Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25.04.2007, 21:28 

Mam jedno zasadnicze pytanie , prosił bym kogoś kompetentnego o konkretną odpowiedź .
Mianowicie, czy regulamin PCP ma być przestrzegany czy jest to tylko dla „Fanu” tak żeby sobie był :?:
Jest on dosyć długi i ma sporo konkretnie sprecyzowanej treści , tylko że jego przestrzeganie wygląda zupełnie inaczej. Dlatego chciałbym uzyskać konkretną odpowiedź czy rzeczywiście bierzemy na poważnie całą pracę nad regulaminem?
Bo jeżeli np. podniosę moc w moim aucie z 204 do np. 600KM to czy ma to się tak samo do tego że nie mam apteczki lub mam wyjęty fotel pasażera ?Moim zdaniem te wszystkie przykłady nie są zgodne z regulaminem !
Więc jak wkońcu ta sprawa wygląda ?... żeby potem nie było po następnym spotkaniu, że przykładowo moje 600KM było nie regulaminowe a ktoś nie miał apteczki i było OK. Jeżeli jedziemy to równo wszystkich i wszystko co jest w regulaminie .
Może mi to ktoś sensownie wytłumaczyć :roll:
Bow ty, momencie ja nie widze wogóle sensu tego całego regulaminu?

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 21:35 

Tak. Bierzemy to na powaznie. Jesli w regulaminie jest cos jasno okreslone to tak ma byc (jedyne na co przymykamy tak naprawde oko to jazda z pilotem, na co bardziej pokreconych probach, ze wzgledu na rozne umiejetnosci kierowcow w zapamietywaniu trasy). Natomiast jesli samochod nie ma np. apteczki to powinien dostac normalnie mandat podczas kontroli policyjnej, a podczas BT powinno to zostac wykryte i zgloszone - a to juz nalezy do organizatorow, lub w przypadku niezgodnosci (bo mial na BT wszystko ok, a potem wyrzucil) do samych uczestnikow ktorzy wykryja cos nieregulaminowego (np. pelny slick, brak gasnicy, itp.).

A co do twojego konkretnego przykladu - nie majac apteczki powinienes byc wykluczony z imprezy. A majac 600KM powinienes zostac przeniesiony do odpowiednio wyzszej klasy.

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 21:40 

Niw do końca miałem apteczkę na myśli ale apteczka to taka przenośnia mam inne zastrzeżenia. :!:

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 22:20 

Zatem zglaszaj je do organizatorow.

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 22:50 
Członek Honorowy

Jeśli regulamin ma byc przestrzegany to wydaje mi sie ze musimy powołac do tego specjalną komisję która bedzie robiła chociażby wyrywkowy przegląd aut przed każda imprezą zaliczana do klasyfikacji generalnej

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 23:06 

Nr klubowicza: 094
jesli chodzi o BT na imprezie w trojmiescie, nie chce nikogo straszyc ale beda sprawdzane wszystkie te rzeczy, ktore podlegaja odprawie BT. Czyli gasnica, ubezpieczenie, apteczka itd. My jestesmy do tego przyzwyczajeni jezdzac na imprezy o charakterze sportowym. W rozmowie z prezesem AK Orski byla poruszona sprawa bezpieczenstwa. Prosze o posiadanie wszystkich tych wymaganych rzeczy zeby nie bylo rozczarowania.

Co do samej zmiany punktacji to nie skomentuje. Co do samej zmiany to mam pytanie: czy potrzebne jest posiedzenia zarzadu, czy jednoosobowo robimy co chcemy?

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 23:24 

To ze nie bylo BK - no coz... To tez pytanie do organizatora. Prawde mowiac powinien to zrobic, skoro w regulaminie mowimy o badaniu... W ten sposob wyglada na to ze auto moze byc rzeczywiscie puszka z silnikiem - bo i tak nikt tego nie sprawdza.

Co do punktow - powiem jedno - w klasyfikacji najszybszego auta w zeszlym roku punkty uzyskalo 19 kierowcow. Na imprezie w samym poznaniu bylo ich grubo ponad 60, punkty wtedy dostalo 8 pierwszych...

Kazda zmiana regulaminu musi byc zatwierdzona przez managera ds sportu.

