Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 1:11 

Nr klubowicza: 075
pdmobil napisał(a):
Otóż to. Wiele różnych komentarzy mi towarzyszy, a to, "że samochód jest przedłużeniem...męskości", albo, że wiek mężczyzny poznać po cenie jego zabawek.....bardziej lub mniej kąśliwych, czy żartobliwych, ale wypowiadanych z szacunkiem dla pasji. Myślę, że wiele bym stracił w oczach znajomych, gdybym przesiadł się do 996 czy 997.... Bo i po co ?
coś w tym jest... :dontknow: nie wiem może dawny mistrz -chłopak w swym samochodzie...mogę mieć 996 lub nawet 997...-na codzień.....ale od święta 964 C2... :lol: :lol: chyba jakiś poje....jestem :help:jakoś nic mnie tak nie bawi....jak biała strzała

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 1:30 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Dalekie od snobizmu jest czerpanie radości z jazdy samochodem trudnym do opanowania. To sztuka, której nie posiadłem, ale wciąż się uczę, nie idąc na skróty, np. wsiadając do dużo doskonalszego auta. Pozostanę wierny !
a snobizm - niektórzy uważają, że generuje postęp....
/duszony łosoś z koperkiem i wino.... :lol: /

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 1:34 

...cóż kaczka z suszonymi śliwkami...czerwona kapusta- w sosie grzyby...a to wszystko popite chłodnym piwem.... :drive:a ...w garażu bez kontroli trakcji ...stoi sobie taki ..zaledwie z ABS-em...fajny

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 2:01 

Witam,

u mnie ...pasja i pasja.. od wielu lat... marzenia z dzieciństwa... Garbus... Porsche... Klimat... garaż...

Tylko... zimne piwo... i muzyka... samotnie...:)

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 2:14 

e tam samotnie,... http://pl.youtube.com/watch?v=8d4eJcSC_-w

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 2:25 

Ech Rysiu....:) Bardzo lubię ten filmik...:) to jest własnie nasz klimat, nie snobizm nie szpanerka... po prostu życie.. klubowe...:)

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 2:34 

live is ride....ride..

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 13:25 

witam serdecznie, od razu zainteresował mnie tamat:) jest to bowiem temat morze..... zgodzę się w pełni z opinią iż ludzie patrzą na " efekt zewnętrzny " kompletnie nie wiedzą co ile kosztuje!!! ile pracy wymagało i ile jest warte:) najwazniejsze jest ........że szybkie, błyszczące , i nieraz głośno buczy:) spotkałęm sie wielokrotnie z nie miłymi komentarzami. Oliwy do ognia zdecydowanie dolewa fakt iż mam 27 lat a pierwszego klasyka kupiłem za 3000 zł w wieku 25 lat:) i jak już wyjechałem z garazu to sie zaczeło...........oooo stary dał kase to synalek ma. albo .....cwaniak zkąd moze miec tyle na takie auto ( 3000zł ) być moze jestem przewrażliwiony ale to szczególnie boli gdy zarabia sie na wszystko własnymi rękami, Faktycznie jest to ZAZDROSC ,ZAWISC I CHĘĆ SPEKULACJI zkąd ma...... trzeba sie przyzwyczaić i cieszyć sie z jazdy i z tego że prawdziwi przyjaciele nie oceniają fury tylko Ciebie:)

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 14:14 

Nr klubowicza: 060
To jest to "jesli masz..to ukradles..jesli nie masz..to jestes dziad". Swietny ten nasz Kraj..ale zalety tez posiada :D

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 14:57 

arecki74 napisał(a):
hades307 napisał(a):
nie bierzcie mnie całkiem serio :!:
ale
właściciel 911 to szpaner
właściciel cayenne ma małego ptaka
właściciel 924 to koneser :P

...mnie tez nie bierzcie na serio ale...przeczytalem to swojej zonce i mowi:
"Oj napisz mu ze tu sie kolega myli... :wink: "
A moze i masz racje i oddam Cayenne swojej zonce :D :D

moja żona też by chciała Cayenne a raczej tuarega lub q7 bo wg niej porsche to przesadyzm i ona się tego wstydzi

wg mnie szpan to 928 ale obawiam się że nigdy nie będzie mnie stać aby mieć takie coś na co dzień

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 15:00 

hades307 napisał(a):
moja żona też by chciała Cayenne a raczej tuarega lub q7 bo wg niej porsche to przesadyzm i ona się tego wstydzi

No wlasnie ale gdzie jest ten przesadyzm w CAYENNE??
Przeciez on jest o zupelnie inny niz Touareg czy Q7 a niby prawie tez same autka :D :D
Trzeba wbijac w to co mowia inni i kupowac co nam sie podoba :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 15:54 
Klubowicz

Michael_4.5L napisał(a):
ale to szczególnie boli gdy zarabia sie na wszystko własnymi rękami, Faktycznie jest to ZAZDROSC ,ZAWISC I CHĘĆ SPEKULACJI zkąd ma......

no wlasnie :( ludzie czesto oceniaja po wygladzie...a sami zazwyczaj malo o sobie nawzajem wiemy. Np zloty klubowe sa okazja by to zmienic...:)

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 16:13 

rzekłbym nawet, ze ludzie zawsze oceniają po wyglądzie, dopiero dłuższy kontakt może to zmienić :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 21:18 

widać po wypowiedziach że chyba każdy się kiedyś spotkał z tym nie miłym zjawiskiem chorej zazdrości i zawiści. Jesteśmy wszyscy w grupie ryzyka hahaha mamy nie typowe samochody ,droższe tańsze ale nie typowe:) Można często zauważyć ,a raczej usłyszeć od ludzi, jedno pytanie " ile taki kosztuje albo ile za takie cacko " czemu nie pytają " czy sam odrestaurowałeś? czy długo to trwało? czy to Twoja pasja itp.... prędzej czy później jest temat taboo ILE ILE ILE ??? a jak już się wie to można spekulować..... pozdrawiam wszystkich pasjonatów:)

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 21:48 

szczerze mówiąc pare razy słyszałem pytanie czy to ja remontowałem 924. Pytanie od osób zupełnie mi obcych, a jednej nawet znanej :) . Ze smutkiem musiałem powiedzieć, że kupiłem już taki... :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 23.11.2008, 22:20 

szeryf napisał(a):
szczerze mówiąc pare razy słyszałem pytanie czy to ja remontowałem 924. Pytanie od osób zupełnie mi obcych, a jednej nawet znanej :) . Ze smutkiem musiałem powiedzieć, że kupiłem już taki... :wink:

Ja tez.... :roll: :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]