Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 29.06.2023, 14:06 

Nr klubowicza: 863
Za tydzień odbieram 718 (będę się chwalił w osobnym wątku :D)

Niestety gdy składałem zamówienie nie mogłem dodać głośników Bose ze względu na brak półprzewodników. Mogłem dodać jedynie Burmeistery, ale nie zdecydowałem się ładować na to 20K.

W związku z tym mam tylko podstawowe 110watowe głośniczki i chciałbym nieco upgradnąć sound system.

Kojarzycie czy/jaka jest możliwość zamontowania lepszego systemu audio?
Czy można to zrobić bez utraty gwarancji?

718 Boxster Style Edition '23 - Ruby Star Neo

PostNapisane: 29.06.2023, 20:18 

Miałem taką samą sytuację i powiem szczerze że chyba na dobre wyszło.
W tym aucie raczej lepszy system nie ma większego sensu. Silnik masz za siedzeniem i będziesz go słyszał tak czy siak.
Ale tak naprawdę sam musisz stwierdzić po czasie
Pozdrawiam

PostNapisane: 5.07.2023, 13:35 

Wg mnie nie warto.
Nawet w Caymanie gdzie jest głośno, bo tak ma być.
Chyba, że będziesz słuchał na postoju. A dla mnie bazowe audio daje radę nawet w Boxsterze z otwartym dachem. Tak więc zaoszczędziłeś sensowne pieniądze ;)

PostNapisane: 5.07.2023, 14:00 

I dobrze zrobiłeś ze nie dopłaciłes do „seryjnego systemu audio” w tych pieniądzach każdy inny zaproponuje Ci prawdziwe nagłośnienie premium.

Gwarancje oczywiście utracisz w momencie wykrycia przeróbki : )

PostNapisane: 5.07.2023, 14:02 

Panowie, a nie chcielibyście sobie słuchać z iPhone przez głośnik? Tez coś w sumie słychać. :lol:

PostNapisane: 5.07.2023, 14:26 

To miała byc ironia? :)

PostNapisane: 5.07.2023, 19:13 

Nr klubowicza: 712
Val napisał(a):
Wg mnie nie warto.
Nawet w Caymanie gdzie jest głośno, bo tak ma być.
Chyba, że będziesz słuchał na postoju. A dla mnie bazowe audio daje radę nawet w Boxsterze z otwartym dachem. Tak więc zaoszczędziłeś sensowne pieniądze ;)

Nie znam gorszego audio niz bazowe 718. Sound Package Plus to minimum, a najlepiej Bose. Brak audio moge zrozumiec w GT4 ale w innych wersjach to must have

981 Boxster GTS

PostNapisane: 5.07.2023, 21:12 

Val napisał(a):

:)
Wiadomo, że z Burmester lub Bose nie będzie tam grała muzyka jak w limuzynach/suvach ponieważ to inna kabina. Ale nie przesadzajmy, że w związku z tym bazowe jest super ponieważ jest głośno. Czy warto wziąć burka jeśli możesz, tak! Jeśli nie chcesz tyle wydać, Bose wydaje się rozsądną opcją. Skoro już nie wziąłeś to nie ma co gdybać.
To takie same tłumaczenie jak, po co mi więcej mocy skoro wszędzie są już ograniczenia i wysokie mandaty.

PostNapisane: 6.07.2023, 11:47 

Johnny napisał(a):
Val napisał(a):
Wg mnie nie warto.

Nie znam gorszego audio niz bazowe 718. Sound Package Plus to minimum, a najlepiej Bose. Brak audio moge zrozumiec w GT4 ale w innych wersjach to must have

Nie ma gorszego, bo jest najniższe w specyfikacji ;) Ale co znaczy najgorsze? Porównujesz do czego/kogo? Jeśli dyskutujemy o subiektywnych odczuciach to obstaję przy opinii, że z uwagi na specyfikę auta w 718 bazowe audio jest OK i nie warto dopłacać ogromnych pieniędzy za lepsze.

KoKoS napisał(a):
Val napisał(a):

:)
Wiadomo, że z Burmester lub Bose nie będzie tam grała muzyka jak w limuzynach/suvach ponieważ to inna kabina. Ale nie przesadzajmy, że w związku z tym bazowe jest super ponieważ jest głośno. Czy warto wziąć burka jeśli możesz, tak! Jeśli nie chcesz tyle wydać, Bose wydaje się rozsądną opcją. Skoro już nie wziąłeś to nie ma co gdybać.
To takie same tłumaczenie jak, po co mi więcej mocy skoro wszędzie są już ograniczenia i wysokie mandaty.

718 to jest model, który jest ANTYwyciszony. Zgadzam się, że na postoju usłyszysz różnicę, zwłaszcza w Caymanie. Natomiast w tym aucie nawet nadkola były tak projektowane żeby z kół/nawierzchni jak najwięcej docierało do kierowcy. Już przy bulwarowych prędkościach szumy plus silnik 2.0 (!) są na tyle nachalne, że zakłócą każde audio. Sugerujesz jazdę z potencjometrem na full? :) Jeszcze zabawne, że większość tych zwolenników high endu do audio dokupuje możliwie najgłośniejszy wydech :lol: Dylemat czy dopłacić do lepszego audio to można mieć w A6/5er/S/V90.
Burmester/Bose - jeśli nie mam limitów kosztowych, ok mogę mieć fantazję i kupić, aby mieć top wersję. To jedyne uzasadnienie i sorry, ale żaden wyznawca złoconych wtyków mnie tu nie przekona ;) Oczywiście co kto robi z kasą to jego sprawa ☮️

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]