No a więc...

Odpowiedzi dla potomnych.
1) cyfrowe zmieniamy bez problemu w opcjach zegarów z mph na kmh. Tarczki- kupiłem chińczyki z ali... nie pasowały, docinałem, kleiłem, dramat (kosztowały około 300zł), nie warto. Kupiłem używane europejskie zegary (bodajże 800zł) i tarczki przełożyłem na orginał w kmh- na YT można znaleźć filmiki jak rozebrać zegary, UWAGA przy wyciąganiu wskaźników, jeden z nich zepsułem i zrobiłem transfuzje
2) lampy tył wysyłałem do przeróbki- koszt bodjaże 1200zł. Przelutowane diody, wszystko szczelne także super. Dodam, że miałem już w aucie przeciwmgłowe więc obyło się bez przeróbek instalacji.
3) Lampy przód, w Szczecinie jest firma która rozkleiła mi klosze, okazało się że jest możlowiść ustawienia orginalnej przesłony na asymetrie, w razie potrzeby firma posiada odpowiednie przysłony. Koszt roboty około 1000zł, nowe dwa klosze 400zł (stare po rozklejeniu nadają się do śmieci). Lampy bixenon.
Konfig USA bardzo mnie raził, stąd też zmiana tarczek zegarów, zaspawanie przedniego zderzaka z żółtych obrysówek.
W razie pytań walcie śmiało, co moge to pomogę a trochę poznałem to auto