Autor |
Wiadomość |
fulnek
|
Napisane: 12.11.2009, 15:02 |
|
|
A do klubu się zapiszę, tylko jeszcze nie wiem czy nie zamieszkam na jakieś 2 lata w Moskwie. Jesli tak, to pewnie poczkam do powrotu
|
|
Góra |
|
Thomas D.
|
Napisane: 12.11.2009, 15:17 |
|
|
jczar napisał(a): Zdecydowanie do swietych nie naleze i bije sie w piers... Nie bede wiec tym, ktory rzuci kamieniem w innych grzesznych. Jednak zdecydowanie tez przylaczam sie do opini Wampira. Obaj panowie 997tt/RS i Falunek do czlonkow klubu wyglada, ze nie naleza. Jakkolwiek milo jest mi (pewnie innym rowniez), ze odwiedzaja nasze strony i aktywnie biora udziel w dyskusjach, pewnie w imprezach rowniez, niesmialo prosze o respekt dla idei naszego klubu. Zachecam do zapoznania sie ze Statutem, w szczegolnosci z punktem odnosnie celow: §7.7. propagowanie i szerzenie dobrego wizerunku marki Porsche w Polsce oraz obowiazkow Czlonkow §11.4. dawanie przykładu właściwej postawy moralnej
Nie jest moim celem pouczanie nikogo, ale jako goscie prosilbym o dobre zrozumienie tych uwag. .
Ja jestem tez tego zdania ze to forum nie jest odpowiednim miejscem zeby sie o tym chwalic.z drogiej strony nie jest dla was latwo w polsce porsche jezdzic.W ostatnia niedziele na autostradzie do bremen jechalem 290 km\h i rozomie majac 350 KM nie jest latwo sie opamietac.
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 12.11.2009, 15:20 |
|
|
a jest wlasciwe miejsce do chwalenia sie takimi osiagami?
|
|
Góra |
|
Thomas D.
|
Napisane: 12.11.2009, 15:27 |
|
|
997tt/RS napisał(a): a jest wlasciwe miejsce do chwalenia sie takimi osiagami?
tak bo to byla autostrada gdzie nie ma ograniczenia predkosci i byla prawie pusta
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 12.11.2009, 15:54 |
|
|
Thomas D. napisał(a): 997tt/RS napisał(a): a jest wlasciwe miejsce do chwalenia sie takimi osiagami? tak bo to byla autostrada gdzie nie ma ograniczenia predkosci i byla prawie pusta
a zwierzatka zyjace wzdluz autostrady? jestes nieodpowiedzialny, przy takiej predkosci wiesz co by sie stalo gdyby sarenka wbiegla na autostrade?
a gdyby Ci opona pekla albo gdyby wulkanizator zle kolo dokrecil !!!????
|
|
Góra |
|
Thomas D.
|
Napisane: 12.11.2009, 15:58 |
|
|
997tt/RS napisał(a): Thomas D. napisał(a): 997tt/RS napisał(a): a jest wlasciwe miejsce do chwalenia sie takimi osiagami? tak bo to byla autostrada gdzie nie ma ograniczenia predkosci i byla prawie pusta a zwierzatka zyjace wzdluz autostrady? jestes nieodpowiedzialny, przy takiej predkosci wiesz co by sie stalo gdyby sarenka wbiegla na autostrade? a gdyby Ci opona pekla albo gdyby wulkanizator zle kolo dokrecil !!!????
po 1 na tym odzinku jest plot
po 2 mam nowe opony
po 3 po przejechaniu 50 km sa kola jeszcze raz zprawdzane.
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 12.11.2009, 16:07 |
|
|
Thomas D. napisał(a): 997tt/RS napisał(a): Thomas D. napisał(a): 997tt/RS napisał(a): a jest wlasciwe miejsce do chwalenia sie takimi osiagami? tak bo to byla autostrada gdzie nie ma ograniczenia predkosci i byla prawie pusta a zwierzatka zyjace wzdluz autostrady? jestes nieodpowiedzialny, przy takiej predkosci wiesz co by sie stalo gdyby sarenka wbiegla na autostrade? a gdyby Ci opona pekla albo gdyby wulkanizator zle kolo dokrecil !!!???? po 1 na tym odzinku jest plot po 2 mam nowe opony po 3 po przejechaniu 50 km sa kola jeszcze raz zprawdzane.
