Autor |
Wiadomość |
Wodnik
|
Napisane: 24.01.2016, 23:09 |
|
|
kemot266 napisał(a): Wit007 (masz coś z Bonda ) , jak masz Approved i przyjedziesz na zamiennikach aby tą gwarancję przedłużyć, to wiesz że masz problem. Jak myślisz, dlaczego? P.S. Jest takie powiedzenie ,że" tanie mięso psy jedzą" , a bezpieczeństwo jest bezcenne. Szczególnie w tej marce. Pozdrawiam serdecznie. Między innymi po to żebyś kupił części w ASO i dał zarobić właśnie im. Nigdzie nie jest powiedziane że zamienniki mają gorszą jakość. W większością przypadków tak oczywiście jest ale nawet wtedy nie musi to oznaczać że montowanie ich odbije się na użytkowaniu
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 24.01.2016, 23:11 |
|
|
tsubasa napisał(a): Tarcze tarczami, czepianie sie tez jest bez sensu ale jedno w tym konkretnym przypadku razi przynajmniej mnie - skoro ktos wsadzil zderzak od polifta to ok (sam pewnie do swojego tez taki zaloze, a mam juz kilka polifotowych czesci zamontowanych) ale juz pozostawienie spojlera przedliftowego i tej dziury pod nim na zderzaku to juz niekonsekwencja. Poza tym autko ok i w zasadzie to pewnie jedyna rzecz na ktora bym zwrocil uwage.. A 400 mikronow to jeszcze nie szpachla.. Chyba ze jakis mistrz to robil... Gratuluję spostrzegawczości. I temu właśnie winno służyć profesjonalne forum - aby wytykać takie niekonsekwencje ,dzielić się doświadczeniem oraz w przypadku zamieszczanych ofert sprzedaży uzmysłowić ewentualnym nabywcom ,nie mającym doświadczenia z marką , o ryzyku jakie podejmują. .... Jak nie szpachla to drugi lakier? Chyba nie. Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 24.01.2016, 23:21 |
|
|
Między innymi po to żebyś kupił części w ASO i dał zarobić właśnie im. Nigdzie nie jest powiedziane że zamienniki mają gorszą jakość. W większością przypadków tak oczywiście jest ale nawet wtedy nie musi to oznaczać że montowanie ich odbije się na użytkowaniu[/quote]
A twoim zdaniem na czym się odbije. W swojej wypowiedzi sam sobie przeczysz. Kupując w aso ,kupujesz bezpieczeństwo że część w twoim aucie spełnia wymogi producenta w 100% . Nie w 70 ,60 tylko w 100. Zamiennik może być prawie identyczny co część z logiem np. Porsche. A "prawie "robi wielką różnicę. Niekiedy zdrowie lub życie.
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
assd77
|
Napisane: 24.01.2016, 23:28 |
|
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 24.01.2016, 23:33 |
|
|
Super podsumowanie wątku. ....mówią ze się nie da . Da się ! Otwieramy oczy niedowiarkom. Rewelacja. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
assd77
|
Napisane: 24.01.2016, 23:35 |
|
|
kemot266 napisał(a): Między innymi po to żebyś kupił części w ASO i dał zarobić właśnie im. Nigdzie nie jest powiedziane że zamienniki mają gorszą jakość. W większością przypadków tak oczywiście jest ale nawet wtedy nie musi to oznaczać że montowanie ich odbije się na użytkowaniu A twoim zdaniem na czym się odbije. W swojej wypowiedzi sam sobie przeczysz. Kupując w aso ,kupujesz bezpieczeństwo że część w twoim aucie spełnia wymogi producenta w 100% . Nie w 70 ,60 tylko w 100. Zamiennik może być prawie identyczny co część z logiem np. Porsche. A "prawie "robi wielką różnicę. Niekiedy zdrowie lub życie. Pozdrawiam[/quote] Jest banan i jest chiquita ale niektórzy nie widza różnicy
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 24.01.2016, 23:40 |
|
|
A niektórzy wolą ogóra. Też podłużny i zakrzywiony. A że zielony .......e ,niedojrzały jeszcze.
Tak jak Witek wspomniał -każdy ma mózg. Zasadniczo.
Pozdrawiam.
|
|
Góra |
|
lukass
|
Napisane: 24.01.2016, 23:47 |
|
|
Znam zamienniki lepsze od oryginału........
