Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25.03.2015, 21:54 

Przepraszam, masz rację, od 6 tys. obrotów, już minęło z rok, jak miałem taką na 2 tygodnie, bajka jak za te pieniądze. A jeśli chodzi o S2000 , to ceny tych w ogóle zwariowały :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.03.2015, 23:18 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 281
Jak dla mnie ten pomarańczowy wygląda mega fajnie :-)
Ale czy to kolor fabryczny?
Szkoda, że nie ma też zdjęć środka...
Piotr, nie przejmuj się co powiedzą inni, kupuj!!!
Po prostu nie musisz :-)

jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millennium '00, 126p S ’78, R129 500SL ’92

było: 914-4 ’73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03

Michał
IG: mr.mata912

Tytuł:
PostNapisane: 26.03.2015, 0:07 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
bukers80 napisał(a):
Facet po 50 w boxie chyba będzie zle postrzegany a w Polsce nawet wyśmiany.Że niby chcę panienkę wyrwać ,że mimo wieku szalony jest ale niestabilny uczuciowo.itp.historie.

To chyba przychodzi z wiekiem bo mój sąsiad Niemiec całe życie jezdził passatem a teraz jak mu stuknęła 80tka to kupił czerwonego peugeota cabrio.Nowego z salonu;)

Dla faceta łysego/siwego najlepiej pasuje chyba jakiś klasyk.

:lol:
Mata - gdzie mi tam do przejmowania się ! Ze społecznym odbiorem tego czy tamtego jak i oznakami prostactwa, złego wychowania, czy głupoty mam styczność na co dzień....cóż, jak to "we warkstacie" - wicie, rozumicie.
Co do komentarzy Bukersa to z przymrużeniem oka je czytam. Zwłaszcza po jego wpisach na temat mojego, byłego :( turbo-looka, że to nie ori, tamto nie ori, a Niemiec, wbrew polskim znawcom, kupił z zachwytem ! Myślę, że tym razem zaprezentował dużą dawkę humoru i analitycznej refleksji. Brawo !

W przeciwieństwie do wspomnianego przez Bukersa Niemca, 1/4 swojego życia obcowałem z Porsche, nawet dość skutecznie....
Mam też świetną anegdotkę, z własnych doświadczeń, o tym jak to laski lecą..... za długa na opis tu, kilku z Was ją zna, chętnie opowiem przy najbliższej okazji.
Kryzys wieku średniego mam już zdecydowanie za sobą więc nie muszę nic eksponować w odróżnieniu od jak licznego grona 40-latków, którzy prześcigają się w kupowaniu coraz to nowszych fur...choć dla wielu, których znam, nie zdobywanie lasek jest celem !
Mam to szczęście, że na wycieczki mam z kim jezdzić na prawym fotelu i.... trochę w tym sęk, bo musi być to fotel wygodny, wiatr we włosach ( nie moich ! ) taki, żeby zatokom nie zaszkodził, a jednocześnie i pod moim butem musi myknąć do przodu....
Dlatego nie klasyk w stylu np. Austina-Healeya 3000, ani Triumph'a choć TR-4 bardzo mi się podoba, a coś innego.
Honda s-2000 jest moim sąsiadem w garażu, śliczna, żółta na dodatek drażni numerem rejestracyjnym W...911A. (!), a, że zimą nie jeżdzi ( chyba w ogóle nie jeżdzi, bo stoi od sierpnia ub.r z hakiem w zderzaku ) to drażni i kusi codziennie i rano i wieczorem. Ładna !!!
MB SLK to kolejny faworyt, bo uroku mu odmówić nie można i prosty i tanii..też pali 15/100, ale to przecież ma być frajda i na jednostkowe wydatki nikt nie patrzy.....
Wiem, że trochę się drażnię z kolegami klubowiczami, bo i Alfa jest niczego sobie i Mazda MX ..no ale to rzeczywiście młodzieżowe autko..
No, ale jest jeszcze Porsche....Boxster, owiany kiepską legendą, kolejne Porsche dla ubogich (jak kiedyś 914) ale dające sporą radość tym co w środku i może właśnie to mi wystarczy, dużych potrzeb nie mam, a lubię tę Markę :lol:

