Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.10.2020, 17:24 

Hej wszystkim,

Byłem ostatnio na pierwszym przeglądzie technicznym z moim 718 Caymanem. Szczerze mówiąc myślałem, że to tylko formalność bo auto nie ma nawet 40 tys przebiegu i rok temu przechodziło duży przegląd w ASO (oczywiście wszystko ok). Jednak po wjechaniu na rolki i zaciągnięciu hamulca ręcznego komputer zgłosił błąd hamulca ręcznego. Podobno wyszło, że siła hamowania jest mniejsza na prawym kole. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Myślicie, że warto jechać z tym do serwisu? Ta stacja diagnostyczna, delikatnie mówiąc, wydawała mi się mało profesjonalna, pojechałem tam gdzie najbliżej bo nie spodziewałem się żadnych problemów. Dodam, że spróbowałem potem zahamować ręcznym jak auto się toczyło i wszystko było ok tj. auto się zatrzymało gwałtownie i na komputerze wyświetlił się komunikat "Emergency braking".

PostNapisane: 16.10.2020, 23:12 

Jak nie podbili Ci z tego powodu przeglądu to musisz gdzieś jechać to naprawić, bo informacja o problemie z ręcznym jest już w systemie i każda inna stacja kontroli będzie o tym wiedziała.
A jeśli dostałeś przegląd to ja i tak bym pojechał do serwisu, żeby to sprawdzili. Jak Cayman taki nowy to pewnie w automacie, gdzie z ręcznego korzysta się bardzo rzadko. Może coś się zastało / zapiekło i faktycznie wymaga małego serwisu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]