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 24.01.2016, 23:55 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Byłem kiedyś w fabryce Brembo. Firma robi zaciski, zestawy hamulcowe do Porsche. Znaczną część odlewów, również tarcz hamulcowych, robi dla nich...Huta Częstochowa. Podobno mają tam udziały. Oczywiście liczy się jakość obróbki i może wyselekcjonowanie odlewów. Z tej samej huty bierze odlewy polski Mikoda, którego produkty są czasem lepiej wykonane niż to w pudełkach Brembo kupione na polskim rynku ! (wiem z praktyki) Zwiedzałem też, przy okazji tej samej "wycieczki" zakłady hydrauliki hamulcowej Cifam pod Mediolanem. Multi laserowy "punkt kontrolny" wypluwał z bramki wstępnej na linię taśmowej obróbki pomp hamulcowych te odlewy, które nie spełniały parametrów. W koszu na odpady znajdowały się wyplute odlewy z napisami Cifam, ale i ...Lockhed, Ate, TRW.....Włosi z dumą i śmiechem skwitowali nasze zdziwienie stwierdzeniem, że "my mamy najlepszą metalurgię w EU". Owszem, część odlewów Ate jedzie do Niemiec. Tam jest wyposażona w oryginalne, markowe reperaturki i to idzie na pierwszy montaż, albo w pudełkach z napisem "D" idzie do sieci dealerskiej, ale nie brak też tam produktów w 100% robionych w Cifam..te mają napisy "EU". Nie doczekałem informacji, tych którzy wiedzą, jakie to musi być uszkodzenie, które powoduje 400 mikro na mierzonym lakierze....kto wie ? Z niepokojem pytam, bo w moim aucie, którego sprzedaż chodzi mi po głowie, na wybrzuszeniach błotników z jednej strony są dwa placki..takie po ok. 2-3 dcm.kw. gdzie miernik pokazuje coś 350-380 mikro...cholera, czyli samochód był po wypadku...jaki to mógłby być wypadek ??? Co powiedzieć, żeby nie wyjść na oszusta, bo ukrywać nie mam zamiaru ? ( żartuję, ja wiem co to było..ale kto uwierzy, skoro wszyscy oszukują ?????) Znajomy lakiernik pokazał mi kiedyś- w trakcie dyskusji o takich pomiarach - Toyotę gdzie przedni błotnik,tylny i słupki miały po 150, a dwoje drzwi po 100....cały bok lakierowany, drzwi nowe..... Ludzie, nie szalejcie ! Albo...zapraszam do "D" po "bezwypadkowce" za 25 tyś, Eu....nie szukajcie takich wśród tych za 60 tyś.zł.na naszym rynku
Góra |
|
assd77
|
Napisane: 25.01.2016, 0:07 |
|
|
|
Góra |
|
kemot266
|
Napisane: 25.01.2016, 0:11 |
|
|
lukass napisał(a): Znam zamienniki lepsze od oryginału........ ....za ułamek ceny. Dawno temu zakupiłem klocki - zamiennik, polecany,dedykowany , super jakość itd. A samochodzik troszke mocy miał. Pierwsze kilka hamowań było ok. Hamowanie awaryjne , a co za tym idzie -max i dym z przednich kół. Klocki spalone -out. Węgiel. Na oryginalnych taka sytuacja mi się nie przytrafiła . Od kilkunastu lat nie stosuję żadnych zamienników a samochody służą ,odpukać, bezawaryjnie , pomimo intesywnego użytkowania. Oczywiście rozważania dotyczą typowych zamienników, a nie przeznaczonych np. do sportu ,czy lub sygowanych atestem producenta pojazdu.