1.sarny skacza
2.zdarzaja sie wadliwe serje opon
3.szpilka/sruba moze peknac i tu sprawdzanie nie ma nic do rzeczy.
|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 12.11.2009, 16:11 |
|
Nr klubowicza: 170
|
fulnek,
zrob geometrie, a jesli chodzi o regeneracje felg, to polecam goscia z Zyrardowa, slynie z tego, ze jest dobry
ul. Wawelska 10a
nr telefonu 0502 279 277
_________________ Było 997.1 TT - 563 KM Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie
|
|
Góra |
|
Thomas D.
|
Napisane: 12.11.2009, 16:14 |
|
|
widac ze mieszkasz w polsce:
po 1 plot jest okolo 2m.(sluzy zeby sarny,dziki nie przeszly)
po 2 ??? (jeszcze mi nigdy opona nie strzelila,te opony o ktorych mowisz ,kupuja je polskie cwaniaki bo u nas sa one zabronione )
po 3 w niemczech jeszcz nigdy nie zlapalem kapcia ( w polsce bylem tylko 3razy autem z tego 1 raz zlapalem kapcia bo uwas mozna gwozdzi na droze zbierac.
|
|
Góra |
|
Matschke
|
Napisane: 12.11.2009, 16:17 |
|
Nr klubowicza: 170
|
Thomas, akurat felerne opony moga sie zdarzac, mi w moim 335d kiedys strzelila opona na bocznej sciance, a byla to opona nowa salonowa... dobrze, ze nie jechalem tak szybko...
wiec tutaj bym uwazal...
_________________ Było 997.1 TT - 563 KM Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 12.11.2009, 16:42 |
|
|
997tt/RS napisał(a): a zwierzatka zyjace wzdluz autostrady? jestes nieodpowiedzialny, przy takiej predkosci wiesz co by sie stalo gdyby sarenka wbiegla na autostrade? a gdyby Ci opona pekla albo gdyby wulkanizator zle kolo dokrecil !!!????
Nie wiem czemu sie irytujesz. Zwracajac wam uwage chodzilo mi o to iz sami, na forum publicznym przyznajecie sie, ze lamiecie polskie przepisy i nic sobie z tego nie robicie.
Nie chodzi mi o to by was ganic za to ze jezdzicie za szybko, czy ze lubicie sobie poszalec, sam to lubie - tak jak wielu z nas. Chodzi mi o to abyscie nie chwalili sie swoimi "osiagnieciami" na forum publicznym - forum klubu ktory dostajac certyfikat zobowiazal sie do pewnych rzeczy (post jczara je przytacza), odwiedzanym przez wiele bardzo roznych osob.
To stawia w zlym swietle kazdego z nas, jak rowniez prowadzi do niepotrzebnych komentarzy osob z klubem nie zwiazanych. Szczegolnie ze jednym ze sponsorow zlotu bylo stowarzyszenie "droga i bezpieczenstwo" jesli mnie pamiec nie myli...
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 12.11.2009, 16:43 |
|
|
Thomas D. napisał(a): widac ze mieszkasz w polsce: po 1 plot jest okolo 2m.(sluzy zeby sarny,dziki nie przeszly) po 2 ??? (jeszcze mi nigdy opona nie strzelila,te opony o ktorych mowisz ,kupuja je polskie cwaniaki bo u nas sa one zabronione ) po 3 w niemczech jeszcz nigdy nie zlapalem kapcia ( w polsce bylem tylko 3razy autem z tego 1 raz zlapalem kapcia bo uwas mozna gwozdzi na droze zbierac.
no nie pisalbym na Twoim miejscu polskie cwaniaki bo u nas 80% spoleczenstwa kupuje takie opony.
no ciesze sie ze jestes takim szczesciarzem, zobaczymy ile to potrwa.
ps.pojecia nie masz gdzie mieszkam, kolego......
zrobilem set tysiecy kilometrow po niemieckich autostradach i jakos nie widzialem tych 2 metrowych plotow !
jechalem autostrada pod hanowerem lewym pasem 250km/h bmka i udezylem prawym kolelem w kamien ktory lezal na samym srodku, dodam tylko ze byl srodek nocy w kazdym razie z opony i felgi nie zostalo nic !!!!
wiec nie wiem o jakich Ty niemieckich autostradach piszesz??????
|
|
Góra |
|
wampir
|
Napisane: 12.11.2009, 16:47 |
|
|
997tt/RS napisał(a): ps.pojecia nie masz gdzie mieszkam, kolego......
