a jak jest z funkcją żeglowania (chodzi mi o odłączenie silnika od skrzyni i jazda dłuższy czas na luzie) w sytuacji gdy został wyłaczony wcześniej start/stop ?
A mi się wydawało,że mając funkcję żeglowania,wystarczy,jadąc na najwyższym biegu,zdjąć nogę z gazu i dopóki nie naciśniesz pedału hamulca albo gazu,komputer odcina dopływ paliwa,a skrzynia nie powoduje oporów(pracuje tak jak na luzie w manualu). Ale żeby zrzucać bieg w automacie to pierwsze słyszę.
Auto zegluje nie tylko na najwyższym biegu, na 3,4,5,6,7 nie zwrocilem tylko uwagi czy na drugim tez. Osobiscie auto start/stop wylanczam w miescie w trasie natomiast to jest fajne rozwiązanie.
Przesyłam w załączeniu moje wrażenia z pierwszej jazdy Porsche. Wiem, że pisze o rzeczach dla Was oczywistych, ale może warto przeczytać. Może coś poradzicie na to zrzucanie biegów. Czy tak też macie w Waszych MAcanach 2.0 w trybie komfort ?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.