Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.04.2016, 17:01 

Witam , panowie temat ciężko a mianowicie , wymiana kierownicy na nowszy model , mam 986 (boxster ) 99r chce założyć kierowcę powyżej 06r i pojawia się problem , końcówka kolumny kirwonicy jest węższa niż w wersji powyżej 06r . Pytanie do was, mile widziana opinia mechaników , czy ktoś próbował modyfikacji , wymiany końcówki drążka ? Czy stosował jakieś nakładki , poszerzanie ? Czy ktoś ma jakąś alternatywę dla tej modyfikacji czy też temat jest ni realny ?

PostNapisane: 29.04.2016, 18:19 

Witaj,

to żart?

absolutnie nie rób żadnych kombinacji.

PostNapisane: 29.04.2016, 18:22 

Jesli wieloklin jest mniejszy to mozna uzyc przejsciowki byc moze sa dostepne gotowe przejsciowki poszukaj na necie...musisz znac oba rozniary powodzenia.

PostNapisane: 29.04.2016, 23:31 

Temat kontrowersyjny bo to kierownica od której zależy ludzkie życie , nie ma tu miejsca na błąd , dla tego pytam o wasze zdanie ,zależy mi na tym aby odświeżyć wnętrze auta , uważam że to fajny pomysł jak navi wewnątrz itd stąd moje pytanie czy ktoś się z tym spotkał ?

PostNapisane: 29.04.2016, 23:42 

bary napisał(a):
Jesli wieloklin jest mniejszy to mozna uzyc przejsciowki byc moze sa dostepne gotowe przejsciowki poszukaj na necie...musisz znac oba rozniary powodzenia.

Widziałeś ? Słyszałeś o takim czymś ? Czy tylko głośno myślisz ?ktoś ma jakieś informacje na ten temat ?

PostNapisane: 29.04.2016, 23:43 

Długi napisał(a):
Witaj,

to żart?

absolutnie nie rób żadnych kombinacji.

Nie mówię o rzeźbie tylko o profesjonalnej przeróbce ? Coś więcej możesz powiedzieć ?

PostNapisane: 30.04.2016, 13:07 

Zawsze zastanawialo mnie kupowanie starszego modelu i wrzucanie do niego "gratow" z nowszego. Masz starszy to masz starszy model chcesz nowszy kupujesz nowszy.

PostNapisane: 30.04.2016, 15:37 

Nr klubowicza: 033
ja bym sie co najwyzej zastanowił nad zmianą na jakąś sportową np. sparco - taką bez poduszki - bo tak sobie podoba mi się mimośrodowość i duży rozmiar orginalnej.

jak pytasz o opinie to mi nie wydaje się zmiana kierownicy na taka z nowszego sensowna - chyab ze całą deskę też planujesz zmianiac - to wszystko musi wspolgrac

Jacek
(911 Carrera 4 Cabriolet, 968 Cabriolet)

PostNapisane: 3.05.2016, 8:26 

Wnioskuję zbierając wszystkie za im przecież ze temat jest nie realny do wykonania zachowując fabryczne elementy i osprzęt. Jeśli ktoś ma jeszce jakieś propozycje , zdanie na ten temat , zapraszam .

PostNapisane: 3.05.2016, 10:44 

Pytanie tylko co zamierzasz w swoim samochodzie osiagnac.. Wiele osob uwaza ze trojramienna kierownica jest lepsza, ladniejsza itd a ta co miales jest jak od lanosa - mam taka i taka i jak napisal ktorys z poprzednikow calosc musi wspolgrac ze soba a nie byc zlepkiem roznych modeli.. Mnie akurat bardziej sie podoba ta starsza w Boxsterze.. Pochwalilbys sie jakims zdjeciem calosci Twojego projektu bo dyskusje na temat Twoich luznych wrzutek nie daja obrazu tego do czego zmierzasz ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

PostNapisane: 5.05.2016, 13:41 

Jeśli projekt będzie zrealizowany w 100% pokaże jak się prezentuje, obecnie trwają prace , oczywiście to kwestia indywidualna , na miniaturce widać przód auta, po wymianie ospojlerowania , są zwolennicy jak i przeciwnicy tego tuningu , osobiście bardzo mi się podoba , jest inspiracją dla wielu kolekcjonerów .pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]