Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.11.2009, 21:22 

Witam!
Mam pytanie do użytkowników 964 ( i być może 993 bo przełączniki na desce są b. podobne). Nie wiem kiedy używać i czym steruje przycisk oznaczony symbolem gwiazdki śniegu położony tuż na lewo od kierownicy. W mroźne lub deszczowe dni, gdy przednia szyba jest zamarznięta lub zaparowana od środka intuicyjnie włączam go razem z przyciskiem uruchamiającym max nawiew na przednią szybę. Nie wiem jednak co dalej - czy powinien być wyłączony razem z max nawiewem?
Kolejne pytanie trochę z tymi nawiewami związane: w deszczowe/wilgotne lub mroźne dni po uruchomieniu prosiaka i włączeniu nawiewu na przednią szybę przejściowo następuje silne zaparowanie wnętrza, zwłaszcza przedniej szyby. dzieje się to tylko wtedy, gdy włączony jest nawiew ciepłego powietrza. Gdy potencjometr temp nastawiony jest na min. w lewo nic nie paruje.Ale następuje nawet wtedy gdy z włączeniem nawiewu ciepłego powietrza odczekam do wstępnego nagrzania się silnika. Czy taka sytuacja to norma w wiatrakach i po prostu trzeba to zaakceptować, czy coś jest nie tak ( i gdzie ewentualnie szukać przyczyny?).
pozdr! maciej

Tytuł:
PostNapisane: 2.11.2009, 22:56 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Po lewej od kierownicy? A nie po prawej? Płatek śniegu u mnie to klimatyzacja ;) Daj zdjęcie najlepiej. Co do zaparowywania nie wiem, bo chwilowo mi nie wieje na szybę w ogóle.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 2.11.2009, 23:23 

...po prawej oczywiście :oops: ! Acha klima... tylko, że ja nie mam klimy -
tzn wymontowana jest sprężarka (...leży nowa w szafie), czyli przyciskanie tego było zupełnie bez sensu :D

Tytuł:
PostNapisane: 2.11.2009, 23:31 
Klubowicz

dalej po prawej masz przycisk - nawiew na przednia szybe by momentalnie ja odparowac.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]