|
|
Góra |
|
19
|
Napisane: 25.01.2016, 0:24 |
|
|
Przepraszam bardzo ,ale wydaje mi się że ta polemika dalece odbiega od tematu i proponuje przejsć na dział techniczny i polemizować nad tym czy lepiej kupic oryginał do swojego samochodu czy też wybrac ekonomie i zamontowac zamiennik. Ogłosilem swój samochód na sprzedaż ,nie mam nic do ukrycia,nie czaruje nikogo że jest na oryginalnych częsciach eksploatacyjnych,do tego pokazuje faktury i rachunki ,a co niektórzy zrobili sobie z mojego postu powód do niekonczących się wywodów na temat części. Sprawa jest prosta,chcę sprzedać auto,uczciwie podając wszystko co mogę przekazac teoretycznemu nabywcy za mojej kadencji użytkowania tego pojazdu i uważam że potencjalny klient sam oceni czy pasuje mu samochód na takich a nie innych częściach eksploatacyjnych.JA nikogo nie mam zamiaru oszukać! I jeszcze jedno. Czym jest spowodowany fakt że boxstery(ale też inne auta,innych marek),są za granicą dwukrotnie droższe?? A mimo to jakimś cudem trafiają one na polski rynek,ktoś po nie jedzie,ponosi koszty transportu,opłaty związane z zarejestrowaniem a finalnie samochód jest już w Polsce o połowę tańszy?? Daleko nam do zachodu i wielu z Polaków chcę zrealizować swoje marzenia kosztem ,stanu auta,montowanych w nim częsci ,czy tez stanu lakieru lub bezwypadkowości. Tylko gdybym posiadał Boxstera z podobnego rocznika w takim stanie (i na takich częsciach)jaki oczekują w moim poscie co niektórzy ,to musiałby on kosztować dwukrotność mojej ceny. I co wtedy ? Zrobilibyście debatę na temat ceny z kosmosu? Jak już wcześniej napisałem znam co najmniej 2 takie miejsca( http://www.remise.de/) w których można kupić takowe rodzynki jakie koledzy tu oczekują ,ale nie stać mnie na takie auto dlatego nabyłem samochód za dużo mniejsze pieniądze i zrobiłem co w mojej mocy by dbać o niego jak tylko potrafiłem.
|
|
Góra |
|
19
|
Napisane: 25.01.2016, 0:41 |
|
|
|
Góra |
|
19
|
Napisane: 25.01.2016, 0:43 |
|
|
|
Góra |
|
assd77
|
Napisane: 25.01.2016, 0:55 |
|
|
Mam nadzieje że żaden Życzę szybkiej sprzedaży
|
|
Góra |
|
19
|
Napisane: 25.01.2016, 1:02 |
|
|
assd77 napisał(a): Mam nadzieje że żaden Życzę szybkiej sprzedaży Zatem jeżeli nie ma związku z moim pojazdem,proszę nie umieszczać w moim wątku takich rzeczy ,a założyć własny gdzie zamieszczanie takich filmików będzie mialo jakikolwiek sens
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 25.01.2016, 2:59 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Wątek odnośnie sprzedaży auta przez 19 przeniosłem do nowego wątku. Jeśli chcecie dalej podyskutować to tylko w tym miejscu jeśli nie, robię z nim porządek czyli kosz
|
jarmaj
|
Napisane: 25.01.2016, 9:28 |
|
|
pdmobil napisał(a): Toyotę gdzie przedni błotnik,tylny i słupki miały po 150, a dwoje drzwi po 100....cały bok lakierowany, drzwi nowe.... Pamiętać należy, że naprawy lakiernicze nie są niczym niezwykłym w procesie produkcji samochodu jeszcze w fabryce. Czasem lakieruje się drugi raz całą karoserię, czasem poszczególne panele. Nierównomierna grubość lakieru wcale nie musi oznaczać, że lakier nie jest fabryczny. Nie piszę oczywiście o tym konkretnym przypadku, ale ogólnie, jakie są standardy przy produkcji.
|
|
Góra |
|
lukass
|
Napisane: 25.01.2016, 12:21 |
|
|
jarmaj nie pitol tylko kupuj
|
|
Góra |
|
Kubuś72
|
Napisane: 25.01.2016, 12:36 |
|
|
Stosunek ceny do jakości samochodu uważam za bardzo dobry. Od 18 letniego samochodu za cenę 35 tys. PLN wymagałbym mniej, niestety to co piszą poprzednicy - mamy w kraju dwie skrajności, szukamy samochodu od "Pana Mirka", do 160 tys., bezwypadkowego, przez Niemca do kościoła używanego i chcemy wydać maksymalnie 7 tys. EURO ? Bardzo podoba mi się Twój samochód, powodzenia w sprzedaży i nie opuszczaj ceny, jest jej wart ! Jak bym miał wolne miejsce w garażu rozważyłbym jego zakup. 19 napisał(a): assd77 napisał(a): Mam nadzieje że żaden Życzę szybkiej sprzedaży Zatem jeżeli nie ma związku z moim pojazdem,proszę nie umieszczać w moim wątku takich rzeczy ,a założyć własny gdzie zamieszczanie takich filmików będzie mialo jakikolwiek sens
|
|
Góra |
|
|