Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 19:43 

Nr klubowicza: 068
Dziękuje goraco tym ktorzy wsparli akcje i powiedzili OK... trudno.
Jakos chyba widac jakas taka mala zaleznosc ze ktos kto probowal pozywskac jakies finanse dla klubu, wspolorganizowal cos dla klubu wie jaki to problem ...
oczywiscie , status klubu, ochrona danych osobowych, swiety spokoj, dziura oznowa, zle drogi, zywnosc modyfikowa genetycznie, rowerzysci itd itp...
eeh ... dzieki Panowie

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 19:58 

ogólnie jestem na NIE z dawaniem telefonów, jeśli ktoś chce, to niech przyjedzie na zlot, mogę mu poświęcić dużo czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 20:28 

uważam, że móglby też dostać listę maili z wartością i wiekiem pojazdów stworzoną przez zainteresowanych klubowiczy i na tej podstawie przygotować i rozeslać oferty ubezpieczenia mailem do każdego.

jak ma dobrą ofertę to napewno coś sprzeda i mu się zwróci z nawiązką a jak się na to rozwiązanie nie zgodzi to tylko potwierdzi jego zle zamiary w stosunku do naszych telefonów :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 20:36 

Nr klubowicza: 164
Nie chcę podawać swoich danych.
Powody już opisane przez Mariona i KZO
Pozdrawiam

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 20:41 

Jestem za…………..A co się stanie, jeżeli dostanie mój numer i zadzwoni, ma cos, co mnie zainteresuje to porozmawiam, jeżeli nie to podziękuję. Nie pierwszy taki telefon i na pewno nie ostatni.

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 20:42 

Nr klubowicza: 068
KZO! napisał(a):
..........Mówienie o imieniu i nr telefonu wydaje mi Sie absurdem.
Książkowy mechanizm pozyskiwania Klientów.(Szkolenia dla Przedstawicieli Handlowych)

Jeżeli Zobaczę potwierdzenie wpływu 6000 tys. złotych na konto PCP osobiście zadzwonię do tego Pana i umówie sie w mojej firmie na spotkanie .
Lub o tym pomyśle.

tak KZO... wiesz na infolinie zadzwonilem i Pan z telefonu mi obiecal ze da kase.. tak i to deklaracje przedtsawiciela handlowego...
eeeh
ale OK

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 20:42 

Duc748 napisał(a):
Dziękuje goraco tym ktorzy wsparli akcje i powiedzili OK... trudno.
Jakos chyba widac jakas taka mala zaleznosc ze ktos kto probowal pozywskac jakies finanse dla klubu, wspolorganizowal cos dla klubu wie jaki to problem ...
oczywiscie , status klubu, ochrona danych osobowych, swiety spokoj, dziura oznowa, zle drogi, zywnosc modyfikowa genetycznie, rowerzysci itd itp...
eeh ... dzieki Panowie

Marcin, nie poddawaj się tak łatwo. Mamy zapisane w regulaminie, że nie będziemy przekazywać danych i należy to respektować. Ale możemy przeprowadzić ankietę, bo temat może wrócić od innych partnerów.
Nic nie stoi też na przeszkodzie, aby ubezpieczyciel pojawił się na imprezie, ze stoiskiem. Albo na wieczornym spotkaniu, zaoferował dodatkowy fajny gadżet za wizytówkę, albo konkurs, gdzie każdy kto chce daje swoją wizytówkę, a w zamian cenna nagroda. jest wiele sposobów na legalne zdobycie danych. trzeba tylko chcieć i zaoferować coś, co zainteresuje drugą stronę. kilka innych pomysłów już zostało podanych. Mogę wygenerować dla nich kolejnych kilkanaście+ (jak już zostaną partnerem :-)).

aha, byłem dzisiaj w Michelin. Myślę, że coś z tego będzie :-)

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 20:47 

I małe pytani do tych na nie…..ile sponsorowi macie w rękawie, ja próbuje, ale bez efektów, dlatego pełny szacunek dla tych, którym to się udaje.

