Autor |
Wiadomość |
Igor
|
Napisane: 30.05.2010, 22:57 |
|
|
Panowie - po co ta burza?
Stross był fotografem Automobilklubu i tyle. a to, czy ktoś sobie życzy / nie życzy, czy ktoś sobie chce kupić / nie chce kupić, to jest sprawa indywidualna między Strossem i właścicielem pojazdu.
po co zatruwać klimat na forum publicznym, to naprawdę wprowadza niesmak na PCP...
|
|
Góra |
|
stroos
|
Napisane: 30.05.2010, 23:01 |
|
|
Wampir - najwiekszym problemem od samego poczatku bylo tu niezrozumienie. Mam troche bialej trójki, jak calosc zakoncze to pojawia sie drobne zmiany co do galerii itd.
Jedno ze zdjec po dodatkowej obrobce, wymienie galerie za jakies 2-3h na poprawiona.
Wit007, dziekuje.
Igor, jak tam autko?
|
|
Góra |
|
mart2014
|
Napisane: 30.05.2010, 23:07 |
|
|
Matschke napisał(a): Jacku, moj numer startowy to 4 
mówisz - masz  :
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 30.05.2010, 23:08 |
|
|
stroos napisał(a): Igor, jak tam autko?
Dojechało o własnych siłach
a dziś już wylądowało u naszego klubowego (924.pl) PorscheMagika, który od jutra diagnozuje... mam nadzieję, że na 12 czerwca na Classic Auto będzie gotowe...
Przyjeżdżasz może na imprezę do Nowego Miasta?
|
|
Góra |
|
stroos
|
Napisane: 30.05.2010, 23:10 |
|
|
Tak, bede w Nowym Miescie razem z ŁZM.
Myslalem nad Mikolajkami w ten weekend, ale co za duzo to nie zdrowo.
|
|
Góra |
|
MM-Racing
|
Napisane: 30.05.2010, 23:15 |
|
Nr klubowicza: 094
|
podziekowania dla Tomka za zorganizowania imprezy. Pogoda dopisala, u dzieci na buzkach zagoscil usmiech i chyba o to chodzilo.
Sorrki ja niestety musialem wczesniej wracac do domu.
Proby nie byly zle. Druga niczym rozeta u wrobla. Osobiscie mi sie podobala. Moze troszke ciasna na 911, szczegolnie ten szpaler z oponek ale dosc techniczna.
Nie znam wynikow w cs ale...gratulacje dla Cichego, Karola i Piotra  ..."mlodosci orla twych lotow potega"
pozdrawiam
Marcin
_________________ in: Rally,Mezgers Nobody is born a legende, you race to become one. Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r. Carting Cup PCP 2015r. ---------------------------------------------------- Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla. https://futureoze.pl/
|
|
Góra |
|
maff
|
Napisane: 30.05.2010, 23:26 |
|
|
wit007 napisał(a): Panowie, zrozumcie też drugą stronę. Człowiek jedzie za własne pieniądze na imprezę i robi zdjęcia własnym sprzętem. Jakieś koszty więc ponosi.
Wit, jakby nie patrzeć każde hobby wymaga poświęceń/wyrzeczeń czy pieniędzy. Coś za coś.
Sam bywałem na zlotach w Poznaniu, Warszawie, Ułężu czy wczoraj w Tomaszowie i jakoś nie mam problemu z tym, że musiałem wydać na bilet pks/pkp czy oszczędzać by kupić sobie lepszy sprzęt. Robienie zdjęć jest na prawdę fajnym zajęciem, a jeśli się podobają i sprawią komuś radość to myślę, ze nie ma czego kwestionować
Wybranie zdjęcia do klubowego kalendarza jest pewnym wyróżnieniem i nobilitacją dla autora, jeśli nie jest sprzedawany komercyjnie i nikt nie czerpie z tego zysków to nie wiem co w tym złego.
