Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.01.2016, 10:54 

Zderzak z tyłu od polifta ??

PostNapisane: 24.01.2016, 12:06 

Pewnie bezwypadkowy :D

PostNapisane: 24.01.2016, 13:04 

Nr klubowicza: 263
Ale hejterów i szyderców nam tu nie trzeba, masz informacje , zdjęcia lub znasz historię auta podziel się a rzucanie dla "draki" insynuacji nie świadczy dobrze o tobie.

Obrazek

PostNapisane: 24.01.2016, 17:15 

DK - gdyby była pełna i rzetelna informacja zawarta w ogłoszeniu nie było by żadnych wątpliwości. Dlaczego został wymieniony tylny zderzak na poliftowy - pewnie dla kaprysu, a może bo taki znaleziony został na All... za 100 zł , dofinansowany - pewnie tak na oryginalnych częściach zakupionych w ASO ,na które są faktury do wglądu , a naprawy przeprowadzono na pewno nie chałupniczo. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Grubość lakieru miejscami 400 mikronów - na 100% bezwypadkowy .
Gdy nie bedzie pełnej odpowiedzialności sprzedającego za podawanie w ogłoszeniach oferowanych pojazdów informacji nie zawierającej w swej treści rzeczywistego stanu technicznego oraz związanych z nim zdarzeń , to w ogłoszeniach bedą figurowały samochody bezwypadkowe,doinwestowane , bez wkładu finansowego etc.

A konkludując , kupiłem jesienią w Warszawie ,od bardzo uczciwego i porządnego forumowicza samochód , był przez Niego serwisowany w warsztacie który jest przez FORUM polecany jako jedyny i the best , aktualnie samochód stoi w ASO na poprawę uszczelnienia IMS które było w tym warsztacie robione - po weryfikacji w ASO mechanicy dziwili się kto wymieniając oring zewnętrzny w IMS, wewnętrzny uszczelnia na silikon ( koszt 1,5k :lol: ), gdzie w ASO koszt naprawy IMS z wymianą oleju ,płynu chłodzącego i nabicie klimy jest rzędu 2,2 k z moim rabatem. Dalej- kolega wymieniał tarcze , miały być oryginały ,i w rozmowie przed zakupem takie miałem zapewnienie, okazało się że zostały założone zamienniki .

9

PostNapisane: 24.01.2016, 18:05 

assd77 napisał(a):
DK - gdyby była pełna i rzetelna informacja zawarta w ogłoszeniu nie było by żadnych wątpliwości. Dlaczego został wymieniony tylny zderzak na poliftowy - pewnie dla kaprysu, a może bo taki znaleziony został na All... za 100 zł , dofinansowany - pewnie tak na oryginalnych częściach zakupionych w ASO ,na które są faktury do wglądu , a naprawy przeprowadzono na pewno nie chałupniczo. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Gdy nie bedzie pełnej odpowiedzialności sprzedającego za podawanie w ogłoszeniach oferowanych pojazdów informacji nie zawierającej w swej treści rzeczywistego stanu technicznego oraz związanych z nim zdarzeń , to w ogłoszeniach bedą figurowały samochody bezwypadkowe,doinwestowane , bez wkładu finansowego etc.

A konkludując , kupiłem jesienią w Warszawie ,od bardzo uczciwego i porządnego forumowicza samochód , był przez Niego serwisowany w warsztacie który jest przez FORUM polecany jako jedyny i the best , aktualnie samochód stoi w ASO na poprawę uszczelnienia IMS które było w tym warsztacie robione - po weryfikacji w ASO mechanicy dziwili się kto wymieniając oring zewnętrzny w IMS, wewnętrzny uszczelnia na silikon ( koszt 1,5k :lol: ), gdzie w ASO koszt naprawy IMS z wymianą oleju ,płynu chłodzącego i nabicie klimy jest rzędu 2,2 k z moim rabatem. Dalej- kolega wymieniał tarcze , miały być oryginały ,i w rozmowie przed zakupem takie miałem zapewnienie, okazało się że zostały założone zamienniki .

9

Miałem tego nie komentować ale widzę że niepotrzebny ferment się wdał w ten post. Proszę mi wskazać w którym miejscu mojego ogłoszenia napisałem że jest bezwypadkowy. Po za tym "doinwestowany " nie oznacza to że auto musi być stałym klientem ASO,gdyż są w niektórych miastach warsztaty wysoko wyspecjalizowane które też znają się na wymianach klocków hamulcowych.Firma Porsche nie jest też producentem części eksploatacyjnych ,więc na wymianę oleju ,filtrów,klocków itp większość forumowiczów nie jeździ do ASO ,co nie umniejsza to wartości pojazdu.
Odnośnie zderzaka,to auto już nabyłem w takim stanie i też nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.Za treść mojego ogłoszenia ponoszę całkowitą odpowiedzialność i dla zainteresowanych zakupem jestem wstanie (przy wcześniejszym ustaleniu) podstawić auto na wybrany serwis i poddać auto kontroli,bo nie mam nic do ukrycia.
Widzę że ma pan wygórowane oczekiwania i to mogę zrozumieć,jednak skoro nie jest pan zainteresowany kupnem to po co te złośliwe komentarze?
A za samochód o którym ma pan wyobrażenia ,czyli bezwypadkowy,kupiony i serwisowany całkowicie w ASO trzeba zapłacić za naszą zachodnią granicą ok 19 tyś Euro. Polecam Classic Remise Berlin,często tam bywam i tam można znaleźć naprawdę perełki.

