Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1.06.2020, 13:00 

porsche-fanatic napisał(a):
podbijam temat,

czy ktoś wie czy rabaty w Porsche zmieniły się ostatnio na nowe samochody? czy coś więcej da radę wywalczyć czy jeszcze lepiej poczekać na "właściwy kryzys"?

Musisz zrobić tour po salonach, ale na kryzys w porsche nie licz.

PostNapisane: 1.06.2020, 15:19 

Arekk napisał(a):
porsche-fanatic napisał(a):
podbijam temat,

czy ktoś wie czy rabaty w Porsche zmieniły się ostatnio na nowe samochody? czy coś więcej da radę wywalczyć czy jeszcze lepiej poczekać na "właściwy kryzys"?

Musisz zrobić tour po salonach, ale na kryzys w porsche nie licz.

pewnie dużo zależy od sytuacji; model/konfiguracja itp.

Wnioskując po ilości spamu od Volks. leasing banku z ofertami na używane samochody to pewnie na używkach wesoło nie jest..

PostNapisane: 1.06.2020, 23:57 

W grupie Porsche/Audi/VW Ok 15-16% jest możliwe normalnie.

PostNapisane: 2.06.2020, 6:31 

16% na porsche normalnie hm zycze powodzenia

PostNapisane: 2.06.2020, 7:32 

sponsor napisał(a):

widziałem ogłoszenie koleżki który twierdził że ma możliwość rabatu do 20% w zależnosci od modelu, więc może coś jest na rzeczy

PostNapisane: 2.06.2020, 12:52 

krist napisał(a):
sponsor napisał(a):

widziałem ogłoszenie koleżki który twierdził że ma możliwość rabatu do 20% w zależnosci od modelu, więc może coś jest na rzeczy

Mógłbyś podać namiary na te 20% a ja się tu gimnastykuje

PostNapisane: 2.06.2020, 13:31 

Nr klubowicza: 805
krist napisał(a):
sponsor napisał(a):

Tak rodzą się legendy - ale musi to być stary stock, idiotyczna specyfikacja i musi przejść przez czeską spółkę. Zajebisty jest ten temat 8)

MB W126 260SE '87
MB C126 560SEC '90
MB R129 SL500 '99
MB W204 C63 AMG '09
Porsche 911 996.2 C2 '01
Honda CRX ED9 K20 track tool '90
BMW S1000R '17

PostNapisane: 2.06.2020, 15:13 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
U brokera może się da urwać więcej niż kilka procent. W rabaty 20% nie chce mi się wierzyć. Chyba że faktycznie jakaś szalona konfiguracja ze stocku

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 7.06.2020, 13:27 

Mi ostatnio proponowali w PCŁ 6% na Boxstera T , podobno na zwykłego do 8%. PCP na to samo auto 4%, a broker Select 6% . Wrocław tradycyjnie bez propozycji rabatu :D
Generalnie szału nie ma , poza tym dostawa na IV kwartal , to juz troche po sezonie na otwarty dach:)

PostNapisane: 7.06.2020, 15:00 

Jantheplum napisał(a):
Mi ostatnio proponowali w PCŁ 6% na Boxstera T , podobno na zwykłego do 8%. PCP na to samo auto 4%, a broker Select 6% . Wrocław tradycyjnie bez propozycji rabatu :D
Generalnie szału nie ma , poza tym dostawa na IV kwartal , to juz troche po sezonie na otwarty dach:)

czyli można zamawiać na początek 2021r.... będzie akurat na sezon. ;)

PostNapisane: 7.06.2020, 16:21 

Kolega w 2017 r dostał 14% rabatu na 991.2 TTS, ale to było jego 3-cie nowe Porsche u tego dealera w ciągu 4 lat po Cayenne i Macanie. Nowy klient może liczyć co najwyżej na 5-6% off na auto wg swojego konfigu.

PostNapisane: 9.06.2020, 8:14 

Witam Kolegów i Koleżanki. (sytuacja, zakup Macana 2 lata temu)
Pierwszy raz byliśmy w salonie Porsche w Poznaniu, Żonce spodobał się Macan, więc rozmowa ze Sprzedawcą była o tym samochodzie, po jeździe próbnej Żonka była bardzo zadowolona i decyzja zapadła, jesteśmy zainteresowani. Sprzedawca z Salonu Porsche Poznań w rozmowie o cenie najpierw zapytał jakiego poziomu rabatu bym się spodziewał na co powiedziałem że ok 6% więc usłyszałem od Wysokiego Sprzedawcy z salonu Porsche Poznań, cytuję "że jak miałby dać mi 6%, to Jemu nie chce się tu ze mną siedzieć i woli z dziećmi (dzieckiem) w domu posiedzieć" no ale nic, dalej rozmawiamy, powiedziałem, że dla mnie każdy procent to dużo pieniędzy i Pan Sprzedawca to skwitował, że dla Niego Nie. Pan Sprzedawca dodał że ma bardzo dobrą sprzedaż i sprzedaje dużo drogich modeli. Tym oto sympatycznym akcentem naszą rozmowę zakończyliśmy. Później był telefon do Porsche Lelek we Wrocławiu z pytaniem o warunki czy jest szansa na takie, więc odpowiedź była, że proszę przyjechać. Rabat w Lelku był jak ustaliliśmy, Standard obsługi w skali od 1-10 naprawdę 10. Auto odebrane z salonu we Wrocławiu. No cóż trochę dziwne, że do salonu w Poznaniu mam 6 kilometrów a Samochód zamówiłem we Wrocławiu.

