podziękowania i wyrazy szacunku dla poprzedniego wieloletniego właściciela Tomasza Tromera, który zaoferował świetne auto, w świetnym stanie i świetny support dla mnie kupującego
Klasa! Wpominałem o 2 latach oczekiwania, ale pamiętam, że widziałem to auto w dzieciństwie (na pewno ponad 10 lat temu) i pomyślałem sobie, że kiedyś takie będę miał
Moje zaskoczenie było tym większe
Samochodu chyba nie muszę opisywać, ale chętnie zrobię jakiś update, jeśli cokolwiek ulegnie zmianie + jak zrobię jakieś świerze foty
Życzę wszystkim wytrwałości, bo marzenia się spełniają, trzeba tylko bardzo chcieć je zrealizować, ale to chyba oczywiste
Teraz pozostaje tylko pokora przy użytkowaniu, żeby fun za szybko się nie skończył.
No i oczywiście widzimy się na zlotach w przyszłym roku
Samochód póki co będzie stał w ciepłym garażu, chroniony przed śniegiem i moją niedoświadczoną stopą na śliskiej nawierzchni
A ostatnia rzecz, myślałem przez chwilę, że będę najmłodszym posiadaczem Porsche (mam 24 lata), ale chyba się przeliczyłem, widziałem gdzieś młodsze roczniki
No i generalnie się cieszę strasznie
Pozdrawiam wszystkich serdecznie