Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.10.2019, 13:34 

Sprzedam Porsche Boxster 981 w optycznym pakiecie GTS, auto jak nowe, po pełnym serwisie i wymianach eksploatacyjnych (nowe opony, tarcze, klocki, płyny itd. - koszt około 20.000zł). Auto sprowadzone z USA z minimalnym uszkodzeniem (dolny wahacz, zgięta felga, chłodnica i zderzak). W pełni dostosowane do europejskch norm (światła i tarcze zegarów wymienione na europejskie, jednostki w km/h i celsjuszach). Posiadam pełną historie auta zawierającą faktury, zdjęcia, pomiary itp. Samochód do obejrzenia w Warszawie na Woli. Więcej info pod tel.

Rok produkcji: 2013

Przebieg: 114 tyś. km.

Cena: 139.900zł

KONTAKT: 505-022-424

Filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=rOgyzhMQ6DI&feature=emb_title

Więcej zdjęć:
https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-boxster-porsche-boxster-981-pakiet-gts-pelny-serwis-ID6D52Vk.html?isPreview=1

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 16.11.2019, 4:07 

Nowa cena 139.900zł

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-boxster-porsche-boxster-981-pakiet-gts-pelny-serwis-ID6D52Vk.html?isPreview=1

PostNapisane: 19.02.2020, 18:32 

Wystawiłem nowe ogłoszenie - w powyższych postach wszystko zostało zaktualizowane.

PostNapisane: 15.03.2020, 23:18 

Dla forumowiczów zniżka :)

PostNapisane: 26.04.2020, 13:20 

Perfekcyjny stan po serwisie za 20K, auto ma oryginalny lakier prawie na wszystkich elementach poza błotnikiem prawy przód (bo przyjechało bez) - blacharka nigdy nie uszkodzona! Miało pęknięty wahacz, krzywą felge oraz kawałek zderzaka uszkodzone i tyle (mam dużo zdjęć na których wszystko dokładnie widać).

W dodatku wygląda jak GTS :)

Części nowe oryginalne od QBAKa poszły, serwis w PORSCHEPANA.

Jakieś pytania?

PostNapisane: 26.04.2020, 21:43 

Są pytania. :D
Jaki to kolor felg? Półmat czy mat?

PostNapisane: 26.04.2020, 23:41 

Czarny satyna - czyli półmat - niedawno lakierowane w firmie w której lakieruje również Porsche Połczyńska :)

PostNapisane: 27.04.2020, 21:57 

Nr klubowicza: 694
Wysłałem link do oferty Przyjacielowi. Może się skusi.

ROADSTER Boxster S 986

PostNapisane: 29.04.2020, 1:24 

Dzięki.

W ogóle to dziwię się że to auto jeszcze u mnie stoi, jest igiełka, full serwis, full historia - jeśli nikt nie chce kupić to niech ktoś przynajmniej spróbuje się do czegokolwiek doczepić :) będę miał chociaż satysfakcję że nie ma do czego :)

PostNapisane: 29.04.2020, 11:33 

myślę,że dla przeciętnego kupującego boxa, dla którego ma być to ente auto nie daily), "problemem" (celowo w cudzysłowie) może być przebieg (dla mnie nie jest, ale zadałeś pytanie...)

jak z jakieś 8 lat temu kupowałem swoje pierwsze Porsche (10 letniego Boxstera, oryginalny i zweryfikowany przebieg był na poziomie ok 40 tyś)

PostNapisane: 29.04.2020, 12:50 

Przebieg, usa i wymieniane elementy. Też pod kątem późniejszej sprzedaży. Ale racja, jeśli jest faktycznie w świetnym stanie technicznym to cena jest bardzo dobra. Też rynek jest mały dosyć i trzeba poczekać aż się konkretny klient znajdzie.

PostNapisane: 29.04.2020, 16:21 

Nr klubowicza: 078
Jak dla mnie to tylko kwestia USA. W PL się sprzedają gdy są o duuuży % tańsze niż EU. Zrób cenę 99 tys to pójdzie szybciutko ;)

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 29.04.2020, 18:43 

ravestation napisał(a):
myślę,że dla przeciętnego kupującego boxa, dla którego ma być to ente auto nie daily), "problemem" (celowo w cudzysłowie) może być przebieg (dla mnie nie jest, ale zadałeś pytanie...)

jak z jakieś 8 lat temu kupowałem swoje pierwsze Porsche (10 letniego Boxstera, oryginalny i zweryfikowany przebieg był na poziomie ok 40 tyś)

Auto kupione od 1 właściciela z Kalifornii (w tym stanie jest najwięcej drogich aut), który musiał śmigać nim na dłuższe dojazdy do pracy czy gdzieś, bo stan środka, w tym kierownicy wskazywałby na sporo mniejszy przebieg niż ma - co było dla mnie zaskoczeniem jak auto przyjechało do Polski. Także przebiegiem około 100tys głównie w trasie to bym się nie przejmował :) Ale rozumiem argument :)

piterson napisał(a):
Jak dla mnie to tylko kwestia USA. W PL się sprzedają gdy są o duuuży % tańsze niż EU. Zrób cenę 99 tys to pójdzie szybciutko ;)