PostNapisane: 24.01.2016, 18:14 

assd77 napisał(a):

9

Kolego widzę, że jakaś żółć Ci zalega na żołądku i postanowiłeś ją wylać na ślepo. Trafiło akurat na niczemu niewinnego 19

p.s. nie ma czegoś takiego jak oryginalne tarcze Porsche.
Mogą być np. ATE/Sebro/Zimmermann/TRW/Pagid kupione od Porsche albo to samo kupione za 1/3 kwoty na wolnym rynku. Jak Ci pasuje to kupuj w Porsche.

PostNapisane: 24.01.2016, 18:34 

Nic mi nie zalega kolego drogi . Jak ktoś wystawia z forum to wszystko jest cacy i naj .A niestety niekiedy jest inaczej. Zrobiliście sobie kółko wzajemnej adoracji.Widoczne to było najbardziej w temacie trochę o uczciwości i zasadach...... Oczywiście nie dotyczy to wszystkich.

PostNapisane: 24.01.2016, 18:56 

assd77 napisał(a):
Nic mi nie zalega kolego drogi . Jak ktoś wystawia z forum to wszystko jest cacy i naj .A niestety niekiedy jest inaczej. Zrobiliście sobie kółko wzajemnej adoracji.Widoczne to było najbardziej w temacie trochę o uczciwości i zasadach...... Oczywiście nie dotyczy to wszystkich.

W 4 zdaniu swojej ostatniej wypowiedzi zwraca się pan do mnie " zrobiliście...",a w ostatnim że nie dotyczy to wszystkich. Zakładam że ma pan dowody na to że wszedłem w układ z członkami tego forum by sprzedawać i oszukiwać na samochodach tej marki,bo pisząc to do mnie wysuwa pan zarzuty. Jeżeli by pan przeanalizował mój profil i sprawdził od jak dawna i w jakich tematach jestem aktywnych na tym forum oraz bratnim forum 924.pl ,to zauważyłby pan że od 4 lat nie próbowałem nic sprzedać,a jedynie kupić auta,części do "udoskonalenia". Przez te kilka lat udało mi się nagromadzić dużo przedmiotów związanych z marką ,począwszy od samochodów,kilkunastu kpl felg,po przez kolekcjonerskie modele samochodów,limitowanej serii zegarki ,okulary itp . I gdyby mnie pan zapytał na forum lub ktokolwiek inny czy chce coś z tego sprzedać,to uśmiechnąlbym się wymownie i z pełnym przekonaniem odpowiedziałbym że nie .
Niestety dotknęła mnie w życiu sytuacja ,która zmusza mnie do sprzedaży tego całego dobytku i na żadnej części ,aucie ,czy kpl felg nie zarobię ani grosza,a w wielu większości przypadków będę bardzo stratny nie tylko finansowo ale i sentymentalnie.
Nikomu nie życzę takiej sytuacji a zwłaszcza panu,i mimo że przemawia pan głosem charakterystycznym dla polskiego narodu,życzę szczerze panu wszystkiego dobrego ,przede wszystkim zdrowia oraz tego by każdy pana zakup na tym forum sprostał pana wymaganiom i by nie czul pan się przez nikogo tutaj oszukany w jakikolwiek sposób.
Zwracam się z prośbą byśmy na tym etapie zakończyli polemikę.
A zainteresowanych którymkolwiek z moich samochodów czy też felg ,serdecznie zapraszam .
Pozdrawiam.
Michał Kuzia

PostNapisane: 24.01.2016, 20:38 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Assd - to może odniesiesz się również do kwestii tarcz. Czy to niewygodne bo obnaża niewiedzę?

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 24.01.2016, 21:06 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
assd77 napisał(a):
........
Grubość lakieru miejscami 400 mikronów - na 100% bezwypadkowy ......
9

Jaki wypadek może się kryć za miejscowym szpachlowaniem i lakierowaniem dającym pomiar na poziomie 400mikro ? Kto wie ?
Jaka jest fabryczna grubość lakieru w Porsche ?
Kto wie na 100% niech napisze.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 24.01.2016, 21:41 

To chyba nie jest rzeczywiście miejsce na żale związane ze "wzajemną adoracją" forumowiczów. Ale ja mam podobne odczucia. Nie jest to absolutnie żadna aluzja do autora wątku, ale prawdą jest, że poprzedni właściciel Boxa spowodował, że te odczucia są niestety aktualne w również w tym wątku.

