Choć już się witałem to jeszcze raz część wszystkim!
Stwierdziłem że założę wątek gdzie będę wrzucał rzeczy przy których coś dłubię przy moim 996, już dzięki forum i opcji szukaj poradziłem sobie z paroma tematami tak więc na starcie dzięki ! Pewnie zadam tu po drodze kolejne, na które odpowiedzi nie znajdę
Moje 996 to auto z USA nie ma oryginalnego lakieru jest odświeżony, auto wymaga korekt zarówno wewnątrz , a mechanicznie to pewnie się jeszcze okaże. Moja złośnica trochę stała nie była używana ale dzięki Panu Rafałowi z Auto Dusza i całemu jego zespołowi mam furę o której jako dzieciak śniłem i daje mi dziś radochę.
Załącznik:
P0a.jpg
Załącznik:
P0b.jpg
Przejechaliśmy już około 1000km czasem wyskoczy jakiś check (np. nie domknięty korek i zapali się kontrolna MIL) na jesień/zimę zanim trafi pod kocyk zaplanowałem przegląd mechaniczny. Puki co śmiga aż miłe i co redukcja to ...
Z czym już powalczyłem :
1) Regulacja szyby bocznej - świszczało powyżej 120 pomógł mi post z forum i filmik z YT zostawiam może komuś się przyda w moim przypadku były dwie korekty, na początek lekko do przodu , jazada testowa (to lubię zawsze) było już lepiej potem druga korekta jeszcze parę mm w górę i już jest super. Zostawiam link może komuś się przyda.
https://youtu.be/VCqTkFKCyeQ?si=lG-lD_nRDILKUx1_Załącznik:
2.jpg
2) Wymieniłem opony na nowe Yokohama Advan Sport 235/35/19 przód , tył 275/30/19
Załącznik:
p5.jpg
3)Odwiedziłem tapicera fotele strzeliły na przeszyciach - auto pochodzi ze słonecznego regionu prawdopodobnie nie były konserwowane nawilżane jak trzeba - zalecono mi nawilżanie już, a na jesień/zimę wykręcę fotele i oddam do przeszycia - pokażę co z tego wyszło - planuje też je mocno odświeżyć - zobaczę czy sam czy zlecę firmie.
Załącznik:
p1.jpg
4) Plastik / pokrywa lampek na podsufitce pęknięte mocowania - chwilowo zrobiłem to na sztukę - podkleiłem mocowanie klejem na gorąco od mojej córki
ale już namierzyłem nową część zamawiam i podmienię na dniach
5) Do wymiany są dźwignie otwierania bagażnika i pokrywy silnika - nie wiem jeszcze czy to prosty zabieg - i muszę namierzyć części jeśli macie jakieś na zbyciu + jakiś link do filmiku lub instrukcji jak to ogarnąć to będę wdzięczny
6) Na osłonach przeciwsłonecznych kierowcy i pasażera po otwarciu są lusterka ale ich pokrywki "latają" dość luźno - czy tam powinny być jakieś sprężynki ?
Miłego dnia !