Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1.11.2013, 23:17 

O Audi jak najbardziej,choć liczą się odczucia z jazdy a nie marka,R8 robi bardzo dobre wrażenie,jakościowo,wizualnie i prowadzi się również bez większych zarzutów,choć to dalej w marce nie ta liga,nie dostaniemy tu historii jak w Porsche czy Ferrari i jakby ktoś pytał czym jeździmy to odpowiedź Audi nie robi wrażenia :D

Tak serio,chciałbym Ferrari a za jakiś czas jakby finanse pozwoliły obok tego 997 4s z pdk,strasznie mi się podoba to autko,cenowo dość przyzwoicie to chodzi.I taka opcja marzeń,Ferrari na nocne upalanie a do miasta od wiosny do jesieni 4s :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 2.11.2013, 17:58 

Może weżmiesz pod uwagę Porsche 911 GT2 997? Silnik TT (podobny jak w wersji Turbo, z tym ze cisnienie podniesione do 1.4 bar, co jest o 0,2 bara wiecej od overboost w turbo, ktore tam dziala tylko przez 10s a tu masz dostep kiedy tylko potrzebujesz), napęd tylko na tyl, podobnie jak w Ferrari, powinieneś tez zmieścic sie w kwocie, o jakiej piszesz:)

Zawieszenie jak w GT3 a silnik Turbo idealne polaczenie, zreszta zapytaj osoby, na tym forum, ktore maja GT2!

Pozdrawiam
Darek

Tytuł:
PostNapisane: 2.11.2013, 20:04 

Kamilll napisał(a):
Tak serio,chciałbym Ferrari a za jakiś czas jakby finanse pozwoliły obok tego 997 4s z pdk,strasznie mi się podoba to autko,cenowo dość przyzwoicie to chodzi.I taka opcja marzeń,Ferrari na nocne upalanie a do miasta od wiosny do jesieni 4s :twisted:

Po to są marzenia, żeby je spełniać. Dlatego w przypadku marzeń nie może nam w drogę wchodzić zdrowy rozsądek.
Po prostu kup Ferrari. :thumbup:

Tytuł:
PostNapisane: 6.11.2013, 1:27 

Drodzy forumowicze,myślę że jestem już w fazie końcowej decydowania o zakupie auta.Sprawa wygląda tak że dobre F430 to jedna lekko ponad 400tyś za 2007r.Za tą cenę można spokojnie kupić 997tt z pdk,autko o wiele nowsze i pewniejsze.I to właśnie ku porsche będę się skłaniał.Może kiedyś jak będę miał wolne 600tyś albo możliwość leasingowania auta za taką kwotę to łyknę max 3 letnią Italię.W chwili obecnej różnica między 2007 w Ferrari a 2010/11 w 911 jest spora i Porsche wydaje się lepszym wyjściem :D Moja M5 idzie do znajomego który ją kupuje,ja szukam czegoś z napędem na cztery łapy i do tego przyjdzie 997tt.Postaram się informować o nowych poczynaniach,wiem że poszukiwanie auta może zając trochę czasu,jednak nie zamierzam się śpieszyć,pośpiech akurat przy zakupie auta jest niewskazany :D

Dodam że chciałbym jeszcze przejechać się GT3,bardzo interesuje mnie ten model,jednak nie wiem czy nie będzie brakować mocy w codziennym użytkowaniu w porównaniu do turbo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]