PS. Pomarańczowy wygląda fajnie, owszem, kolor z palety Porsche, RS-owy, ale tak jak wspomniałem.....trochę za bogata historia jak dla mnie, za dużo kolorów, za dużo emocji przez lata, choć serwisowany w jedynym słusznym serwisie od takich Porsche (w Raszynie oczywiście).
Ale ogólnie to ładny, owszem !

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 26.03.2015, 13:57 

Nr klubowicza: 694
Kilka lat temu stałem dokładnie przed takim samym dylematem. Zastanawiałem się długo i doszedłem do wniosku, że jeśli ma to być roadster czystej krwi, to jednak Porsche Boxster. Kupiłem wersję S z 2003 i jestem bardzo zadowolony. Świetny samochód.
Nie ukrywam, że jego bardzo poważnym rywalem była Honda S2000. Miałem okazję potestować taką przez jeden dzień, bardzo mi się podobała.
Mazda przy Boxsterze to jednak zabawka (z całym szacunkiem), a Mercedes wydawał mi się zbyt oklepany i emerycki (z całym szacunkiem - szczególnie te pierwsze modele).
O Alfach się nie wypowiadam, patrze na nie przez pryzmat zawodnej włoskiej motoryzacji, ale Alfy mają duszę, są piękne, należy je kochać i podobno wypada jedną mieć chociaż raz w życiu (jak twierdzą Panowie z Top Gear) ;)

Polecam Boxstera ! :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.03.2015, 14:48 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Piotr, kupuj pomarańczowego koniecznie! Gdy wybierzecie się na kawę z Leszkiem będzie to wyglądać dość zabawnie ;) Chyba że wolisz żółty, to zostaje... mój ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 26.03.2015, 20:18 

Nr klubowicza: 033
dobra - też sie ujawnię :)

zamieniłem moje klasyki na boxster S - mając wcześniej styczność tylko ze zwykłym boxem 2,5 nie przypuszczałem że to "S" aż taką różnicę zrobi- ... - ROBI

auto dla mnie idealne - wygląd zawsze mi sie podobał (no ale to kwestia gustu), prowadzi się bardzo interesująco 8) (jeszcze się oswajam ale po transaxlach wydaje mi się jedyne rozsądne wyjście ) no i BAAARDZO mi się podoba że jest dużo praktyczniejsze na codzień :)

z minusów no to sorry ale nawet zmodyfikowany dzwięk B6 nie dorówna V8 i . (kropka) - natomiast spalanie o połowę mniejsze niż 928 i pratkycznie podobna elastyczność to jest to 8)

u mnie mocnym kandydatem było BMW Z3 lub też alfa GTV spider - jednak jak wyżej raffie napisał - podobnie doszedłem do wniosku że jak roadster to boxster jest po prostu naj 8)

natomiast jakby wziąść pod uwagę do równania ceny tych aut ... wybór się ciut komplikuje moim zdaniem.

alfa z racji reputacji marki zaniżającej cenę jest moim zdaniem super atrakcyjną ofertą (no a bmw z racji dyskusyjnej urody podobnie ;) (mi akurat się podoba- ma charakter) )

s2000 dla mnie nie ma startu do boxa S bo to już podobne pieniądze a box jak dla mnie wygrywa na każdym polu 8)

ale Piotrze, jak rozmawialiśmy przez telefon - kup na co tylko masz ochotę tylko się pochwal i daj obejrzeć/przewieź :) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 3.04.2015, 14:18 

Witam, a toto??

http://olx.pl/oferta/porsche-boxster-xs ... 9CHMb.html

2,7 2002r. Może Dusza coś wie bo blisko.