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 21:00 

Ręce opadaja jak się coś takiego czyta...

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 21:42 

Dyplomatyczna wypowiedź:

Nie chcę prowokować emocjonalnych dyskusji, więc na wstępie:
naprawdę jestem wdzięczny tym, którzy starają się znaleźć sponsorów i organizować zabawę dla nas wszystkich.
Jestem pełen uznania, tym bardziej, że do tej pory miałem miłe wrażenia z kilku spotkań, na których byłem.
Również dobre jest to, że spotkania te mają swoją przystępną kwotę kosztu uczestnictwa.
Jednak proszę zrozumcie, że nie zawsze i nie wszędzie mam ochotę udostępniać moje dane osobowe lub szczególy dotyczące mojego stanu posiadania i różnych życiowych rzeczy.
Jeśli to robię to w sytacji konieczności (chociażby w deklaracjach podatkowych) lub w celu osiągnięcia jakiejś korzyści ale tylko wtedy gdy mam do czynienia z kimś komu mogę zaufać.
Wypełniając deklarację członkowską PCP, przystępując do forum itp, kierowałem się chęcią osiągnięcia korzyści w postaci przyjemności przebywania w Waszym gronie i jednocześnie zaufałem Wam, że podając pewne dane na swój temat, nie udostępniam ich przypadkowemu gronu ludzi, którzy szukają innych korzyści niż te, które wynikają ze spędzania wspólnego czasu i dzielenia się różnymi doświadczeniami związanymi z Porsche.
Zrozumcie proszę i nie odbierajcie tego tak emocjonalnie, że nie chcę podawać swoich danych. Przy okazji warto uszanować tych co mają inne zdanie...
Czy wyraziłem się wystarczająco delikatnie?

Teraz ps:
Nie znam tego potencjalnego sponsora ani jego metod działania.
Jeśli dla klubu miałbym przez kilka minut wysłuchać oferty i powiedzieć ewnetualnie 'nie, dziękuję' to jestem gotów to zrobić ale nie chciałbym prowadzić nie wiadomo jakich dyskusji z wieloma handlowcami bo mój telefon służy mi do czegoś zupełnie innego.
Jeśli sponsor będzie tego wymagał to może zróbmy jako jedną z konkurencji - przeżycie z uśmiechem 5 minutowej rozmowy na temat oferty ubezpieczeń.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 22:34 

Nr klubowicza: 094
Marcin nie poddawaj sie :D :D , trzymam za Ciebie kciuki tylko pamietaj ze kazdy ma racje.

No i nie wiedzialem, ze nasz klub to sama elita: wlasciciele firm, prezesi, no i moze gwazdy hollywoodu 8) :shock: . Coraz bardziej zastanowiam sie czy ja tu pasuje.

Co do regulacji prawnych niestety Jackem ma racje wiec ile osob tyle opini. Sprawa wydaje sie byc prosta.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 22:40 

Ja jestem z Hollywood jakby co :-)

Proszę oszczędźcie sobie złośliwości - nie znajdziecie mojego złośliwego posta na czyjkolwiek temat i ja na swój też nie chciałbym znajdować.

Jurek

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 23:06 

Nr klubowicza: 075
ja też jestem z Holywood... :roll: ...i to z tego starego dobrego...jakby co

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 23:11 

Nr klubowicza: 094
To ze elita mieszka w Poznaniu to juz zdazylem sie przekonac. Pozdrawiam Cie Ryszard jak za starych dobrych czasow.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 23:19 

