Cześć.
Potrzebuję porady jak mam ustawić na nowo automatyczne podnoszenie szyb. Musiało chyba dojść do chwilowej utraty zasilania podczas wymiany akumulatora i się funkcjonalność zamykania na jeden klik straciła
. Szyberdachu nie posiadam.
Otwieranie jedno-klikowe działa, ale zamykanie tylko jak trzymam przycisk obojętnie czy w pozycji I czy II (tej do domykania automatycznego), ale puszczam, szyby stają.
Szyby automatycznie schodzą niemal do samego końca, niemal bo jak trzy razy dodatkowo kliknę krótko jej opuszczanie to jeszcze schodzi o 2cm w dół i w ogóle jej nie widać. Natomiast za żadne skarby nie potrafię zaprogramować ich automatycznego podnoszenia (problem dotyczy wszystkich 4 szyb).
Potrzebowałbym porady czy do tego konkretnego modelu jest jakaś magiczna procedura do wykonania:
- klucz w stacyjce
- zamknięte, otwarte drzwi
- część procedury z zapłonem, część bez
- programowanie wszystkich szyb na raz lub każdej z osobna
- czy trzeba jakoś przytrzymywać przyciski jak tak to na jak długo i w której pozycji
- może przyciski SET,1,2,OFF w drzwiach muszą być jakoś zaznaczone
Tak, przeczytałem instrukcję obsługi (str.80
) niestety nie pomogło. Drugie tak, że próbowałem chyba wszelkiej maści procedur które znalazłem w Internecie do Porsche oraz VAG jak to ustawić i skończyły mi się pomysły więc oto jestem z tym pytaniem tutaj
Nie jest to jakieś bardzo uciążliwe, i oczywiście da się z tym żyć.
Najbardziej uciążliwa jest jednak świadomość, że coś nie działa a działało