Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17.01.2012, 11:48 

Witam! Po zakupie Autka przyszedł czas na małe zmiany i między innymi chcę kupic sportowe fotele Sparco lub Recaro ale z mocowaniami. rozmawiałem z kilkoma sklepami min. Prince i wg katalogu mają mocowania które pasują 993 - moje pytanie czy te mocowania podejda do 964! :?:
Z góry dzięki za odp. pozdrawiam
Marek

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 11:57 

tak właśnie powstaję kasztan. :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 12:13 

Chyba nie rozumiem co piszesz.... kupuje kubełki z regulacje oparć i możliwościa złożenia oparcia więc nie kumam o co ci chodzi...

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 12:21 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Masz sportowe fotele w swoim aucie. Spróbuj pojeździć najpierw z nimi. Szkoda taki piękny egzemplarz unowocześniać na siłę - to miał na myśli bukers.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 12:33 

Ok wezmę to pod uwagę! :wink:
Pozdrawiam chłopaki!

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 14:12 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
:lol: Szanowny "Specjalisto 100" !
W niczym nie odbiegasz od normy...... na początek fotele, póżniej przyjdzie czas na felgi, większe, a jakże, szersze...... lepiej brzmiący wydech, zestaw tuningowy....K&N, Fvd...... po jakimś czasie będzie trzeba zrobić wycieki ze wspomagania, nie działające sterowniki do wentylacji, uporać się z luzami w zawieszeniu, może jednak jakieś wycieki oleju.....potem jakiś lakierek......dołożysz do tego "bajeru" co na wstępie jakieś 20-30-40 tyś i może się okazać, że będziesz trochę zawiedziony....takie potrafi być Porsche !
Poznaj to auto zanim zaczniesz przerabiać, wyposażać, ulepszać.....
Może sie za jakiś czas okazać, że klubowe wyścigi tak Cię zafascynują, że okaże się, że wspomniane Recaro będą 10 kg. za ciężkie i tak Cię to będzie gryzło, że będziesz zły.... będziesz musiał kupić lżejsze..... :wink:
Póki co masz piękny, oryginalny samochód......
Jakie opony, w jakim stanie, ma to auto ?
Udanej zabawy ! :wink:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 14:47 

Masz kolego racje! pojeździmy zobaczymy. jeżeli chodzi o opony i felgi to 17 " przód 225 tył 255 tak juz kupiłem.

Pozdrawiam
Marek

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 21:22 

Oczywiscie radze sprobowac seryjnych foteli, ale jak ktos tam wyzej napisal nie uwazam ze wsadzenie do srodka kublow porsche zrobi z niego kundla jakiegos bo chyba to bukers mial na mysli piszac kasztan.

Jaka szerokosc felg z tylu 9''? Jesli 255 jak najbardziej ok.

Pzdr.

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 21:38 

Michal4444 napisał(a):
Oczywiscie radze sprobowac seryjnych foteli, ale jak ktos tam wyzej napisal nie uwazam ze wsadzenie do srodka kublow porsche zrobi z niego kundla jakiegos bo chyba to bukers mial na mysli piszac kasztan.

Jaka szerokosc felg z tylu 9''? Jesli 255 jak najbardziej ok.

Pzdr.

Dzięki kolego za obrone... :lol:
A co do felg to sprawdzę jutro i dam znać!
Pozdrawiam
Marek

Zobacz profil YIM  
 Tytuł: kocham kundle
PostNapisane: 17.01.2012, 22:40 

Nr klubowicza: 068
kocham Kundle..
taki jeden grzeje sie przed kominkiem
a drugi chłodzi w garażu... jeszcze nie wie ale dostal pelnokrwista brunetke do kompletu.. blondyna nie wyszla...
zmieniac, modyfikowac, krzesac iskry - pojezdzic nie mozna - planowac i robic !

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 17.01.2012, 23:55 
Klubowicz

ale radyjko na dojazdy zostalo ... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2012, 0:47 
Członek Honorowy

Oczywiście.....dłubiemy, wydłubujemy, montujemy, "łączy nas ta sama pasja"...od czegoś trzeba zacząć, żeby na czymś skończyć :wink:
Jednak najfajniejsze jest oryginalne Porsche.
Pojeżdzić można, radio słychać....
Ja to mówię :lol:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2012, 12:54 
Członek Honorowy

