Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.10.2011, 18:34 

Witam.
Jestem nowy i potrzebuje pomocy jeśli chodzi o zakup auta interesuje mnie Boxster S :) proszę wszystkich o pomoc w prostych poradach na co zwracać uwagę co powinno być a czego nie, chodzi mi o takie smaczki dotyczące modelu. oglądałem już 3 egzemplarze i naszła mnie myśl czy przy przebiegu 40tyś jest możliwe żeby tarcze były zjechane?? bo jeden tak miał:) i gdzie sprawdzić historię auta (prawdziwą:)) Pozdrawiam i czekam na info:) i do zobaczenia na moim pierwszym zlocie :D Kamil.

Tytuł:
PostNapisane: 24.10.2011, 18:36 

jeśli ktoś nie patrzy na tarcze i klocki, to jest to możliwe. W
mojej Carrerze S wymieniłem przednie tarcze po ok. 25 tys (tylne jeszcze OK), a auto nie jest jakoś szczególnie piłowane (2-3 razy na torze Poznan).
(kiedyś przy Volvo S60 wszystkie tarcze poszły do wymiany przy 23tys km...jazda była w zasadzie wyłacznie po mieście i było to dla mnie wielkim zaskoczeniem, bo auto nie było "piłowane"...)

Tytuł:
PostNapisane: 24.10.2011, 19:01 

przy 40 tys powinien się kończyć już drugi komplet tarcz i czwarty komplet klocków. jeśli kończy się pierwszy komplet tarcz i drugi komplet klocków to znaczy że w tym aucie będzie trzeba rozruszać silnik :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 24.10.2011, 23:56 

Czesc,
ja mojego boxstera sprawdzałam na policji, w sądzie, na stacji diagnostycznej i w autoryzowanym serwisie po numerze VIN (musisz miec zgodę własciciela, bo inaczej nie chcą podać) :)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 0:34 

Nr klubowicza: 164
Marion napisał(a):
przy 40 tys powinien się kończyć już drugi komplet tarcz i czwarty komplet klocków. jeśli kończy się pierwszy komplet tarcz i drugi komplet klocków to znaczy że w tym aucie będzie trzeba rozruszać silnik :wink:

:-D
4 komplety klocków na 40 tys to jest niesamowite osiągnięcie. Ja w boxsterze liczyłem wymiany w tygodniach albo 'Poznaniach' :-)
W tym sezonie dzięki poradom Dawida i swapowi zrobionemu przez Teo były tylko dwa komplety. A pare 'Poznaniow' było ! :-)

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 1:32 

to staraj się zdejmować nogę z pedału gazu gdy hamujesz to powinny starczać na dłużej :lol: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 17:40 

Nr klubowicza: 143
Polecam ci mojego pięknego Boxstera S z pierwszymi tarczami i pierwszymi klockami ;) jak nowy http://www.kimbex.pl/porsche-boxster-s-pdk lub tutaj http://otomoto.pl/porsche-boxster-s-310 ... 23571.html
Auto zadbane i typ zwycięzcy ( 2 x wygrana w klasie na zlotach Porsche :) )

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2011, 18:01 

kimbex napisał(a):
Polecam ci mojego pięknego Boxstera S

Śliczny :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.10.2011, 7:47 

hehe widzę że temat tarczy wzbudził spory odzew :) ale chłopaki nie miałem jeszcze porsche to nie wiem co i jak:) obejrzałem ostatnio ten egzemplarz http://otomoto.pl/porsche-boxster-s-sal ... 88893.html i nie jest źle:) czy ktoś zna bliżej to autko??? bo oczywiście właściciel zachwalał :) dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27.10.2011, 10:52 

Nr klubowicza: 143
Rok 2006 , hm ... 310 KM ? Wątpię !

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

Tytuł:
PostNapisane: 27.10.2011, 12:29 

kamil1987 napisał(a):
obejrzałem ostatnio ten egzemplarz http://otomoto.pl/porsche-boxster-s-sal ... 88893.html i nie jest źle:) czy ktoś zna bliżej to autko??? bo oczywiście właściciel zachwalał :)

Musiało się niedawno pojawić do sprzedaży bo w lipcu go nie widziałem.
Na pewno bez sprawdzenia w serwisie się nie obejdzie. Wygląda ładnie, raczej nie ma 310KM ale o te parę koni mniej bym się nie martwił. Ważniejsze żeby się nie okazało że miał historię wypadkową.
Jeżeli cena odpowiada to bierz go do serwisu, zrób badanie geometrii, możesz też sprawdzić czy nie był "przekręcony" (ważne, gdy chcesz mieć gwarancję na wymianę uszczelki).

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]