PostNapisane: 9.06.2020, 8:53 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Kiedyś też kupowałem auto dla żony (nie było to Porsche) i znalazłem kilka ofert w Polsce. Najtańszą dziwnym trafem też we Wrocławiu. I chociaż chciałem kupić wóz w Warszawie powiedzmy o 1000 zł drożej, rozmowy z dealerem w Wwie były podobne do Twoich w Poznaniu. Cena jest sztywna i koniec. No i kupiłem we Wrocławiu. Może to dolnośląskie powietrze wpływa na elastyczność tamtejszych sprzedawców? ;)

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 9.06.2020, 10:56 

Niedługo samochody będzie się kupowało przez internet. Przestanie funkcjonować coś takiego jak "rabat", a salon będzie tylko miejscem odbioru i serwisu.
W kilku państwach już to działa i ma się dobrze.

PostNapisane: 9.06.2020, 11:13 

Arekk napisał(a):
Niedługo samochody będzie się kupowało przez internet. Przestanie funkcjonować coś takiego jak "rabat", a salon będzie tylko miejscem odbioru i serwisu.

To rozwiązanie ma wiele zalet, bo to czy jesteś świetnym negocjatorem czy nie, nie będzie mieć wpływu na to ile zapłacisz to po pierwsze a po drugie aspekt tego czy Sprzedawca ma dobry czy zły dzień również.

PostNapisane: 9.06.2020, 15:47 

Doggy Dogg napisał(a):
Kolega w 2017 r dostał 14% rabatu na 991.2 TTS, ale to było jego 3-cie nowe Porsche u tego dealera w ciągu 4 lat po Cayenne i Macanie. Nowy klient może liczyć co najwyżej na 5-6% off na auto wg swojego konfigu.

I tu kolega Doggy Dogg jest najbliższy prawdy.
14% to najwyższy rabat na nowego Prosiaka o jakim ja osobiście słyszałem. I co ważne jedynie dla recydywistów:)
A co do samych sprzedawców, w przypadku co poniektórych faktem jest, że lepiej by się sprawdzili w sklepie ze szpadlami

PostNapisane: 12.06.2020, 14:45 

Arekk napisał(a):

i w takim układzie generalnie niższa jest cena startowa bo nie ma kosztów stałych sprzedawców którzy i tak na dzień dzisiejszy niewiele wnoszą w proces sprzedaży. W Kwietniu kupiłem dla żony bmw z drugiego końca Polski nie widząc egzemplarza, ani salonu - podjechałem tylko do salonu obok mnie, jakoś wewnętrznie się dogadali a dokładny konfig widziałem u siebie w konfiguratorze. Auto przyjechało pod dom na lawecie w Maju, odbiór z miernikiem, checklistą i wszystko było zgodnie z oczekiwaniami.

PostNapisane: 17.06.2020, 0:38 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Nie zgodzę się z Panami, że czas sprzedawców samochodowych jest policzony.

Ostatnie dwa moje zakupy: BMW na Czerniakowskiej i Volvo na Jerozolimskich.

Dzięki rzeczowej rozmowie z handlowcami kupiłem lepszy samochód w ustalonym budżecie. Ponadto uchronili mnie przed fajnie wyglądającymi w konfiguratorze zestawieniami, ale w realu fatalnymi.

Oczywiście jak ktoś ma bardzo sprecyzowane wymagania np.: black on black, sportchrono i tyle to zgadzam się - przez internet prościej ;)

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 17.06.2020, 9:54 

adamax napisał(a):

Dzięki rzeczowej rozmowie z handlowcami kupiłem lepszy samochód w ustalonym budżecie. Ponadto uchronili mnie przed fajnie wyglądającymi w konfiguratorze zestawieniami, ale w realu fatalnymi.

Oczywiście jak ktoś ma bardzo sprecyzowane wymagania np.: black on black, sportchrono i tyle to zgadzam się - przez internet prościej ;)

Konfigurowanie bmw jest proste bo pała do bejsbola jest w jednym kolorze.

PostNapisane: 17.06.2020, 16:11 

Tobis napisał(a):
adamax napisał(a):

Konfigurowanie bmw jest proste bo pała do bejsbola jest w jednym kolorze.
Intelektem zabłysnąłeś kolego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]