kolor dyskusyjny.... Ale...?

edit: poduszka pasażera jakaś taka brzydka, odstająca... Więc.... Za bogata przeszłość.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 22:28 
Członek Honorowy

wit007 napisał(a):
Piotr, kupuj pomarańczowego koniecznie! Gdy wybierzecie się na kawę z Leszkiem będzie to wyglądać dość zabawnie ;) Chyba że wolisz żółty, to zostaje... mój ;)

Kawa z Leszkiem...jakoś się nie zapowiada....próbowaliśmy "porschekawek"...nie chwyciło. :(
Twój...chyba coś mu dolega.....a mnie lenistwo w naprawach dopadło.....
Ten wskazany......no nie...mimo, że kolor RS-owy, to niektóre spawy ja- ślepy- własnoręcznie bym zrobił lepiej :lol:
Rozmawiałem z kilkoma. Dzięki uprzejmości zaprzyjaznionego ( i na prawdę kompetentnego i nastawionego "dla" klienta ) Personelu z PCW sprawdziłem "numerycznie" kilka sztuk.
Ten, "okazja" z Kielc to przerabiany Anglik.......
Ten z Przysuchy...owszem ładnie zrobiony....naprawdę ładny, jezdzi fajnie, ale cały przód z >2003, chlorokauczukiem pomazany obficie, silnik starszy niż samochód, w dodatku cieknący olejem, armatura otwierania dachu niekompletna i w innym kolorze ? (ależ to drobiazg...) i takie tam inne...
Kilka takich od niepalących lekarek co tylko w niedzielę, no i sztampowe teksty "ja nie wiem, ja taki kupiłem..."..mdłości dostawałem !
Sidorowy - po koleżeńsku- ( to ten od "gwizdka" jakże fajny facet i świetny kierowca !!!) trochę (jak dla mnie i na ten moment) za drogi i już prawie sprzedany...
Zatem wybór padł na to co najbliższe oryginału, najbliższe w oględzinach- terytorialnie, tanie, do drobnych napraw w zakresie ukochanego dłubania przy samochodzie...bo to mi (nam ?) potrzebne !?!
Zatem od dziś stałem się właścicielem najmniej poważnego Porsche:
Boxstera. W garażu, koło wspomnianej Hondy S-2000, stanął skromny Boxsterek 2.5....Honda wygląda okazalej, powiem szczerze, ale Porsche, takie nobliwe....zapewne da radę !!!
Aż wstyd...lajtowóz...będą się śmiali ze "starego, łysego"....mniemając, że laski będzie wyjmował w ramach leczenia kompleksów....
A ja...się cieszę, bo będę miał przy czym dłubać (brzęczą osłonki lusterek na osłonach przeciwsłonecznych..strasznie !), dziwię się, że nowe opony M. Pilot Sport (2014r) są głośne !!! No i na pewno coś się znajdzie, żeby uciec od codziennych problemów i trosk !
Pierwsza przejażdżka z "laską" tą od lat....no, na 3+....Bentley to to nie jest, ale mruczy ładnie, no i miększy i (niestety) "mniej narowisty" od "turbo looka"
Ścigać na razie się nie zamierzam. Mam jakiś przesyt.....ale Kielce....oj...ciągną...tam się liczy technika, a Boxster ma potencjał tam gdzie trzeba kręcić (i ja to lubię :) !!!).....Poznań mniej jakoś.... :wink:
Zatem...koło żółtej Hondy S-2000 stanął dziś, skromny Boxsterek.
No i ..dalej mogę być w Klubie :) bo mam Porsche !

