Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 20:44 

gibbe napisał(a):
Katgorycznie NIE zgadzm sie z takim zachowaniem. Kto upowaźnił Ciebie do robienia zdjęc na lotnisku?

Automobilklub Tomaszowski i Łódzki Związek Motorowy, z którym zreszta przyjechałem na lotnisko.

Cytuj:
Kto upowaznił Cie do handlowania nimi?

Nie rozumiem czemu ktoś ma mnie upoważniać do handlowania zdjęciami wykonanymi przeze mnie?[/quote]

Cytuj:
Kto upowaznił Cie z zarzadu klubu do reklamy Twojej działalnosci na naszych stronach ?

Fakt, tu przepraszam za moje zachowanie, galeria sama w sobie wraz ze zdjęciami "tagowanymi" jest ogólnodostępna do wykorzystania przez każdego "odwiedzającego". Zakup dotyczy zdjęc w pełnym rozmiarze, tzw. "czystych". Sprostowanie tego umiescilem takze na stronie z galeria.

Mikołaj

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 20:52 

już nie aktualne

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 20:56 

a ile chcesz za zdjecia ?

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:00 

Wiec aby zakonczyc sprawe - dzieki Panu gibbe moje zdjecia mozna ogladac jedynie na stronie mojej galerii.

Zdjecia nie beda sprzedawane, ani nie moga byc wykorzytywane poza galeria na stronie.

Dziekuje za uwage.

Co do zakazu robienia zdjec na lotnisku to, przegladajac forum, niekazdy sie do tej zasady odnosil.

Mikolaj

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:02 

no a jesli chcialbym zdjecia mojego auta bez Twoich napisow, to co mam zrobic skoro nie chcesz ich sprzedawac ?

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:05 

Wydaję mi się, że powinieneś uprzedzić władze klubu, że wykonujesz zdjęcia w celu zarobkowym przed tym zanim znalazłeś się na zlocie.
Ja z kolei nie rozumiem dlaczego wkleiłeś po 3 loga na każde zdjęcie, takie rzeczy robi się z cennymi fotami np. prototypowych modeli uwiecznionych podczas testów, które można sprzedać np. do gazety.
Nie lubię takiego podejścia; robienie zdjęć za pieniądze, gdzie inni nie ponoszą za to żadnych korzyści finansowych tym bardziej, że jako jeden z nielicznych mogłeś wejść na lotnisko (ja niestety nie dostałem takiej szansy), nie mówiąc już o tym, że Twoje zdjęcia nie prezentują jakiegoś super poziomu. Fajna ostrość na ujęciach z prób i tyle. Myślę natomiast, ze Dhante ma się czym pochwalić ;)
Tyle z mojej strony.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:07 

Nie chce sprzedawac tych zdjec, bo juz nawet z Zarzadu Klubu PCP dzwoniono do mnie zebym ta sprawe na forum wyjasnil, bo (cytuje) "czlonkowie klubu nie sa przyzwyczajeni do kupowania zdjec".

To, co dla mnie i dla Was bylo dobra zabawe teraz obraca sie w farse. Wszyscy sie dobrze bawilismy (tak uwazam) i na tym niech pozostanie.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:08 

to prawda, zdjecia moze nie sa jakies super, ale jest ich duzo i czesto jest moje Porsche, dlatego chetnie bym te zdjecia chcial miec.
proponuje udostepnic je bez logo za friko uzytkownikom, jak bedzie pozytywna reakcja, to na pewno bedzie chec zaproszenia Ciebie na inne imprezy, tutaj najlepiej pogadaj z Zarzadem....a tak to tworzy sie tylko niesmak w tej calej sprawie...

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:10 

maff, poza Dhante takze inne osoby z Klubu robily zdjecia.

Wlasnie robie rekompresje zdjec, beda w Galerii tylko z logo na dole.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:16 

stroos napisał(a):
Nie chce sprzedawac tych zdjec, bo juz nawet z Zarzadu Klubu PCP dzwoniono do mnie zebym ta sprawe na forum wyjasnil, bo (cytuje) "czlonkowie klubu nie sa przyzwyczajeni do kupowania zdjec".