Wszystko jest kwestią podejścia, ja to widzę tak, a nie inaczej
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
stroos
|
Napisane: 30.05.2010, 23:32 |
|
|
Maff, w Twoj tok myslenia w temacie hobby/praca wolalbym sie nie wdawac, bo to bylaby dluga dyskusja i wielokrotnie zostala juz poruszona (chyba w kazdym jezyku) na kazdym forum zwiazanym (glownie) z fotografia.
Wiec pominmy ten temat
PS. Zyski z kalendarza czerpie drukarnia.
|
|
Góra |
|
Dhante
|
Napisane: 31.05.2010, 1:14 |
|
|
|
Góra |
|
stroos
|
Napisane: 31.05.2010, 2:20 |
|
|
|
Góra |
|
tedi944
|
Napisane: 31.05.2010, 8:39 |
|
Nr klubowicza: 008
|
Igor napisał(a): Panowie - po co ta burza? Stross był fotografem Automobilklubu i tyle. a to, czy ktoś sobie życzy / nie życzy, czy ktoś sobie chce kupić / nie chce kupić, to jest sprawa indywidualna między Strossem i właścicielem pojazdu. po co zatruwać klimat na forum publicznym, to naprawdę wprowadza niesmak na PCP... I tu masz słuszną racje 
|
|
Góra |
|
marcin.m
|
Napisane: 31.05.2010, 10:25 |
|
Prezes PCP, Cz. Honorowy |
 |
Nr klubowicza: 002
|
Było super,
Tomek ogromne podziękowania i gratulacje za profi przygotowaną imprezę!
Dla mnie próby miały 2-go rzędne znaczenie, ważniejszy był piknik i przejażdżki dla dzieciaków... 
|
Góra |
|
alexdr
|
Napisane: 31.05.2010, 11:03 |
|
|
Dzięki i gratulacje wszystkim, którzy byli zaangazowani w przygotowanie tej świetnej imprezy !
Niestety nie mogłem zostać do końca.
Jesli ktoś ma jakieś fajne fotki (Nr 32 - białe 944 turbo), będę wdzięczny za 2-3 udane ujęcia w pełnej rozdzielczości (na maila).
|
|
Góra |
|
mb_911
|
Napisane: 31.05.2010, 12:29 |
|
Nr klubowicza: 095
|
|
Góra |
|
JAZDAPL
|
Napisane: 31.05.2010, 13:58 |
|
|
Hej,
wszystkie foty Tomka (Dhante) wystawimy pewnie jutro. Ustaliliśmy z Automobilklubem i Tomaszem że autoryzują foty przed ich pokazaniem (ze względu na to że były robione na terenie jednostki wojskowej). Nie widać tam żadnej infrastruktury wojskowej a tam gdzie widać było wieżę skosiliśmy ja photoshopem  ) wiec sądzę że to formalność i foty zaraz będą.
Dzięki Wielkie za możliwość zrobienia dla was tej relacji, bo zorganizowaliśmy wyjazd całkowicie ad hoc. Stąd podziękowania dla dwóch osób bez których nie byłoby to możliwe:
a) Tomasz jako organizator
b) Adam (fulnek) który wziął naszego fotografa na pokład. Dzięki wielkie, stawiamy obiad/bak paliwa/cokolwiek na kolejnej imprezie.
ps. no i podziękowania dla Pana Mirosława Kistera Prezesa Automobilkubu - dziękujemy za zgodę i wpuszczenie nas na na miejsce.
pozdro,
Maciej
JAZDA.PL
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 31.05.2010, 14:13 |
|
|
JAZDAPL napisał(a): b) Adam (fulnek) który wziął naszego fotografa na pokład. Dzięki wielkie, stawiamy obiad/bak paliwa/cokolwiek na kolejnej imprezie.
