Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.06.2019, 0:42 

W przypadku świeżego samochodu, gdzie obowiązuje rękojmia, raczej będą musieli i tak uznać usterkę, zwłaszcza jeżeli nie będzie można powiązać bezpośrednio usterki (tak jak w przypadku oceny przy hamulcach). Tak samo tutaj pojawiło się wiele spekulacji odnośnie utrzymania gwarancji przy korzystaniu z nieautoryzowanego serwisu.

W przypadku rozszerzonej gwarancji (bądź też jeżeli już rękojmia nie obowiązuje), Porsche ma jak najbardziej prawo powiedzieć, że musimy stosować wszelkie oryginalne produkty.
Przy PCA dostałem informację, że felgi muszą być oryginalne, bo producent nie testował samochodu na innych i nie może zagwarantować, że używanie innych nie ma wpływu na pozostałe elementy samochodu. Tutaj nie wystarczy kupić dowolne ori felgi z Porsche, ale homologowane do danego modelu. W wielu przypadkach należy mieć 2 różne komplety, bo np. na zimę nie mogą być 21'.

PostNapisane: 2.06.2019, 9:41 

Z ciekawości - ktoś już tresował dealera Porsche przed sądem ?

Jaki efekt ?

PostNapisane: 2.06.2019, 10:38 

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Nie doprecyzowałem chyba wcześniej też, że będę na dniach przedłużał gwarancję. W związku z tym, już całkiem porzuciłem pomysł zmiany felg :)

PostNapisane: 2.06.2019, 12:44 

Wystarczy że pojedziesz na oryginalnych (np. jeżeli masz oryginalne zimowe).

PostNapisane: 2.06.2019, 19:44 

Jak zalozysz nieoryginalne felgi Porsche to po gwarancji. Przecierz oni nawet DOTy sprawdzaja w oponach...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 2.06.2019, 20:30 

Nie mieliby żadnych szans na wygraną w sądzie moim zdaniem. Przynajmniej w przypadku fabrycznej gwarancji.

Być może w przypadku PA jest inaczej.

PostNapisane: 2.06.2019, 20:31 

Mi jak chcialem PA do mojej Panamery i chcialem zeby szyby sobie przyciemnic powiedzieli ze to nie przejdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]