Pilnie poszukuję pomocy dla mojego mechanika, który właśnie robi mi rozrząd w Panamerze 4S model 970 rocznik 2010 wersja amerykańska. Zakupiliśmy zestaw blokad z napinaczem do tego modelu i tak jak blokady pasują tak napinacz pneumatyczny jest za krótki. Można go normalnie wkręcić do auta ale wysuwa się o jakiś centymetr za krótko i nie napina odpowiednio łańcucha. Wymieniliśmy nawet komplet na inny licząc że może u innego sprzedawcy będzie lepiej ale jest to samo.
Czy ktoś mógłby może powiedzieć o co w tym wszystkim chodzi? Czy do wersji amerykańskiej jest coś innego czy też mój mechanik czegoś nie wie jak do tego podejść?
Bardzo proszę o pomoc bo auto stoi rozkręcone już tydzień i nie możemy ruszyć dalej.
Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc i wskazówkę.
Wrzuć zdjęcie tych blokad. Jeżeli napinacz jest pneumatyczny, to może trzeba mu podpiąć odpowiednie ciśnienie (jest jakaś instrukcja?) żeby odpowiednio napinał łańcuch?