Cała przyjemność po mojej stronie. O żadnych podziękowaniach w stylu obiadu, baku nie ma mowy. Jeśli cokolwiek pomogłem to miło mi.
pozdrawiam i czekamy na zdjęcia. Po próbkach widać było że Tomek ma rękę do aparatu
Adam
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 31.05.2010, 14:18 |
|
|
Dziękujemy za zorganizowanie fajnej imprezy i zamówienie super pogody
Wieczorem uśmialem się do łez i długo będę to wspominał.
a od jutra zaczynam trenować biegi na orientację, może to pomoże w opanowaniu prób na kolejnych zlotach 
|
|
Góra |
|
chipis
|
Napisane: 31.05.2010, 15:12 |
|
|
Ja również dziękuję za imprezę organizatorom!!! Wiadomo, że organizacja na lotnisku mogla być lepsza, ale w sumie to pierwszy raz AT organizował dla nas zawody i sądzę, że wyciągną wnioski na przyszłość. A to, że mieliśmy problemy z prawidłowym przejechaniem drugiej próby, to dodało pewnego smaczku całej imprezie, mimo że też wolę próby których nie trzeba przejeżdżać z pilotem:).
Najlepsze za to przyjemność to były jazdy z dzieciakami na pikniku. Jak ktoś nie rozumiał, po co ma tam siedzieć 4 godziny, to i w sumie dobrze że pojechał do domu, bo marudzi tylko na forum nie psując atmosfery na imprezie:).
Ja wieczorem też uśmiałem się do łez, zwłaszcza dzięki Rychowi i jego zdystansowanemu poczuciu humoru:).
Piotrek, Darek, pomysł z tortem był strzałem w 10!! Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!!!!
|
|
Góra |
|
newada
|
Napisane: 31.05.2010, 17:25 |
|
|
Witam , czas żebym i ja coś napisał i zabrał głos , tak więc :
1- Tomek wielkie dzięki  i czapka z głowy dla Ciebie i wszystkich pozostałych osób , które Tobie pomagały w zorganizowaniu naszego spotkania , zlotu – przetarłeś nowe szlaki !  ( wiem ile pracy i zaangażowania jest potrzebne by się wszystko udało )
2- co do prób no cóż mogłyby być dłuższe a nawet ciekawsze , ale jak mawiają : „ tak krawiec kraje jak materiału staje " – wojsko dało nam takie małe placyki , że i tak było nie najgorzej – mogli tu się wyróżnić przynajmniej właściciele aut o słabszej mocy a przede wszystkim  o lepszej pamięci by nie powiedzieć trzeźwiejszemu spojrzeniu
3 – piknik z dziećmi przejdzie do historii jednych z najlepszych imprez pt." podaruj dzieciom słońce " – uśmiech , szczęście dzieci i młodzieży pozostaną długo w mojej pamięci
/ przypomniało mi się jak podczas oczekiwania w kolejce do kolejnego przejazdu jedno z dzieci ( chłopiec ) na zadane mu pytanie czy mu się podoba odpowiedział : ( chyba nie przekręcę ) ‘’ jest super superowo i my to mamy fajnie ale pan to jest w pracy i ma ciężko , nie ? ‘’  – starałem wytłumaczyć mu , że nie jestem w pracy a przyjechaliśmy wszyscy tu z okazji Dnia Dziecka , by zrobić niespodziankę i prezent w formie właśnie takich przejazdów dla Wszystkich dzieci i jak usłyszał , że również dobrze się bawię to uśmiech jego znacznie się poszerzył
Reasumując : dobra robota , dobrze przygotowana impreza no i pogoda też wspaniała !
P.s. kolejny rok z rzędu ( na spotkaniu PCP w Dniu Dziecka ) spaliłem opony ale powiem , że warto było – ten uśmiech dzieci podczas " karuzeli " jak określiła jedna dziewczynka ...
„ proszę Pana ja też chcę taką karuzelę i tak szybko jak pan jechał przed chwilą "
Pozdrawiam Mirek

|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 31.05.2010, 18:50 |
|
|
a kiedy beda jakies wyniki ?
kto w ogole byl najlepszy ? Jurek w GT2 czy ktos byl lepszy ?
|
|
Góra |
|
|