Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 14.07.2021, 21:12 

Witam, mam problem w cayenne 2003 rok. Otóż NAJPRAWDOPODOBNIEJ skleił mi się przekaźnik od kompresora, chodzi non toper.
Pytanie brzmi, gdzie go szukać i czy to przypadkiem nie przekaźnik 503 znajdujący się obok akumulatora pod nogami. Ponieważ był i jest cholernie gorący

PostNapisane: 14.07.2021, 21:31 

A wypięcie go nie daje odpowiedzi czy to ten.

PostNapisane: 15.07.2021, 6:49 

Romcio napisał(a):
A wypięcie go nie daje odpowiedzi czy to ten.

Właśnie problem polega na tym, że tak go rozgrzało, że chcąc go delikatnie ruszyć, zerwało mu obudowę, więc będę musiał podważyć i wsadzić coś pod niego a to się bankowo skonczy jego uszkodzeniem na amen. Natomiast, to jest przekaźnik blisko akumulatora, może się skończyć tak że to nie ten przekaźnik, a jakiś inny sterujący ogółem przekazu prądu i ugotuje całą elektronikę walcząc z nim.

Najgorsze jest to że muszę go wyjąć na włączonym silniku, ponieważ na zgaszonym spadki prądu przez chodzący kompresor są tak duże że nie wiem czy będę miał 5 minut na walkę z przekaźnikiem, dlatego też nie chce targać na siłę tego przekaźnika jak nie będę pewny

PostNapisane: 15.07.2021, 17:22 

Nie bardzo kumam twój wywód ale czy nie możesz odłączyć aku ,potem by nie doszło do żadnych spięć , zwarć itp podważyć i delikatnie wyciągnąć tego przekażnika i albo dać do sprawdzenia elektronikowi albo gdy już będziesz wiedział że wchodzi bez oporów zamontować go z powrotem i zrobić próbę. Chyba zaraz po odpaleniu nie jest od razu taki gorący.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]