Witam Serdecznie jestem tu nowy nabyłem 911 (996) 2000r. czerwień puki co zewnętrznie idealnie po lakierowaniu z całą pewnością po przejściach .Bardzo chcę chłonąć wiedzę na temat tego Majstersztyku z Stutgart-u min. w celu posiadania w miarę możliwości idealnego egzemplarza . Mam nadzieje iż nikt nie będzie zirytowany moją ilością pytań . Zacznę od słyszalnego huczenia-toczenia z tyłu auta zaczynające się ok. 50kmh zanikające tak gdzieś przy 90kmh koła tył 18 285 30 wyważone zbieżność ustawiona można rzec delikatnie wprawiające pojazd w drgania . Czy dopuszczalne są szarpnięcia samochodem przy ruszaniu zmiany biegu w niskich prędkościach . Nie równa praca silnika na wolnych obrotach . Czy dopuszczalne jest spore kopcenie przy zimnym silniku nie uruchamianym ok 4dni ustępujące po zagrzaniu silnika (olej czysty bez kropel płyn też ) . Czy firma Saint Gobain jest lub była oryginalnym producentem szyb dla Porsche . Czy poprzedni właściciele mieli większy problem by cofnąć licznik (w MPH) .Nabyłem za raczej dobre pieniądze . Bardzo dziękuję za ewentualne odpowiedzi, sugestie i przepraszam za błędy Pozdrawiam .
Nr klubowicza: 078
Czerwony z Zakopanego (rocznik się zgadza)???
Co do wibracji - koła może i wyważone ale czy felgi proste? Niestety wewnętrzne strony tych szerokich felg strasznie dostają w tyłek na polskich drogach...
witam, z tego co ty piszesz to huczenie to nie robi się od nie wywarzonych kół. mogą to być opony co w takich samochodach jest norma jeśli ktoś kupuje cipne firmy które nie spełniają norm. może być że amorki są już do bani i wybiły opony które teraz huczą. tylko to co ty opisuje to raczej wygląda mi na skrzynie biegów bo jeśli jest to huczenie nie wibracja i jest zmienna przy różnych prędkościach to nie bedą raczej ani opony ani felgi. najlepiej podjechać do kogoś co ma pojęcie o tym i wie czego szukać.
co do dymienia te samochody mamją to do siebie i to nie jest nic strasznego GT3 często ma takie dymienie i ludzie się scigaja z takimi usterkami:):)