Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.09.2012, 22:08 

996 napewno tanieja ale 996Turbo moim zdaniem nizszego pułapu juz nie osiagną ze wzgledu miedzy innymi na ilosc jak i cene modelu bazowego , co innego jak ktos ma cisnienie na kase i musi sprzedac , ja nigdy takiego nie miałem i dzieki bogu nie zanosi sie na to ...
Czas pokaze kto kupi , mam jakies odczucie ze wyjedzie z kraju , moze dlatego ze wiekszosc aut tak sprzedałem. Mam wciąż nadzieje ze ktos u nas zrozumie dlaczego zrobiłem z tego GT2+ (w sumie tylko w dowodzie sie to rózni)
W razie czego zawsze moge wyjac wszystko tuningowe wstawic skrzynie 4x4 i sprzedac jako totalna serie za ta sama kase , potencjalnym klientom wydaje sie ze to lepsze ... moze jestem inny :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 23.09.2012, 23:11 

porscheee napisał(a):
Badzmy tez szczerzy - wysypu 996tt manualnych nie ma sie co spodziewac , tych aut poprostu nie ma w Pl , a chcac sciagnac z europy manuala po lifcie z opłatami w 100% oryginalnym lakierze to kwota siegajaca 200tys zł , gdzie i tak trzeba bedzie włozyc sporo w servis tego co opisywałem u siebie bo auta nowe nie sa a maja swoje Nm

Dokladnie. Za granica zdecydowanie lepiej trzymaja ceny te samochody.

A u nas wisza miesiacami czy wrecz latami 2 czy 3 egzemplarze i zanizaja cene.

Tytuł:
PostNapisane: 15.10.2012, 21:26 

,,,

Tytuł:
PostNapisane: 14.12.2012, 23:03 

nowa cena (patrz allegro) , biorąc pod uwage ze w Pl sa aktualnie 4 996tt manuale na sprzedaz , ceny 210tys , 192tys , 180tys - wszystkie 3 niebieskie , to moja czarna jest jakas dziwna :lol: Na wiosne kolejna zmiana w tym samym kierunku :idea:

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 8:32 

Nie mieści mi się w głowie czemu to auto nie jest już sprzedane. Nikt nie powiedział złego słowa o tym aucie nigdy. Porscheee czy jest choc jedna nieścisłość w opisie Twoich ogłoszeń która mogła by odstraszyć klientów? Nie mówie tego w złym kontekscie, po prostu nie rozumiem czemu to auto nie znalazło nabywcy. Ceny 996 Turbo spadły obecnie do śmiesznego poziomu, gdzie np. ludzie inwestują podobną walute w Mitsu EVO by miało podobną moc, a 996tt jest dopiero lekko draśnięte tuniningiem i stać je na o wiele więcej. U mnie za tą cene można dostać ładną serie, a gdzie dopiero modyfikacje na najwyższym poziomie. Po części rozumiem te "okazje" po 100 tyś zł które psują rynek, ale właściwe auto powinno zawsze trafić na odpowiednią osobę. Szczerze mówiąc patrząc na pieniądze w które w swoje Porsche włożyłeś, nie miał bym wątpliwości że to jest auto które chcę mieć.

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 10:45 

porscheee napisał(a):
nowa cena (patrz allegro) , biorąc pod uwage ze w Pl sa aktualnie 4 996tt manuale na sprzedaz , ceny 210tys , 192tys , 180tys - wszystkie 3 niebieskie , to moja czarna jest jakas dziwna :lol: Na wiosne kolejna zmiana w tym samym kierunku :idea:

To śmieszne ceny za 996tt bo Za 220 000 pln można kupić 997 turbo lub trochę dołożyć i mieć 997 gt3 a to przepaść w wyglądzie i technologii...........
Patrząc na spadek cen 997 to niedługo bedą tańsze od 996tt.......

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 13:31 

Nr klubowicza: 164
rzeczywiście makabra. Ale pewnie tak to jest jak Porsche trafiło pod 'strzechy' z tym modelelm. I to czasami nawet dosłownie bo niektóre oferty nawet na zdjęciach mają w tle stodołę :-)

Auto przestało być już tak ważne jak kiedyś. Nawet Porsche. Teraz kupuje się nowe auto z zamysłem jazdy przez kilka lat a nie kilkanaście jak kiedyś.
A jak kogoś stać na Porsche to za kilka lat stać go na jeszcze lepsze i wtedy szybko chce się pozbyć 'starego'. Albo przesadził z wyceną swoich zdolności finansowych i pozbywa się auta jeszcze szybciej.
No i ponieważ używane Porsche jest mimo wszystko drogie, to daje możliwości do dobrego zarobku dla handlarzy. Niestety najczęściej złomem :-(

