Heyka mam pytanko w aucie wymienione zostało kompletne zawieszenie z przodu (były stuki z prawej strony ) niestety po wymianie stuki są dalej głuche walenie w każdej dziurze pneumatyczne zawieszenie jest nowe a prawa strona nawala Miał ktoś taki problem jak to rozwiązać pozdro.
Ja bym sprawdzić czy wszystkie śruby są odpowiednio skręcone oraz w odpowiedniej pozycji wahaczy. Następnie śruby sanek. Jeżeli wszystko jest nowe to raczej nie ma innej opcji.
Hej. Mam podobny temat, chwile temu o tym pisałem. U mnie chyba (jutro wracam do domu i odbieram auto więc ocenie) była kwestia jakichś „stabilizatorów” przy sankach. Podobno są po dwóch stronach. Zostały rozebrane i przesmarowane. Nie mam pojęcia czy to się da w ten sposób „naprawić” czy trzeba wymienić. Jutro ocenię i dam znać, ale mój mistrz twierdzi, że teraz jest OK. Natomiast objawy miałem takie jakby wszystko było nie dokręcone…
Cześć, no i u mnie chyba sukces. Przejechałem się kawałek i cisza. Zobaczę teraz przez 2-3 dni. Postaram się powiedzieć na tyle profesjonalnie na ile potrafię. W sankach przednich jest podobno jakaś poprzeczka mocowana po dwóch stronach na jakichś ruchomych elementach. Jej zadaniem jest przenosić naprężenia, a wszystko ma wyłapywać ruchome mocowanie. Jedno z nich przestało być ruchome. Najpierw chcieli wymienić ale coś czyścili, smarowali i ruszyło. Nie mam pojęcia na ile to będzie skuteczne, zobaczymy. Relatywnie niewiele zapłaciłem więc ryzyko niewielkie.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum