Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.03.2008, 22:09 

Nadszedł czas chodzenia po urzędach... i tu jest ciekawostka...

Nie wiedziałem, że w ubezpieczalni nie mają modelu 944 ... facet nie wiedział jak naliczyć składkę (Real na Ursynowie), w Urzędzie Skarbowym kobieta też nie miała tego modelu w spisie, miała 911 i 928 ...

Myślałem, że to jest prostsze.. w US kobieta przyjęła podaną przeze mnie kwotę "na słowo"

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2008, 22:20 

Mam nadzieje ze ja nie bede mial taki problemow, gdyz bede w Polsce 2 tygodnie tylko (juz za tydzien) :lol: i chcialbym sie nacieszyc autem, a nie spedzic tych 2 tyg w urzedach :)

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2008, 22:26 

Blumen: jakies zacofane miasto ta bydgoszcz. U mnie w szydlowcu bylo bez zadnych problemow i wszedzie mieli 944 :)

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2008, 22:32 

Nr klubowicza: 060
Cztery lata temu urzednik w skarbowce w Konskich poinformowal mnie ze...przeplacilem- mieli nawet opcje S2 w katalogu. Wampir- Szydlowiec blisko Konskich lezy, stad mieli informacje w Twoim przypadku. :D :D

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2008, 22:43 

samo zarejestrowanie auta, to kilka godzin, czyli nie ma tragedii, ale brak tego modelu jest dość ciekawą informacją ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7.03.2008, 23:31 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Musiałeś mieć wyjątkowego pecha ! Tydzień temu podszedłem do Urzędu na Ursynowie, wyciągnąłem z "maszynki" numerek z przekonaniem, że czekając wypełnię wszystkie potrzebne formularze......wypisywałem "przy panience", bo kolejki nie było WCALE !!! Ku memu zaskoczeniu panienka zadała pytanie czy chcę nowe numery, czy zachować stare.....co jeszcze niedawno było możliwe, ale tylko w obszarze "dzielnicy" / Gminy/...., tak więc jako mieszkaniec Ursynowa mam numery z "innej" Gminy. Mam nadzieję, że na parkingu, jako "obcego" nie pozbawią mnie lusterek, kloszy tylnych lamp itp....Cała operacja trwała chyba 15 min. i tylko dlatego tak długo, że nie będąc do niej w pełni przygotowanym, nie miałem przy sobie okularów "do pisania", dlatego druki wypełniałem długo. /tu niestety panienka nie była mi chętna pomóc :cry: /. Urząd Skarbowy też mnie zaskoczył "ekspressowym" przyjęciem pieniążków. W całym tym urzędowym sprincie, nikt nie zauważył, że w dokumentach samochodu o poj.1946ccm /Książka samochodu + faktura/ w dowodzie jest 1496ccm /takiego samochodu firma nie ma w ofercie !/ czego nie zamierzam zaakceptować przy odbiorze "twardego" dowodu - pewno będzie heca :lol: Dziwię się też Twoim kłopotom z akceptacją modelu, zarówno w U.Skarbowym, gdzie chyba już tylko liczą kasę nie patrząc na nic, jak w Wydziale Komunikacji. Ja nabrałem przekonania, że w w/w Urzędach można załatwić wszystko... Widać miałeś pecha, albo za dobrze Ci z oczu patrzyło :lol:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 8.03.2008, 1:01 

Urząd Skarbowy czepie informacje z informatorów rzeczoznawców.
Wszyskie ubezpieczalnie również.
Dziwi mnie us w Twoim miescie.
Ale co tam,
edukacji siła jest duża, niech poznają modele, ale żeby 944 s2 nie znać.?

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2008, 13:35 
Klubowicz

rejestrowalem swoje 944 S2 w grudniu w warszawie na ursynowie i nie bylo problemu ... tylko nie mozna bylo miec wplywu na rejestracje :(

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2008, 15:25 

w US w Bydgoszczy kobieta powiedziała mi, że jestem pierwszą osobą, która przyszła z Porsche ...

Tak czy inaczej, auto zarejestrowane, tablice dostałem z "kupki" tablic stojącej na biurku, więc wpływu na jej zawartość nie miałem, a uśmiechanie się do pana, który mnie obsługiwał mogło skończyć się dwojako, więc nie podejmowałem tematu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2008, 16:11 

Blumen napisał(a):
w US w Bydgoszczy kobieta powiedziała mi, że jestem pierwszą osobą, która przyszła z Porsche ...

To jesteś GOŚĆ na całą okolice 8) 8)

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2008, 20:10 

yoshi napisał(a):
rejestrowalem swoje 944 S2 w grudniu w warszawie na ursynowie i nie bylo problemu ... tylko nie mozna bylo miec wplywu na rejestracje :(

Witam,

ja jak miałem zamiar rejestrować 928 poszedłem kilka tygodni wcześniej do Pani z okienka i poprosiłem o odłorzenie tablicy.
Poprosiłem o pierwszy wolny z 928 i dostałem "LU1928C"

Za kilka tygodni poszedłem i powiedziałem że mam "zamówioną" tablicę... powiedziałem numerek i odrazu sie znalazła.

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 10.03.2008, 21:07 

Nr klubowicza: 060
Ty to potrafisz zkobietami.. treba bylo tysiac wywalic i malbys L1 DLUGI :D Dopiero mialbys wziecie. :D

Tytuł:
PostNapisane: 11.03.2008, 1:11 

Jak podbijałem umowe w U.S. na Mycielskiego w warszawie, też nie mieli w spisie i 2tys zł w na PCC przeszło bez problemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2008, 1:16 

Długi napisał(a):
yoshi napisał(a):

Witam,

ja jak miałem zamiar rejestrować 928 poszedłem kilka tygodni wcześniej do Pani z okienka i poprosiłem o odłorzenie tablicy.
Poprosiłem o pierwszy wolny z 928 i dostałem "LU1928C"

Za kilka tygodni poszedłem i powiedziałem że mam "zamówioną" tablicę... powiedziałem numerek i odrazu sie znalazła.

pozdr.

u nas to wszystko można według "Lubelskich Standartuf" zrobić

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2008, 8:35 

dlatego uwielbiam to miasto :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2008, 11:09 

W Tarnowskim US przy placeniu podatku od czynnosci cywlinoprawnych tez nie mieli 944, pani przyjela wartosc auta na slowo.

Tytuł:
PostNapisane: 12.03.2008, 11:24 
Klubowicz

na ursynowie nie da sie odlozyc ... nowy ratusz dzielnicy, pelna komputeryzacja...przychodzisz rejestrowac a po 2 godz tego samego dnia wysylaja ci smsa ze masz odebrac tablice... nie maja wgladu ani wplywu - ponoc idzie tasmowo :(

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2008, 0:08 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Przygód z rejestracją c.d. - może nie po 2 godzinach, ale po 10 dniach /cóż to jest wobec zwyczajowych kiedyś 30 dni - chwilka..../odebrałem sztywny dowód, gdzie powielono błąd z poprzedniego dokumentu /poj.1498 zamiast 1948ccm/, prośba o poprawę błędu zaowocowała wykładem "panienki" na temat, że Urząd nie popełnił błędu /ursynowski/ itd. , że może kiedyś ktoś żle wpisał / :lol: /. Na nic tłumaczenie, że wszystkie dokumenty handlowe i "książka pojazdu" piszą 1948. "Panienka" moje argumenty uznała za właściwe do rozpatrzenia przez panią Kierownik. Pani o niebywale błąkitnych oczach /nie mylić z dużymi niebieskimy oczyma.../ zaproponowała, żebym przywiózł zaświadczenie od diagnosty ze stacji kontrolnej, że ten samochód ma pojemność j.w. - co zajęło mi ok.40 min. za 35.-. Po około godzinie zjawiłem się przed błękitnookim obliczem, które wzięło dokumenty, poszło gdzieś, pozostawiając mnie samego......na dalszych blisko 30min. Cień nadziei we mnie wsąpił na widok błękitnookiej dzierżącej mój dowód....ale jedynie usłyszałem "powiadomimy o decyzji, pan neguje urzędowe zapisy, więc musimy rozpoznać sprawę". Zatem jeżdżę ze sztywnym dowodem, samochodem, którego w zasadzie nigdy nie wyprodukowano, ubezpieczonym jak należy /w ubezpieczalni "0" problemu/, a pani w rejestracji widząc 1948ccm na polisie i 1498 w dowodzie - wzruszyła ramionami, komentując " przepłaca pan ubezpieczenie"....... :lol: chyba już jestem niereformowalny !

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
 Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2008, 0:43 

u nas kawa wystarcz!!!i wszystko gra :D :!: ......ale stolica to stolica :!: :!: i nic na slowo nie zalatwisz.

Tytuł:
PostNapisane: 13.03.2008, 8:40 

oj tam stolica i stolica.... w każdym mieście znajdzie się kilku oszołomów... ja rejestrowałem na siebie już 4 autka - moje 2 eSki, brata Lagunę i ojca Vectrę (jako jedyny z rodzinki jestem w Wawie zameldowany) i muszę przyznać, że problemu nigdy nie było. wszelkie zapiski / błędy na bieżąco usuwali, no i zawsze się wypytywałem o jakieś fajne tablice... tak np. mój brat ma 90944 (szkoda tylko że w lagunie)...

Panie Piotrze - bynajmniej nie negując sympatii do Pana, może to jakiś niewłaściwy uśmiech... albo przypadkowo puszczone oczko....

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]