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 15:19 

BeeMiX napisał(a):
Nie mieści mi się w głowie czemu to auto nie jest już sprzedane. Nikt nie powiedział złego słowa o tym aucie nigdy. Porscheee czy jest choc jedna nieścisłość w opisie Twoich ogłoszeń która mogła by odstraszyć klientów? Nie mówie tego w złym kontekscie, po prostu nie rozumiem czemu to auto nie znalazło nabywcy

mysle ze chodzi głownie o cene , poki jest jakis tanszy to tylko to interesuje klienta , dwa to to ze nie moge byc osobiscie przy transakcji... dla osoby ktora mnie nigdy nie widziała nie zna i ma zapłacic 157tys zł za auto to podejrzana sprawa , a ja nie bede leciał na dzien lub 2 do pl zeby pozbyc sie auta , na wartosci nie traci , poza tym mam specyficzne podejscie do sprzedazy tego auta , jak ktos sle sms lub dzwoni i pyta za ile oddam to albo sie rozłaczam ale dyskretnie uprzedzam ze go nie stac

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 15:29 

hans napisał(a):
porscheee napisał(a):

To śmieszne ceny za 996tt bo Za 220 000 pln można kupić 997 turbo lub trochę dołożyć i mieć 997 gt3 a to przepaść w wyglądzie i technologii...........
Patrząc na spadek cen 997 to niedługo bedą tańsze od 996tt.......

i to jest własnie to o czym pisałem wyzej , ktos patrzy na najtansze 997tt na sprzedaz i porownuje do dobrego 996tt i roznica mała (choc zalezy dla kogo bo 70 to chyba nie mało), zadko kto porownuje egzemplarz 997tt godny za powiedzmy 300 do tego za 150 bo takie powinny byc relacje , ja uwazam ze dobre 996tt to połowa wartosci dobrego 997tt , nie mowimy o wersjach amerykanskjich , autach malowanych i innych rzezbach tylko o dobrych autach z pewna historia i servisem. Poczytaj moj watek i zobacz ile trzeba włozyc w servis i ile spraw sprawdzic aby turbo było turbem , ide o zakład ze auta w granicach 100tys nigdy nie były sprawdzane pod zadnym z tych kątów..Kolejna sprawa dla tych co chca na dłuzej nie na handel to ilosc 996tt manuali w porownaniu do 997tt , te pierwsze juz nie beda taniec bo ich poprostu nie ma i wiecej nie bedzie a 997tt to jakas plaga na polskich drogach - zeby nie było uwielbiam ten model i kiedys kupie tyle ze napewno na dzien dzsiejszy było by to auta za 300+ bo tyle trzba dac za europe nie malowana

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 16:32 

http://otomoto.pl/porsche-911-996-turbo-C23926930.html

dla porównania ceny 997tt w Niemczech zaczynaja sie od 50tys euro a za w miare dobrego 996tt manual po lifcie trzeba dac 35tys euro wiec roznice sa identyczne jak u nas poprostu te auta sa tyle warte na ta chwile i Hans tego nie przeskoczysz ...

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 21:07 

To auto zostanie kupione przez pasjonata, który postawi to auto w garażu i parę razy w roku przejedzie się przy ładnej pogodzie.

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 22:52 

Nr klubowicza: 170
za dobry egzemplarz auta trzeba po prostu zaplacic, nie ma takiego czegos jak okazja przy zakupie auta, bo okazje nawet nie znajda sie w ogloszeniach tylko pojda pomiedzy znajomymi albo sa wystawione za bardzo wysoka cene i czekaja na pasjonata i czlowieka, ktory to doceni...
ja ogolnie to popieram ;)

Było 997.1 TT - 563 KM
Jest: 991.2 TTS - 585 KM na razie :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 23:15 

Może i są okazje... ale w 99% przypadków za dobry towar trzeba zapłacić godziwą cenę.
Ja przymierzałem się do tego samochodu chyba z 2 miesiące i gdybym miał do Porscheee po drodze to pewnie bym kupił tą turbinę. Traf chciał że znalazłem X50 w Warszawie a tu jestem często więć taką decyzję podjełem.
Każdy kto ma pojęcie o możliwościach jakiegokolwiek modelu 911 turbo doceni mody tu zrobione to są poprostu pieniądze które i tak co drugi potencjalny klient i tak by włożył w turbinę bo jak tu nie chcieć jej choć trochę zmodować:) ale na poważnie jak kupowałem 930 to przeciętnie w Niemczech można bylo ją nabyć za 20-25 tyś Euro a w US za ca. 20 tyś $
mineło kilka lat i w Niemczech sensowny egzemplarz to >35 tyś Euro a naprawdę doby to i >50 tyś.
Na 996 tt przyjdzie czas na 997 turbo MK 1 też.
A ta cena jest dobra i zadbany i dobrze skonfigurowany samochód musi tyle kosztować i tyle.
W Wa-wie jest 9ff 996 tt za 240 tyś plz o podobnych parametrach no delikatnie mocniejsze .
Moim zdaniem to ostatni moment kiedy za takie pieniądze można nabyć ten model. Tych samochodów więcej już nie będzie ! I takiego silnika też nie!

