Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23.10.2008, 21:35 

Wielkie Dzieki.

Czy moze ktos polecilby jakis konkretny warsztat gdzie znaja sie na serwisowaniu 944?

pozdrawiam,
Marcin

Marcin Zwoliński napisał(a):
Witam,

Przepraszam, jesli dolaczylem sie do postu srednio na temat, ale wlasnie mam pewne nadzieje na finalizowanie kupna 944 rocznik 84, bez katalizatora, na benzyne olowiowa (teoretycznie) i mam jako nowicjusz kilka pytan:
- auto bede kupowal w Niemczech i chcialem spytac czy nie bede mial problemow z rejestracja auta mimo braku katalizatora?
- czy ktos z uzytkownikow 944 zarejestrowal go na zoltych tablicach? latwo bylo? (jesli dobrze licze moj ma 24 lata a to orok za malo)
- bardzo wazne - gdzie panie i panowie serwisujecie swoje 944? ....ja nie sadze bym wybral sie do Porsche Centrum z przyczyn finansowych a chcialbym by ktos w miare doswiadczony wymienil mi w nim pasek rozrzadu itd...Jestem z Warszawy, ale moge chetnie gdzies dojezdzac na przeglady do rozsadnego warsztatu?
- moze sie jednak okazac....jezeli moja lepsza polowa zgodzi sie na sporo wiekszy wydatek, iz nabede 944 S2 ('91) czy w tym wypadku polecilibyscie panie/panowie ten sam warsztat?

Dziekuje za pomoc, Marcin Zwolinski :?:
[/list]
:)

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 23.10.2008, 22:05 

Marcin - w Warszawie jest kilka osób, które robią Porsche, i większość z odwiedza to forum. Ceny nie są wcale wyższe niż serwisowanie większości normalnych aut.
Jeden mechanik jest w Białołęce, inny na Ursynowie

Tytuł:
PostNapisane: 25.10.2008, 18:42 

To super bo ja tez mieszkam an Białołęce!...a można jakis bilższy namiar? dzieki i pozdrawiam serdecznie, Marcin

Blumen napisał(a):
Marcin - w Warszawie jest kilka osób, które robią Porsche, i większość z odwiedza to forum. Ceny nie są wcale wyższe niż serwisowanie większości normalnych aut.
Jeden mechanik jest w Białołęce, inny na Ursynowie
:D :D

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 26.10.2008, 11:27 

z tego co słyszałem na Ursynowie porsche do naprawy są bardzo niemile widziane :P
ja bym sugerował również rejestrację na forum 924.pl - jest tam również dużo posiadaczy tego modelu i na pewno dobrze Ci doradzą.

Pamiętaj, że w Porsche Centrum nie WSZYSTKIE części są bardzo drogie..

PostNapisane: 27.10.2008, 0:10 

adamww1977 napisał(a):
Wymieniam na Gęsty olej tylko teraz pytanko. MOBIL czy MOTUL? :?:

Bez przesady - tylko nie za gęsty.

Texaco, do którego produktów mam ogromne zaufanie zaleca do twojego silnika oleum Havoline Ultra 5W-40 i Havoline Ultra S 5W-40.

Jeśli ma to być Mobil polecam 5W-50 - osobiście zdecydowałem się na taki
(początkowo wybrałem Texaco 10W-40) za rekomendacją machanika ASO Berlin - tam zalewają tylko tym wiekszość "starszych" prosiaczków.
Ja przynajmniej jestem bardzo zadowolony - moim zdaniem powinno to zakończyc twoje kłopoty.
Jeśli Motul to 8100 X-cess 5W-40.

PS. 10W czy 15W jest moim zdaniem ZA gęsty.

PostNapisane: 27.10.2008, 0:12 

Dziekuje, zarejestruje sie koniecznie.
Do porsche centrum w wawie juz jakis czas temu dzwonilem i faktycznie nie wszystko jest drogie ale pan mechanik powiedzial mi iz jak ostatnio zmienial rozrzad w 924S ....no to sie okazalo, ze jeszcze siemieringi i to tamto no i 4 tysie wyszlo...no i w ogole tak jakby staral sie mnie troszeczke zniechecic...a moze tylko uswiadomic?
A w niemczech za prosiaki starsze niz 8 lat jest znizka...nie jestem pewien czy iu nas tez?

pozdrawiam, Marcin

Igor napisał(a):
z tego co słyszałem na Ursynowie porsche do naprawy są bardzo niemile widziane :P
ja bym sugerował również rejestrację na forum 924.pl - jest tam również dużo posiadaczy tego modelu i na pewno dobrze Ci doradzą.

Pamiętaj, że w Porsche Centrum nie WSZYSTKIE części są bardzo drogie..

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 8.11.2008, 23:41 

Dzięki. Właśnie zalałem Motulem o którym pisałeś. Czyli 8100 x-cess
5W40 i pomogło. Bardzo dziękuję Wszystkim którzy się włączyli
do dyskusji i Pozdrawiam :thumbup:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]