Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.04.2019, 21:25 

Czesc, Panamera 2015, 3.6 v6, przebieg 104 tys. (Salon Polska) Auto kupione 2 tygodnie temu, wymienione oleje w silniku, w skrzyni, wszystkie filtry, świece i itd. Na początku trochę jeździłem nim szybko w sensie sport/sport plus (tak aby poznać auto) ale od tygodnia jeżdżę normalnie czyli spokojnie, mam powiększony bak paliwa (100 L) i niestety ale robię na pełnym zbiorniku 410km czyli spalanie wychodzi ok 24-25L/na 100 km.(miasto i ok 50 km trasa) Ok spodziewałem się, ze spalanie będzie w granicach 16-18 L, ale nie 24-25 L. Macie może jakieś rady ? Co może być „cos” nie tak ? Od czego zacząć szukać problemu ? Proszę o rady i jakaś pomoc w tej sprawie, z góry dziękuje

PostNapisane: 11.04.2019, 10:29 

Zawsze nie rozumiem takie tematy. Co człowiek chce usłyszeć od społeczeństwa ? To przypomina grę "jaka to melodia". Przyczyn może być "wagon i mały wózek".
Naprzykład - regulująca sonda-lambda, zatkany katalizator, lewe powietrze i td i tp. I tu odpowiedni wniosek - czym informacja ta może być przydatna ? Praktycznie niczym, ponieważ i tak trzeba jechać do serwisu na diagnostykę.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]