A jak juz sie czepiam... Niepisany zwyczaj tego forum wymaga wypelnienia profilu na forum - w tym wlasnie miejsca zamieszkania, abysmy nie byli anonimowi.
|
|
Góra |
|
fulnek
|
Napisane: 12.11.2009, 17:02 |
|
|
Thomas D. napisał(a): widac ze mieszkasz w polsce: po 1 plot jest okolo 2m.(sluzy zeby sarny,dziki nie przeszly) po 2 ??? (jeszcze mi nigdy opona nie strzelila,te opony o ktorych mowisz ,kupuja je polskie cwaniaki bo u nas sa one zabronione ) po 3 w niemczech jeszcz nigdy nie zlapalem kapcia ( w polsce bylem tylko 3razy autem z tego 1 raz zlapalem kapcia bo uwas mozna gwozdzi na droze zbierac.
Szanowny Panie Thomas D.
To żenujące co Pan pisze. Typowy przykład polskiego niemca - wszystko co w Polsce to złe, a tam super. Śmiechu warte. Akurat mam sporo rodziny w D i to w róznych miejscach.
Jeśli chcesz Pan krytykować wszystko co w PL to może zmieni Pan forum na niemieckie. Znam powieści typu, że u was samochody są gorszej jakości niż w niemczech i takie tam bzdury.
Poprostu żenada.
Sam jestem Polakiem, pracuję w Moskwie i nie wygaduję takich bredni, że wszystko w Polsce jest lepsze a tu gorsze, bo to świadczy o poziomie człowieka. To tyle, bo pędzę na lot do PL. Hej.
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 12.11.2009, 18:57 |
|
|
wampir napisał(a): 997tt/RS napisał(a): ps.pojecia nie masz gdzie mieszkam, kolego......
A jak juz sie czepiam... Niepisany zwyczaj tego forum wymaga wypelnienia profilu na forum - w tym wlasnie miejsca zamieszkania, abysmy nie byli anonimowi.
zastanawiam sie czy przypadkiem nie znalazloby sie dla ciebie lepsze miejsce niz policja obywatelska........
|
|
Góra |
|
997tt/RS
|
Napisane: 12.11.2009, 18:59 |
|
|
wampir napisał(a): 997tt/RS napisał(a): ps.pojecia nie masz gdzie mieszkam, kolego......
Ty a w jakis kraweznik zes choc raz w zyciu wyrzna??? bo to jest topik dla tych co maja takie doswiadczenia.
|
|
Góra |
|
Igor
|
Napisane: 12.11.2009, 19:25 |
|
|
|
Góra |
|
borysek
|
Napisane: 12.11.2009, 22:43 |
|
|
|
Góra |
|
jadak
|
Napisane: 13.11.2009, 0:02 |
|
|
Tiaaa...kiedyś (całkiem jeszcze niedawno) jak gdzieś się zdarzył jakiś większy dzwon to w domyśle było "jechał jakiś dres w BMW". Jeszcze paru killerów i w takiej sytuacji będzie się mówiło "pewnie se porsze kupił". Jak napisał jczar - żaden z nas nie jest aniołkiem i każdy ma coś za pazurami, ale to co od jakiegoś czasu prezentuje parę osób na tym forum to po prostu totalna żenada.
|
|
Góra |
|
Marion
|
Napisane: 13.11.2009, 0:17 |
|
|
nie chcę się mądrzyć ale właśnie szukałem jakiegoś regulaminu forum i go nie znalazłem (chyba że jestem słabym szukaczem).
pomimo że jest to forum PCP to wg. mnie w stosunku do osób które nie są członkami klubu a mają dostęp do forum - nie można powoływać się na regulamin/statut klubu tzn. nie można wymuszać że powinni się zachowywać w określony sposób
jeżeli jest zasada że nieklubowicze maja dostęp do forum to miło by było jakby był jakiś regulamin forum i byłoby po sprawie
|
|
Góra |
|
|