Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupno Panamery
PostNapisane: 14.08.2017, 11:16 

Witam Koledzy !!
Przymierzam się do kupna Porsche Panamery na początku roku, chciałbym jednak do tego czasu dobrze się przygotować i wybadać trochę temat. Nigdy nie miałem Porsche, więc zwracam się do was specjalistów :) Do wydania będę miał około 300 tys. Proszę o propozycję, samochód będzie mi służył na trasy oraz na weekendy, więc nie przejmuje się spalaniem, liczy się rocznik minimalnie 2013, gdyż musze robić koszty w firmie i samochód będzie w leasingu. Osobiście myślę nad zwykłą 4 lub 4s. Proszę o jak najwięcej info od osób które posiadają takie pojazdy również odnośnie kosztów utrzymania. Za komentarze odnośnie pytań o koszty i tego że mnie nie stać jak pytam dzięki ;) Każdy wie że trzeba mocno pilnować wydatków żeby wszytko się zgadzało.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :)
Kacper

PostNapisane: 14.08.2017, 14:15 

Bierz 4S , GTS lub Turbo To jedyne konkretne jednostki dla tego auta. Oczywiście Approved to podstawa. Bez gwarancji te auta to tykająca bomba a jak wiadomo Panamery lubią awarie te małe jak i duże.

PostNapisane: 14.08.2017, 15:07 

Cześć mam gts-a z 2012 roku. Samochód jest świetny. Jeżeli chodzi o koszt to tak jak napisał Bristol kupisz gwarancję masz spokoj (koszt około 12000 na dwa lata), jeżeli chodzi o koszty eksploatacji to maly serwis co dwa lata kosztuje około 7000, natomiast duży ze świecami paskami I olejem w pdk około 18000. Koszt klocków hamulcowych P+T około 5000 zl (wszystkie ceny z ASO). Sam samochód da Ci bardzo dużo przyjemność z jazdy. Jeżeli mógłbym w czymś pomóc pytaj śmiało. Powodzenia w poszukiwaniach.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 14.08.2017, 18:23 

Super !
Dzięki wielkie za pomoc, więc rozglądam się za GTS jak będę miał konkretne egzemplarze napewno zgłoszę się po pomoc :)
Pozdrawiam Kacper

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]