Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje i ciepłe słowa otuchy
Zobaczymy - czas pokaże czy inwestycja udana czy trzeba będzie przerabiać na...motorówkę...
A serio, wstępnie na razie zacząłem rozglądać się za źródłem części i literaturą - czy ktoś z szanownego koleżeństwa mógłby coś w tym zakresie poradzić?
Widzę że dużo (jak zwykle) części dostepnych jest na ebayach, ale wiem że jest w DE bogato zaopatrzony (internetowy?) sklep z częściami do starszych prosiaczków - głównie 914 - ktoś dysponuje jakimś namiarem?
Na dzień dzisiejszy potrzebowałbym parę drobiazgów - może komuś przypadkiem zalegają i chciałby sie pozbyć?
- znaczek tylny VW-Porsche-914
- emblemat przód (prawdopodobnie taki sam jak 924?)
- klamka zewnętrzna prawa chrom
- antena radiowa
- oryginalny tłumik kompletny
...
Co do literatury - mam od dawna książkę "Porsche 914 - 914/6 The Definitive History of Road & Competition Cars" super wydanie, ale zbyt ogólnie traktuje tematy techniczne.
Planuję zakup serwisówki Haynesa 914, choć wiem że generalnie wydawnictwo nie cieszy się zbytnio dobrą opinią? - może koledzy zasugerują coś innego?
PS. Auto sprowadzam przez Niemcy (pomimo że teoretycznie drożej) nie chce więcej tracić zdrowia na nierówną walkę z ch...amami w zielonych mundurkach - przerabiałem to już kilkanaście razy i mam dość...
PS2. Motor (najprawdopodobniej) to 1.7 ale dopóki nie znam numerów silnika łudzę się że może to 2.0?
Pozwolę sobie raz na jakiś czas, w razie interesujących wydarzeń odświeżyć wątek...
pozdrawiam,