Cześć, w początku listopada 2022 podpisałem umowę z importerem Porsche na zamówienie nowego caymana 718 w wersji dość podstawowej- 2.0, a manualną skrzynią biegów. Specyfikacja nie jakoś wielce karkołomna- całość wyszła wówczas w okolicach 320kPLN. Ponieważ jest to tylko zamówienie poparte jakąś tam drobną wpłatą, oczekiwałem na potwierdzenie produkcji. Mija jednak 5 mcy i nie mam żadnego info. Rozmawiałem w międzyczasie telefonicznie z dealerem- nie ma żadnych info, pisałem bezpośrednio do producenta- skierowanie do importera. Po napisaniu do importera, przyszło pytanie o to u jakiego dealera zamówiłem, po podesłaniu szczegółów- cisza. Nie mam żadnych informacji, na maile nikt już nie odpisuje. W międzyczasie znacznie zmienił się konfigurator, nie ma już opcji wybranych przeze mnie. Zaczynam się martwić- nie mam jeszcze nawet przecież potwierdzenia produkcji, tylko zamówienie. Czy słusznie? Czy to naprawdę dziś tyle trwa? Ja jestem przygotowany na oczekiwanie na ok 12-18mcy, ale żeby nie było kontaktu z importerem... Dodam, że przy zamówieniu dostałem info, że jestem drugi, który zamwił 718 na rok 2023 w kolejności, dziś widać już wyprodukowane demo z roku 2023 wystawiane na sprzedaż przez dealerów. W tygodniu chcę jechać do dealera, pogadać. Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi tutaj.
|