Cześć,
Zauważyłem dziwną rzecz w swoim Caymanie 987.2 PDK 2009r. Jak jadę autem i skręcam w prawo albo dohamowuje to słysze takie jakby cykanie lub obcieranie z tyłu auta. Dźwięk dochodzi nie z koła, a jakby z komory silnika przy tylnym słupku od strony pasażera. Starałęm się to nagrać ale nie jest to łatwe, najbardziej to słychać jak się dochamowuje tak średnio i odpuszcza hamulec.
Teraz wydaje mi się, że słychać to cały czas na odpuszconym gazie. Na 99 procent nie jest to łożysko bo mam akurat jedno do zrobienia z przodu i przy okazji prosiłęm mechanika żeby sprawdzał wszsytkie i mówił, że reszta jest w porządku.
Podpowiedzcie mi coś bo doprowadza mnie to do szału. Ściągnąłem pokrywe silnika i jechałem jako pasażer ale wtedy jest tak głośno, że tego w ogóle nie słychać. Nie jest to dźwięk wtryskiwaczy bo one sobie cykają po cichu tak jak trzeba. Przesyłam wideo słychać od 10s ten dźwięk mniej więcej. Nie wiem osprzęt? pasek?
https://youtube.com/shorts/IcECjR4pKOQOgólnie to auto jeździ normalnie, nic się nie zgłasza, przyspiesza, hamuje, wszystko działa dobrze w teori. Oczywiście jak sie daje gaz do spodu to wszelkie "dziwne" dźwięki znikają xD
Dodatkowo:
1. Czy macie patent na odnowienie plastików wewnętrnzych tego "soft touch".
2. AOS - robić czy olać skoro nie ma sygnałów? otwierałem korek od oleju podczas pracy silnika i jest delikatne ssanie ale nie jest tak jak na zagranicznym forum opisują, że nie da się korka zdjąć.