Nie są przyzwyczajeni bo na każdej imprezie ktoś robi zdjęcia i wrzuca je na forum w normalnej postaci i za darmo nierzadko jadąc kawał drogi we własnym zakresie by je wykonać :P
Gibbe ma całkowitą rację, nie miałeś zgody właścicieli fotografowanych Porsche na czerpanie korzyści ze zdjęć Ich aut.
Matschake, niestety załapałem się na Twój odjazd, ale mam chyba 3 zdjęcia Twojego Turbo :)
Stroos, dziwi Cię fakt, że uczestnicy imprezy robili sobie pamiątkowe zdjęcia?
Na Twoim miejscu dodał bym galerie bez logo na środku każdej foty tak jak mówi Matschake.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:18 

maff, to chetnie poprosze o zdjecia na maila :)
z gory dziekuje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:22 

maff napisał(a):
dodał bym galerie bez logo

Juz o tym pisalem - zdjecia sa w trakcie przerabiania.

Co do kwestii zarobkowych - widze, ze tylko Matschke zrozumial o co tu chodzilo.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:25 

stroos napisał(a):
maff napisał(a):
dodał bym galerie bez logo

Juz o tym pisalem - zdjecia sa w trakcie przerabiania.

Co do kwestii zarobkowych - widze, ze tylko Matschke zrozumial o co tu chodzilo.

Nie było Twojego posta jak zaczynałem pisać swojego.
Matschake, wrzucę całą relacje na forum za jakiś czas, na maila dostaniesz w większym rozmiarze ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 21:26 

maff, spoko, nie ma pospiechu, juz teraz z gory dziekuje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 22:02 

a propos zdjęć. to mam około...1500 tysiąca ;-)...
zamierzam się nimi trochę pobawić przez najbliższy tydzień - idzie dłuugi weekend :-).
na pierwszy ogień wybrałem szybko autko Igora, bo był tym poszkodowanym w trakcie przejażdżek dla dzieci, a wiem, że wkładał w to całe swoje serce. Igor - przypomnij swój email, wyślę Ci w pełnej rozdzielczości :-). bezpłatnie oczywiście :-).
jak ktoś mi poda numer autka jakim jeździł, to będę się bawił w następnej kolejności.

a to autko Igora:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 22:04 

Jacek, dzięki wielkie :) fajna fotka :) a poświęcenie było, nie ma co :)
dziś auto już u Porsza-Magika, od jutra będzie diagnozować :)
wysłałem maila na pw.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 22:05 

Jacku, moj numer startowy to 4 :)

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 22:33 

ech, ładne te Wasze autka:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 22:47 

stroos: troszke spoznione - ale zeby wyjasnic sprawe, bo juz to kiedys bylo poruszane. Jesli chcesz przyjechac i robic zdjecia ktore pozniej bedziesz sprzedawal, to musisz wziac pod uwage ze np ja moge ci powiedziec ze masz zdjecia mojego samochodu i mojej osoby usunac bo sobie nie zycze. I takiej zgody potrzebowalbys od kazdego klubowicza. Poza tym otrzymujac pozwolenie od nas (przepraszam, ale nie wiem czy byles zgloszony) na robienie zdjec powinienes poinformowac ze bedziesz je chcial sprzedawac. Stad cale zamieszanie o upowaznienie. To po prostu dziala w obie strony ;)
Takze bez urazy, tylko odrobina sensowniejszego podejscia i uzgodnienie pewnych spraw z gory ;) Bo przy takim podejsciu kazdy moglby powiedziec ze sobie nie zyczy i bys nawet sie nie mogl pochwalic ze zrobiles jakiekolwiek zdjecie...

A jak juz w tym temacie - duzo masz mojego (biale 944 turbo z numerkiem 3)?

Tytuł:
PostNapisane: 30.05.2010, 22:56 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Panowie, zrozumcie też drugą stronę. Człowiek jedzie za własne pieniądze na imprezę i robi zdjęcia własnym sprzętem. Jakieś koszty więc ponosi. W takich sytuacjach może dochodzić do konfliktów np. gdy zdjęcie będziemy chcieli wykorzystać do kalendarza. Dlaczego autor ma je udostępnić za free? A niestety profi fotograf zrobi w 99% przypadków (no dobra, 95%) lepsze zdjęcia niż klubowicz.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]