Cóż ...poznańska -mieszka w poznaniu :lol: również pozdrawiam niezmiernie serdecznie :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2008, 23:37 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
To bardzo częste sytuacje, że dzwoniąc tu i tam słyszymy formułkę
"w celu poprawienia naszych usług rozmowy będą nagrywane......następnie, że wszelkie dane będą przechowywane, przetwarzane, wykorzystywane....bla, bla, bla.....jeżeli się nie zgadzasz to zakończ rozmowę." I gadamy dalej, właściwie ze świadomością następstw. Dochodzimy do momentu, że w dokumentach PCP też powinna być klauzula o wykorzystywaniu danych dla potrzeb Klubu. Boli mnie, jako żywo zainteresowanego sprawną organizacją Dnia Dziecka, że bardziej Was interesuje rozprawianie o własnej mądrości niż cel nadrzędny jakim ma być zapewnienie atrakcji dzieciakom i splendoru Klubowi. Jle jesteście w stanie dać na ten cel ? Może coś więcej niż klubową składkę i wpisowe ? N.p. przegadać pare krótkich telefonów, albo zbyć natrętnego rozmówcę, albo za radą Jacka, zrobić zastrzeżenie prawne ? Wstyd !

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2008, 0:05 

ja również doceniam wszelkie dzialania zmierzające do pozyskania sponsorów i zdaję sobie sprawę jak ciężko jest zorganizować jakieś pieniądze dla klubu. jednak pewne sposoby mogą pewnej części osób nie odpowiadać i "zbyt wiele kosztować".

chciabym uświadomić tym co nie zdają sobie z tego sprawy, że niektórzy cenią sobie prywatność bardziej niż inni i nalezy to uszanować. czasami nawet w tym celu ponoszą pewne koszty finansowe za tzw. święty spokój w związku z tym dziwne byloby skladanie tego spokoju i prywatnosci w ofierze jakiemuś sponsorowi.

chodzi mi np. o sytuacje gdy w firmach zatrudnia się sekretarki/asystentki/recepcjonistki które glownie malują sobie paznokcie i piją kawę ale ich podstawowym zadaniem jest odpieranie telefonicznych ataków sprzedawców wszelkiego rodzaju super okazji. te ataki dotyczą telefonów stacjonarnych bo dodzwonienie się na komórkę jest 10 razy cenniejsze. nawet na osobistych wizytówkach niektórzy nie drukują numeru swojej komórki tylko wybranym osobom dopisuja go ręcznie - to coraz częściej stosowane zachowanie mające na celu wlaśnie ochronę prywatności.

znam temat "poleceń" budowania tzw. listy 100, "przechodzenia" przez sekretariaty i wielu tematów które dotyczą sprzedaży bezpośredniej bo to są kanony szkolenia i treningu każdego handlowca. wiem że to ciężka praca ale wiem również co dzieje się z bazami klientów, telefonów itp. i że te osoby nie mają żadnych oporów co do wykorzystania i handlowania/wymiany takimi bazami bo od tego zależy ich utrzymanie się na rynku.

baza ok. 150 waścicieli samochodów porsche która wykorzystana w umiejętny sposób pozwoli dotrzeć do 10 razy takiej grupy osób najbliższej rodziny i znajomych to naprawdę duża wartość i nie dziwię się że ktoś chce ją kupić i to za tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2008, 1:03 

MarcinF napisał(a):
"Zasady członkostwa:
W klubie nie istnieje okres próbnego członkostwa , po zapoznaniu się z treścią tego dokumentu i
uiszczeniu pierwszej składki aplikant staje się pełnoprawnym członkiem klubu. Ponieważ jest to
Klub dotowany przez Firmę Porsche Zarząd Klubu zastrzega sobie możliwość odmowy członkostwa
w Klubie pracownikom innych firm motoryzacyjnych i osobom naruszającym zasady dobrej
współpracy z oficjalnym przedstawicielstwem Porsche w Polsce firmą Kulczyk Tradex Sp. z o.o.
Wszystkie dane zawarte w formularzu będą tylko na użytek wewnętrzny Klubu i nie będą
udostępniane nikomu w jakiejkolwiek postaci
."

Takie coś jest na formularzu zgłoszeniowym do Klubu. Z tego zapisu jasno wynika, że nie można udostępnić tych danych nawet sponsorowi.
...i tak niech pozostanie...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]