Wśród wielu komentarzy pominęliśmy odpowiedz na zadane przez "specjalistę100" pytanie - otóż czy mocowania foteli 993 i 964 są podobne.
Tak, są . Poza tym adaptery do mocowania na pewno umożliwią ich montaż.
Tak na wstępie, choć od tego powinniśmy zacząć.
Może, nieco usprawiedliwiając moją wcześniejszą ironię, przytoczę historię zakupu mojego pierwszego Porsche, sądzę, że tak samo emocjonalną jak w bardzo wielu przypadkach i...pouczającą.
Otóż 12 lat temu, kiedy nie było Forum PCP służącego radą, a ja byłem napalony do maksimum, do granic kiedy zdrowy rozsądek przestawał istnieć (też ówcześnie spotykane), trafiłem ogłoszenie 911targa'81 za przyzwoite pieniądze, tzn, w moim zasięgu, w dodatku w grę wchodziła zamiana.....
Pojechałem i cóż, autko odpaliło, nie dymiło specjalnie, ładne było, jeżdziło.....Rozmowa była z ojcem, który kupił synowi, tak...żeby miał czym jezdzić na uczelnię, na dyskotekę....(cytuję). Syn w wolnych chwilach, z zamiłowania UWAGA - zamontował sportową kierownicę, kubełki, odkładając oryginalne fotele z tapicerką w charakterystyczną kratkę do szopy.(zgniły)...cały środek - tzn. deskę z prześlicznymi aluminiowymi listewkami i charakterystyczną plecionką pomalował czarnym matowym sprayem, wywalił tylne oparcia i część tapicerki - j.w. itd. Był to samochód przywieziony do Polski, w czasach, kiedy każdy za punkt honoru uważał "zdjąć" z metryki z 10 lat. Mało tego, w ślad za oszustwem w papierach, poszedł remont blacharski, który istotnie zrobił z modelu '73 model SC'81....(wiele zmienionych detali)...żeby np. wypełnić tylne błotniki, zamontowano, a jakże 9" BBS-y....obcierające o błotniki...itd..o mechanice silnika nie wspomnę. Miałem przy tym autku, pierwszym, wymarzonym, przez blisko 3 lata jego posiadania tyle pracy .tzn...radosnej zabawy!!!!...że z całego serca, jak mogę każdemu amatorowi Porsche polecam kupno auta oryginalnego, z pewną historią, z wykorzystaniem dobrodziejstwa netu, PCP, itd...co niestety jest trudne przy tej skali oszustw jaka jest na naszym rynku , ale nie niemożliwe. Oczywiście zdobyta nauka nie poszła w las, ale to była bardzo kosztowna szkoła. M.in. nauczyłem się wielkiego szacunku dla konstruktorów Porsche.
Sprzedałem za tyle, za ile kupiłem , ale nie żałuję !!!
:wink:

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2012, 13:15 
Klubowicz

przyznaj sie Piotrze za co sie wówczas wymieniles ;)

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2012, 14:32 
Członek Honorowy

:lol: Ponieważ tata utyskiwał, że "panienki z synem nie chcą tym jeżdzić"...(swoją drogą nie wiem czemu? :wink: chłopak ładny, z domu widać b. zamożnego, z Porschem.....czy to była wina tylko samochodu ????) zainteresował się moim ....Fiatem Bravo..ale, ale....(używając nielubianej przeze mnie nowomowy)...w czarnym metaliku, na bajerze...na alu...itp.....z niewielką dopłatą.... myślę, że była to wtedy okazja. W każdym razie był to pierwszy krok, który jest tak ważny. :lol:
No, ale, co do wątku- "specjalista 100" już ma go za sobą i ....zaczyna kombinować :lol:
Życzę dużo radości, ale pamiętaj Kolego, że może 2-3 m-ce trzeba, żeby się nauczyć tym jeżdzić.....i do tego nie kubełki są potrzebne, a może kaptur, bo może być, że auto zafunduje Ci ...kubeł. zimnej wody...... :lol: z całą życzliwością to piszę jeszcze raz gratulując wyboru :lol:

targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2012, 20:21 
Klubowicz

Nr klubowicza: 258
pdmobil napisał(a):
może być, że auto zafunduje Ci ...kubeł. zimnej wody...... :lol: z całą życzliwością to piszę jeszcze raz gratulując wyboru :lol:

Prawda, ze przesiadka z nowoczesnego auta nafaszerowanego elektronika wspomagajaca kierowce i usypiajaca jego czujnosc, do mocnego "dziadka" z elektronika ograniczona do ABSu i silnikiem za plecami kierowcy, jest poczatkowo wymagajaca. Nagroda dla kierowcy jest ogromna radosc z coraz lepszego opanowywania nielatwego auta.

Mysli o "polepszaniu" auta chodza wielu z nas po glowie. W przypadku prac przy staruszkach najfajniesze dla mnie jest uczucie przywracania im dawnej swietnosci i zapewnienie pelnej sprawnosci, zeby mozna bylo sie nimi cieszyc jeszcze przez wiele lat. Czego szczerze zycze wszystkim uzytkownikom klasykow!

Bartek

997.1 GT3
964 C2
958 3.0d
996 turbo X50 [był]
964 C4 [był]

Tytuł:
PostNapisane: 18.01.2012, 21:41 

Dzięki za odpowiedź PDMOBIL! :lol:
W każdym razie jestem badzo daleki od przeróbek daleko idących !moje zmiany mają sie zakończyć na białych migaczach ewentualnych fotelach. ale macie rację - zaczekam jakiś czas i zobaczymy. W każdym razie musze naprawić regulacje elektryczną foteli ale już jeden kolega z warszawy dał mi cenne wskazówki co zrobić , od czego zacząć!
Pozdrawiam :)

Zobacz profil YIM  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]