A propos oryginalnych tarcz i klocków to powszechnie wiadomo, że producenci samochodów zamawiają te części u podwykonawców. Niestety z mojego doświadczenia wynika, że jakość tarcz kupionych w ASO jest lepsza, niż tego samego producenta w zamienniku. Nie wiem skąd się biorą te różnice, ale są one faktem i sprawdzałem to kilka razy i teraz już nigdy nie kupię tarcz i klocków poza ASO w przypadku marek tzw. premium.

Mam pytanie o cenę 944S. Proszę również o więcej informacji na PW o tym samochodzie.

PostNapisane: 24.01.2016, 21:46 
Członek Zarządu PCP

Macpraw - o którym Boxie piszesz? Czy wszystkie tutaj są równie kiepskie? Co do jakości tarcz - nie zauważyłem, by tarcze kupione w ASO czymś się różniły od markowych, ale kupionych gdzie indziej.

Witek

PostNapisane: 24.01.2016, 22:14 

Z mojego osobistego doświadczenia z wieloma markami samochodów , tez twierdzę , że tarcze ,klocki ,elementy zawieszenia etc zakupione w ASO są nieporównywalnie lepszej jakości, a co za tym idzie też trwałości ,niż ogólnodostępne zamienniki. Dla mnie taki zamiennik to pozorna oszczędność ,nie wspominając o bezpieczeństwie.

Co do kwestii" wzajemnej adoracji " - niestety ale podzielam twierdzenia przedmówców (assd77 , macpraw). Zjawisko to zaczyna być wręcz nazbyt wyraźne , i powoduje to u mnie lekki niesmak.

PostNapisane: 24.01.2016, 22:28 

Witek z calym szcunkiem do twojego zaangażowania w forum jeśli uważasz że tarcze hamulcowe np. Ate za 270 zl lub inne w granicach 400 zł spełniaja normy marki Porsche to uważam to za bład wystarczy poczytać ze im wyższa jakość tarcz tym skład odlewu jest inny za tym cena . W markach premnium jest to bardziej odczuwalne ze wzgledu na osiagane inne predkosci wage oraz przeciażenia jakie powstaja przy hamowaniu z wysokich predkości .

PostNapisane: 24.01.2016, 22:34 
Członek Zarządu PCP

Nie wiem co prezentują sobą tarcze za 270 zł, mogę powiedzieć coś o tarczach które miałem u siebie. 800 czy 900 za parę, podczas gdy w ASO kosztowały 2x tyle. Droga hamowania - zmierzona - w 964 to 35,7 m. Trwałość bez zarzutu.

Witek

PostNapisane: 24.01.2016, 22:39 

Tarcze tarczami, czepianie sie tez jest bez sensu ale jedno w tym konkretnym przypadku razi przynajmniej mnie - skoro ktos wsadzil zderzak od polifta to ok (sam pewnie do swojego tez taki zaloze, a mam juz kilka polifotowych czesci zamontowanych) ale juz pozostawienie spojlera przedliftowego i tej dziury pod nim na zderzaku to juz niekonsekwencja.
Poza tym autko ok i w zasadzie to pewnie jedyna rzecz na ktora bym zwrocil uwage..
A 400 mikronow to jeszcze nie szpachla.. Chyba ze jakis mistrz to robil...

PostNapisane: 24.01.2016, 22:43 

Ja wlasnie pisze o tych za 200-400 zl niech bedzie 600 zł zakladanych niby orginał .

PostNapisane: 24.01.2016, 22:45 

tsubasa napisał(a):
Tarcze tarczami, czepianie sie tez jest bez sensu ale jedno w tym konkretnym przypadku razi przynajmniej mnie - skoro ktos wsadzil zderzak od polifta to ok (sam pewnie do swojego tez taki zaloze, a mam juz kilka polifotowych czesci zamontowanych) ale juz pozostawienie spojlera przedliftowego i tej dziury pod nim na zderzaku to juz niekonsekwencja.
Poza tym autko ok i w zasadzie to pewnie jedyna rzecz na ktora bym zwrocil uwage..
A 400 mikronow to jeszcze nie szpachla.. Chyba ze jakis mistrz to robil...

To są właśnie tz perełki :)

PostNapisane: 24.01.2016, 22:54 

Wit007 (masz coś z Bonda :lol: ) , jak masz Approved i przyjedziesz na zamiennikach aby tą gwarancję przedłużyć, to wiesz że masz problem. Jak myślisz, dlaczego?

P.S. Jest takie powiedzenie ,że" tanie mięso psy jedzą" , a bezpieczeństwo jest bezcenne. Szczególnie w tej marce.

Pozdrawiam serdecznie.

PostNapisane: 24.01.2016, 22:59 
Członek Zarządu PCP

Wiesz że PA to inna historia. Zamienniki montuje się w autach po gwarancji i nic w tym złego. Oczywiście używanie mózgu przy wyborze wskazane

Witek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]