Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.12.2017, 11:00 

Witam,
mam pytanie jak można sprawdzić co się dzieje z podświetlanie tablicy rejestracyjnej w porsche cayenne. Sprawdzałem lampki, żarówki były spalone wymieniłem na nowe wyczyściłem obudowę, była ona lekko przyrdzewiała i nosiła objawy przypalenia, więc kupiłem nowe podświetlanie, lecz po wymianie ich i końcówek przewodów dalej nic. Szukałem kostki ale nie ma jej pod zabudową klapy. Tak więc pytanie do forumowiczów:
Gdzie znajduję się jakaś kostka która mogła by się przepalić? oraz co mogło i gdzie się spalić, że nie wyskakuje komunikat spalonej żarówki ani nic w tym stylu, bezpieczniki sprawdzone wszystko ok, chyba że są jakieś o których nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc i życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. :idea:

PostNapisane: 21.12.2017, 16:29 

Sprwadz instalacje lub bezpieczniki jesli byla korozja moglo dojsc do zwarcia i bezpiecznik mogl sie spalic

PostNapisane: 23.12.2017, 13:38 

pawel_ceyenne_turbo napisał(a):
Witam,
mam pytanie jak można sprawdzić co się dzieje z podświetlanie tablicy rejestracyjnej w porsche cayenne. Sprawdzałem lampki, żarówki były spalone wymieniłem na nowe wyczyściłem obudowę, była ona lekko przyrdzewiała i nosiła objawy przypalenia, więc kupiłem nowe podświetlanie, lecz po wymianie ich i końcówek przewodów dalej nic. Szukałem kostki ale nie ma jej pod zabudową klapy. Tak więc pytanie do forumowiczów:
Gdzie znajduję się jakaś kostka która mogła by się przepalić? oraz co mogło i gdzie się spalić, że nie wyskakuje komunikat spalonej żarówki ani nic w tym stylu, bezpieczniki sprawdzone wszystko ok, chyba że są jakieś o których nie wiem.

Z góry dziękuję za pomoc i życzę Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. :idea:
Nie chciałbym być źle odebrany ale czasami banalne rzeczy mam umykają. Czy sprawdzasz działanie lampki w dzień? Jeśli tak to musisz zasłonić czujnik światła na podszybiu

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 28.03.2018, 19:29 

Dziękuję bardzo za podpowiedzi i wskazówki.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]