PS. Poszukuję polskiej instrukcji. Może ktoś ma ? (proszę o pw.)
Czy to normalne, że temperatura oscyluje ok.80 - lekki +. jestem przyzwyczajony, że w innych samochodach, wodą chłodzonych, temp. jest wskazywana na 90-95 C.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 22:37 

Nr klubowicza: 263
No gratulacje ! i pochwalisz się już niebawem na spotkaniu. Ja raczej opiniami bym się nie przejmował bo boxster najbardziej mi się kojarzy z 550 (ogólna prezencja i cabrio)
Gratulacje i najważniejsze aby cieszył :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 22:54 

Nr klubowicza: 193
Gratulacje! :D
Będzie cieszyć nowego właściciela :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 23:06 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 281
Super !!!

jest: 356C '65, 912 '66, 914-6 '70, 996 Millennium '00, 126p S ’78, R129 500SL ’92

było: 914-4 ’73, 914-4 CanAm '74, 924 '79, 944 '84, 944S2 cabrio '90, 968 cabrio '92, 986S '00, 996.2 targa '03

Michał
IG: mr.mata912

Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 23:09 

Nr klubowicza: 033
Super! gratulacje

- ładny kolor 8)

Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 23:19 
Członek Honorowy

DK napisał(a):
No gratulacje ! i pochwalisz się już niebawem na spotkaniu. Ja raczej opiniami bym się nie przejmował bo boxster najbardziej mi się kojarzy z 550 (ogólna prezencja i cabrio)
Gratulacje i najważniejsze aby cieszył :D

Mi się kojarzy z 914..taki "volksporsche", choć na prawdę tego nie rozumiem. Połowa tego "produktu" to to samo co 911..instalacje, technologia, wzornictwo, wykonanie......w dodatku znacznie lepsza trakcja !
Z powodów marketingowych....nigdy żaden model nie będzie dopuszczony do tego...by mógł zagrozić LEGENDZIE 911. Która, owszem, jest świetna i niech taką pozostanie !!!
Póki co...się cieszę...prawie rok bez Porsche...po "zbyciu"
"czerwonego" ( który był mi kompanem w realizacji młodzieńczych marzeń), strasznie mnie zmęczyło.....Boxster to całkiem przyjemny samochodzik ! :lol:

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 4.04.2015, 23:41 
Członek Honorowy

Qbak napisał(a):
Gratulacje! :D
Będzie cieszyć nowego właściciela :)

Wam..."Porschepana" ...a tak właściwie to jak się piszecie.."PorschePana" czy "Porsche Panna".... ??? ....należy się Michałowi dobra flaszka (a co pijesz ? Młody ?).....zapewne zaraz się umówię na wizytę ! :wink:
Lekko podcieka prawa chłodnica wody (złącze ?) To sam sprawdzę, ale reszta roboty dla Was...byle bym zdążył przed Ułężem :lol:

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł: xx
PostNapisane: 5.04.2015, 8:57 

Nr klubowicza: 068
no to mamy czym objechać trasę
kawka chętnie!

Tytuł:
PostNapisane: 5.04.2015, 9:24 

Co do temperatury wody to 80 stopni z bardzo lekkim hakiem to normalne wskazanie. :wink:
Dobrej zabawy. :D

Tytuł:
PostNapisane: 5.04.2015, 9:26 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 5.04.2015, 11:28 

Witam,

gratuluję, wesołych świąt i chwil z Boxsterem, zobaczysz pozytywnie Cię zaskoczy.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 5.04.2015, 12:15 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
Gratuluje! Bardzo ciesze sie, ze znow masz czym sie bawic. :thumbup: :headbang:

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 5.04.2015, 14:11 

Nr klubowicza: 353
Trochę mi sie przypomina jak sprzedałem 928 i w tej samej chwili kiedy nowy właściciel odjeżdżał juz go żałowałem i wiedziałem ze wrócę do Porsche . Ten G model w turbolooku był piękny . Ale jak widać ciągnie wilka do lasu . Życzę szerokości bo radość z jazdy w boxsterze to jest cos naturalnego.

Boxster S 981 '12
928 S2 ’ 86
Było 928 S4’ 90

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]