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 23:27 

TET930 napisał(a):
Może i są okazje... ale w 99% przypadków za dobry towar trzeba zapłacić godziwą cenę.
Ja przymierzałem się do tego samochodu chyba z 2 miesiące i gdybym miał do Porscheee po drodze to pewnie bym kupił tą turbinę. Traf chciał że znalazłem X50 w Warszawie a tu jestem często więć taką decyzję podjełem.
Każdy kto ma pojęcie o możliwościach jakiegokolwiek modelu 911 turbo doceni mody tu zrobione to są poprostu pieniądze które i tak co drugi potencjalny klient i tak by włożył w turbinę bo jak tu nie chcieć jej choć trochę zmodować:) ale na poważnie jak kupowałem 930 to przeciętnie w Niemczech można bylo ją nabyć za 20-25 tyś Euro a w US za ca. 20 tyś $
mineło kilka lat i w Niemczech sensowny egzemplarz to >35 tyś Euro a naprawdę doby to i >50 tyś.
Na 996 tt przyjdzie czas na 997 turbo MK 1 też.
A ta cena jest dobra i zadbany i dobrze skonfigurowany samochód musi tyle kosztować i tyle.
W Wa-wie jest 9ff 996 tt za 240 tyś plz o podobnych parametrach no delikatnie mocniejsze .
Moim zdaniem to ostatni moment kiedy za takie pieniądze można nabyć ten model. Tych samochodów więcej już nie będzie ! I takiego silnika też nie!

Sorry ale dla mnie inwestycja to 993 Turbo lub 964 turbo te modele nie tracą na wartości a 996 to niestety coś innego ..........

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 23:29 

Tym 9ff sie interesowałem. Stan jak z salonu,w srodku ejszce zapach skorki lakier cycus ponad 30tys przebiegu 64x HP. Mysle ze jakby ktos wylozyl na stol 200tys to by bylo po sprawie :) Aa i najwazniejsze 04/05 rocznik Turbo S

Tytuł:
PostNapisane: 16.12.2012, 23:38 

hans: na 996 tt też przyjdzie czas.

965 i 993 turbo to nie są samochody na codzień! 996 tt możesz śmigać kiedy chcesz:) taka mała różnica...

Prrzy podejściu kolekconerskim trzeba poczekać , ale jak ktoś chce mieć supercar'a za ułamek wartości rzeczywistej to jest to najlepszy wybór dzisiaj
Nawet jeżeli jeszcze straci na wartości to ile? A cały fan z posiadania i jazdy - bezcenny:)

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2012, 0:45 

Hans proszę ....

nie pal już tego świństwa dalej....

było ich mało (966 TT, a tym bardziej w manualu)

zostało ich jeszcze mniej ( o "szrotach" nie "mówię")

i wartość trzymają :-)

i trzymać będą coraz większą.

wystarczy, że TY Hans nie potrafisz sam wyciągnąć wnioskuj posiłkując sie faterlandzka Twa rodzimą stroną jak np :

mobile.de

czy też :

scout.de

ps. i by było jasne piszemy o 996 TT, a nie carrera 2 czy cztery czy nawet 4 S

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2012, 1:27 

dobrze napisane , to własnie staram sie Hansowi uswiadomic od przynajmniej pół roku , bo co rusz przysyła mi oferty na smsm zamian i opcji dopłat (nigdy nie dzwoni), za kazdym razem stara mi sie wpoic (jak bym był laikiem) ze 996 (nie kuma ze to nie wolnossak ) tanieja ze nie warto , lepij sie pozbyc itd. na maila to samo teraz , na forum , skoro nie warto to po co sie zagłebia w ten model , moja cena taka i koniec , wiem co mam , sprzedam to sprzedam nie to nie , na wiosne znow podniose cene ...
Nie róbmy z tematu ogłoszenia pogawędki.

Tytuł:
PostNapisane: 17.12.2012, 1:47 

Dawid....

krótka rada :

wiesz co masz i ba ....

cały klub wie w jakim stanie Twa Turbina :-)

trzymaj co masz - trzymaj cenę - by poszło w dobre "ręce i nogi"

a "gówniarzy" laików i teoretyków ...

wolnym spokojnym siurem...

hejjjjjjjjj

:P :P :P

Tytuł:
PostNapisane: 23.01.2013, 2:41 

,,,

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]