Czy się zmieści to moim zdaniem jest tutaj sprawa drugorzędna. U mnie w 987.1 mam fabrycznie: Przód: 235/40/R18 Tył: 265/40/R18
Podane przez Ciebie są R19, czyli, żeby zachować taką samą średnicę zewnętrzną opony przechodząc z R18 na R19 trzeba by zmniejszyć profil z 40 na ... (do policzenia, pewnie 35 albo 30), a Ty chcesz go zwiększyć do 45 lub 50. Spowoduje to zwiększenie średnicy całych kół, czyli prędkościomierz będzie zaniżał Ci prędkość. Do tego licznik będzie wolniej zliczał przejechane kilometry, a to na upartego jest karalne jako "fałszowanie wskazań drogomierza". Jeśli chcesz zmienić na R19 to w necie są kalkulatory wyliczające rozmiar nowych opon, żeby nie zmienić średnicy i obwodu koła. Tych opon ja bym nie zakładał.
Dzięki za porady . Tak mam okazje kupic od Panamery i wyglądają obłędnie. ale jak nie wejdą to trudno . popatrz w kalkulatory następnym razem dzięki za porady , jestem mega wdzięczny