Mam fotki z USA z aukcji, z portu w USA, z PL po rozładunku - nie mam nic do ukrycia, ale zgadzam się z tym auto musi być ileś % tańsze niż EU tylko z samego faktu że jest z USA. No a na otomoto wszystkie prawie są z USA więc to nie może być w tym rzecz :)

jak mam sprzedawać za 99 to ja sobie wole nim pojezdzić jeszcze ze 2 lata i wtedy za tyle pójdzie :)

PostNapisane: 29.04.2020, 18:50 

Leszek987 napisał(a):
piterson napisał(a):

Mam fotki z USA z aukcji, z portu w USA, z PL po rozładunku - nie mam nic do ukrycia, ale zgadzam się z tym auto musi być ileś % tańsze niż EU tylko z samego faktu że jest z USA. No a na otomoto wszystkie prawie są z USA więc to nie może być w tym rzecz :) jak mam sprzedawać za 99 to ja sobie wole nim pojezdzić jeszcze ze 2 lata i wtedy za tyle pójdzie :)

Po ile są na otomoto a po ile się sprzedadzą to dwa różne światy :lol: Jeśli Ci się nie śpieszy to po prostu poczekaj na zainteresowanego, wydaje mi się że nie ma co już za dużo z ceny schodzić.

PostNapisane: 29.04.2020, 18:54 

Leszek987 napisał(a):
Auto kupione od 1 właściciela z Kalifornii (w tym stanie jest najwięcej drogich aut)

Skąd takie dane o drogich autach?

PostNapisane: 29.04.2020, 18:57 

No i tak zrobię bo to by było zbrodnią w biały dzień sprzedawać poniżej 100K auto które stawiając pod salonem Porsche niewiele różni się od aktualnych modeli :)

PostNapisane: 29.04.2020, 19:00 

hubi_pl napisał(a):
Leszek987 napisał(a):
Auto kupione od 1 właściciela z Kalifornii (w tym stanie jest najwięcej drogich aut)

Od brokera który mi sciągał tego Boxa z USA. Ja wejdziesz na Copart lub IAAI to wiekszość wypasionych modeli czy to Porsche, Maserati czy jakieś inne 63 AMG stoją właśnie w Kalifornii.

PostNapisane: 29.04.2020, 19:07 

macmk napisał(a):
Po ile są na otomoto a po ile się sprzedadzą to dwa różne światy :lol: Jeśli Ci się nie śpieszy to po prostu poczekaj na zainteresowanego, wydaje mi się że nie ma co już za dużo z ceny schodzić.

Na otomoto masz średnio 140-150K, dolicz cokolwiek za pakiet GTS i pełny serwis to by wyszło tyle za ile wystawiałem na początku - 159K :) ale stwierdziłem że zależy mi żeby się nie bujać z tym rok więc obniżyłem cene mocno - choć z obecnej perspektywy widzę że to nie kwestia ceny tylko wiruso-strach zabił rynek :)

PostNapisane: 29.04.2020, 19:52 

Leszek987 napisał(a):
hubi_pl napisał(a):
Leszek987 napisał(a):

Od brokera który mi sciągał tego Boxa z USA. Ja wejdziesz na Copart lub IAAI to wiekszość wypasionych modeli czy to Porsche, Maserati czy jakieś inne 63 AMG stoją właśnie w Kalifornii.

aaaaa nie, to żadne info z całym do brokera szacunkiem, bardziej marketingowe triki, nie wiem w sumie po co.

Auta są przekładane z placów na place, jak w każdym kraju. Myślałem że jakaś oficjalna baza ;)

PostNapisane: 29.04.2020, 20:25 

hubi_pl napisał(a):
Leszek987 napisał(a):
hubi_pl napisał(a):
Leszek987 napisał(a):

aaaaa nie, to żadne info z całym do brokera szacunkiem, bardziej marketingowe triki, nie wiem w sumie po co.

Auta są przekładane z placów na place, jak w każdym kraju. Myślałem że jakaś oficjalna baza ;)

na copart przez handlarzy może i przekładane są, ale na IAAI sprzedają w zasadzie tylko ubezpieczalnie więc jeśli auto ma TITLE z Kalifornii to znaczy że jeździło w Kalifornii. To że tam jest najwięcej wypasionych aut to powszechna wiedza, wystarczy choćby obejrzeć filmiki na YT ludzi którzy pokazują jak się ściąga auta z USA - też o tym wszyscy mówią. Albo przejrzyj aukcje na IAAI to zobaczysz, ja trochę nad tym siedzialem zanim kupiłem swojego boxa :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]