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 23:35 

z czysto matematycznego punktu widzenia taka punktacja prowadzi do nieproporcjonalnych szans na zdobycie miejsca w pierwszej trojce. Np osoba bedaca sama w klasie automatycznie dostaje maxa czyli 20 punktow, a inne osoby juz nie maja szans dogonic w perspektywie calego sezonu zajmujac choc raz nizsze pozycje przy duzej liczbie uczestnikow. Taka rozpietosc zawiera w sobie zbyt duza dysproporcje.
Moim skromnym zdaniem taka punktacja nie jest uzasadniona zrowno matematycznie, jak i sportowo.

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 23:44 

troche sie zgadzam z punktacja, majac jeden z najgorszych czasow w klubie dostaje 16 punktow :) fajnie :) a do tego mam ekstra koszulke :) pelen wypasik ;) ;) ;)
odnosnie regulaminu - wszystko ok - w pelni sie zgadzam ze powinno sie przestrzegac.. jednakze bardzo by mi zalezalo, abysmy zawsze mogli przejezdzac proby z pilotem... wtedy jest tak.... rodzinnie ;)

jezdzac na zloty (na razie jeden, pozostale mam nadzieje tez), nie zalezy mi na czasach, na pucharach (jesli juz to tylko jako ocenie moich umiejetnosci) - a tak naprawde zalezy mi na dobrej zabawie :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 23:50 

Nr klubowicza: 075
MM-Racing napisał(a):
z czysto matematycznego punktu widzenia taka punktacja prowadzi do nieproporcjonalnych szans na zdobycie miejsca w pierwszej trojce. Np osoba bedaca sama w klasie automatycznie dostaje maxa czyli 20 punktow, a inne osoby juz nie maja szans dogonic w perspektywie calego sezonu zajmujac choc raz nizsze pozycje przy duzej liczbie uczestnikow. Taka rozpietosc zawiera w sobie zbyt duza dysproporcje.
Moim skromnym zdaniem taka punktacja nie jest uzasadniona zrowno matematycznie, jak i sportowo.
..POMYLIŁEŚ KLASY Z GENERALKĄ...

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Tytuł:
PostNapisane: 25.04.2007, 23:56 

Igor ..są także bardzo szybkie przejazdy np, Ułęż czy tor Poznań..i tam w razie ..BAM..czy dachowania..szkoda by było twojej pilotki..a zazwyczaj kierowca wygląda po kolizji lepiej niż pilot..tak więc nie zawsze twoja baby może siedzieć obok...kapito :?:

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 0:10 

8) ze az z tego rozpedu o takich rzeczach sie nie mysli... gracias, amigo

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 0:17 

..nada

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 10:08 

Rychu amigo, nic nie pomylilem. Sam widzisz, ze wiele sie zmienia z sezonu na sezon.
Decyzje podjete. Uwazam temat za zamkniety w tym sezonie.

Carting Cup PCP 2015r.

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 10:33 

no to szykuj ten zlot... :headbang:..senior..no i pogodę zamów :!:

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 11:01 

Nr klubowicza: 095
MM-Racing napisał(a):

- po prostu jest za dużo klas i są żle w nich dobrane samochody ....

jest: 991 GT3, 718 T

było: 996 carrera 4s ; 996 turbo ; 997 turbo
-------------------------------------------------------
Puchar PCP 2013 (997 turbo)
mariusz

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 11:26 

Wszyscy zawsze narzekaja na klasy :P
Klasy sa ustalone na ten sezon i nic sie juz w nich nie zmieni. Doszlo duzo nowych aut, zobaczymy jak to bedzie po sezonie.

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 12:38 

A przed następnym sezonem trzeba się bardziej włączyć w tworzenie klas .

A jeszcze mam pytanie co do wagi po niektórych aut, jak to ma wyglądać , bo mi się wydaje że gołym okiem widać że niektóre auta są lżejsze o te 5% i co z tym zrobić ?

Tytuł:
PostNapisane: 26.04.2007, 12:48 

Widac czy nie widac - wystarczy zwazyc. Jesli sie okaze ze samochod startuje w nizszej klasie niz powinien przez caly sezon a na ktorejs imprezie sie okaze ze jest niedowaga to bedzie dyskwalifikacja poprzednich osiagniec - wiec to juz jest w gestii zawodnikow by sprawdzic czy masy nie przekraczaja.

Tytuł:
PostNapisane: 27.04.2007, 0:21 
Prezes PCP, Cz. Honorowy

Nr klubowicza: 002
A dodam od siebie, że napewno na którejś imprezie pojawi się waga, żeby to sprawdzić.

Pozdrawiam
Marcin

były: 924, 944, 928, 964, 996, 997, 986 S,
będzie: 981 GTS? ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]