Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18.02.2019, 21:31 

mariusz85 napisał(a):
Ja tylko dodam, ze Panamera jezdzi sie jak czołgiem, jestem dopiero swiezym userem, ale przesiadlem sie z audi :)

Audi i BMW to taki klasyczny kanapowóz(za wyjątkiem wersji S i M) - totalna cisza, wszystko mięciutkie, leciutke itp. itd. bardzo multimedialne i nowoczesne.

Koszty serwisu drozsze niz w audi - 1rbh w Porsche to 640zl, w Audi 320zl.
Ubezpieczenie drozsze o około 30% w porsche.

Roznica w spalaniu - ZNACZNA. Porownuje diesla audi do benzyny GTS - po miescie pokazuje mi 15-18L. w Audi mialem 10L ropy bez znaczenia, jak jezdzilem - czy wolno, czy szybko, zawsze spalał 10L.

Na obronę porsche wezmę to, ze jednak jak dla mnie - wyglada duzo lepiej niz audi i bmw.

Pzdr,

Nie ośmieszaj się pisaniem,że Audi pali 10l,bez względu na styl jazdy(czy wolno,czy szybko).Pierwsze,co mi przychodzi do głowy,czytając takie rewelacje,to że jesteś pracownikiem Audi,którego zadaniem jest zniechęcanie do zakupu Porsche.

PostNapisane: 18.02.2019, 22:50 

Grzegorz 66 napisał(a):
mariusz85 napisał(a):
Ja tylko dodam, ze Panamera jezdzi sie jak czołgiem, jestem dopiero swiezym userem, ale przesiadlem sie z audi :)

Audi i BMW to taki klasyczny kanapowóz(za wyjątkiem wersji S i M) - totalna cisza, wszystko mięciutkie, leciutke itp. itd. bardzo multimedialne i nowoczesne.

Koszty serwisu drozsze niz w audi - 1rbh w Porsche to 640zl, w Audi 320zl.
Ubezpieczenie drozsze o około 30% w porsche.

Roznica w spalaniu - ZNACZNA. Porownuje diesla audi do benzyny GTS - po miescie pokazuje mi 15-18L. w Audi mialem 10L ropy bez znaczenia, jak jezdzilem - czy wolno, czy szybko, zawsze spalał 10L.

Na obronę porsche wezmę to, ze jednak jak dla mnie - wyglada duzo lepiej niz audi i bmw.

Pzdr,

Nie ośmieszaj się pisaniem,że Audi pali 10l,bez względu na styl jazdy(czy wolno,czy szybko).Pierwsze,co mi przychodzi do głowy,czytając takie rewelacje,to że jesteś pracownikiem Audi,którego zadaniem jest zniechęcanie do zakupu Porsche.

Jezdzilem dwa lata A7 3.0 tdi 272km i nigdy nie spalil wiecej anizeli 10L... no przy mega palowaniu i w full korkach doszedl do 11L.

I nie wiem czy kolega zauwazyl to porzucilem Audi na poczet porsche, wiec nie rozumiem skad ten "atak" ? :)

Ja osobiscie uwazam, ze panamera jest duzo fajniejsza anizeli Audi czy BMW.

pzdr,
Mariusz

PostNapisane: 18.02.2019, 23:46 

Ja od juz ponad roku ciesze sie z powrotu do Audi po Panamerze...kazdy ma swoj gust

Sent from my iPhone using Tapatalk

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]