Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 15:20 

porscheee napisał(a):
zaraz zaraz , koleg mówi o starej skrzyni jaka jest w 996tt tip a nie 997tt tip

Właśnie. I jeśli prawdą jest, że jest choćby bratnią konstrukcją do 722.6 to mamy wytrzymałość przeszło te magiczne 1000 Niutonów.

Z resztą byłem dziś na hamowni i powiem wam, że jestem strasznie zawiedziony.
Auto uważam za zadbane i w dobrym stanie technicznym ale 381.7 KM mocy zamiast nominalnych 420 KM mi się nie podoba.
Powiedziano mi, że dobre czyszczenie wtrysków, dolotu, wydechu i może regulacja zaworów pomoże.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 15:21 

jezeli juz myslisz o wiekszych modach , odczuwasz brak mocy i automat Ci nie nadaza , chcesz servisowac i wzmacniac skrzynie polecam Ci odrazu zmiane skrzyni na manualna , to chyba spełni twoje wszelkie wymagania i bedzie najtansza opcja patrzac przyszłosciowo ...

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 15:25 

a najtaniej i najprosciej jest sprzedac swoje i kupic mocne z manualem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 15:38 

To jeśli jest taka nagonka na tipa, to spasuje.
Zmienię dolot, filtrację i wydech na "rykowy" a skrzynię i silnik doprowadzę i utrzymam w możliwie doskonałym stanie.

A jak już będę chciał się bawić w POWERRR to zastanowie się nad 996 tt manual, 997 lub 991 PDK :)

To jest pasja i hobby a nie praca na etat.

Albo dokupię sobie Ariela Atoma lub Caterham Superlight R500 i będę bawić się stosunkiem mocy i do masy lepszym jak mityczny Veyron.

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 15:47 

Pewnie i najprosciej sprzedac jedno i kupic drugie, ale gdzie zabawa .....
Samochod zwlaszcza taki jak porsche to zabawka i lubie ludzi ktorzy chca i umieja sie tym bawic i czasem od samego efektu wazniejsze i przyjemniejsze jest dochodzenie do niego i cala zabawa z tym zwiazana. - nie chodzi wszak o to aby zlapac kroliczka, tylko aby go gonic :D

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 15:56 

Nr klubowicza: 170
a gdzie auto hamowales ? bo najlepiej hamowac to auto jako RWD...dzisiaj jest naprawde goraco, ile stopni bylo na hamowni ? bo wynik moze byc ok patrzac na duchote....male IC, duza temperatura w dolocie i konie gina ;)
ta skrzynia na pewno nie wytrzymuje 1000 Nm, zejdzmy na ziemie, Pawel oraz Dominik przetarli szlaki i znaja mozliwosci tej skrzyni. Mi Dominik mowil, ze 800Nm to takie maks, zeby jezdzic dluzej bezawaryjnie...

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.08.2012, 16:18 

Matschke napisał(a):
a gdzie auto hamowales ? bo najlepiej hamowac to auto jako RWD...dzisiaj jest naprawde goraco, ile stopni bylo na hamowni ? bo wynik moze byc ok patrzac na duchote....male IC, duza temperatura w dolocie i konie gina ;)
ta skrzynia na pewno nie wytrzymuje 1000 Nm, zejdzmy na ziemie, Pawel oraz Dominik przetarli szlaki i znaja mozliwosci tej skrzyni. Mi Dominik mowil, ze 800Nm to takie maks, zeby jezdzic dluzej bezawaryjnie...

Hamowałem na słowacji :) Coś normalnego na mdłych wakacjach.
Hamownia na AWD, temp. 19 st.C. wg komputera, wilgotność duża do padało godzinę przed pomiarem. Także warunki sprzyjające.

Co do skrzyni, kieruję się informacją o powiązaniu z ML'em czyli 722.6 a ona ma wytrzymałość prawie 800 lb-ft. A w przeliczeniu na niutki to ponad 1000 Niutów. Stąd moje przeświadczenie - nie z praktyki.

joko napisał(a):
Pewnie i najprosciej sprzedac jedno i kupic drugie, ale gdzie zabawa .....
Samochod zwlaszcza taki jak porsche to zabawka i lubie ludzi ktorzy chca i umieja sie tym bawic i czasem od samego efektu wazniejsze i przyjemniejsze jest dochodzenie do niego i cala zabawa z tym zwiazana. - nie chodzi wszak o to aby zlapac kroliczka, tylko aby go gonic :D

Fallow the with rabbit ;)

Coś podziałam, ale kosmetycznie. Mając na względzie przysłowie "kto nie idzie do przodu ten się cofa" trzeba coś robić, żeby się rozwijać :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]