Johnny napisał(a):
Val napisał(a):
Wg mnie nie warto.
Nie znam gorszego audio niz bazowe 718. Sound Package Plus to minimum, a najlepiej Bose. Brak audio moge zrozumiec w GT4 ale w innych wersjach to must have
Nie ma gorszego, bo jest najniższe w specyfikacji
Ale co znaczy najgorsze? Porównujesz do czego/kogo? Jeśli dyskutujemy o subiektywnych odczuciach to obstaję przy opinii, że z uwagi na specyfikę auta w 718 bazowe audio jest OK i nie warto dopłacać ogromnych pieniędzy za lepsze.
KoKoS napisał(a):
Val napisał(a):
To miała byc ironia?
Wiadomo, że z Burmester lub Bose nie będzie tam grała muzyka jak w limuzynach/suvach ponieważ to inna kabina. Ale nie przesadzajmy, że w związku z tym bazowe jest super ponieważ jest głośno. Czy warto wziąć burka jeśli możesz, tak! Jeśli nie chcesz tyle wydać, Bose wydaje się rozsądną opcją. Skoro już nie wziąłeś to nie ma co gdybać.
To takie same tłumaczenie jak, po co mi więcej mocy skoro wszędzie są już ograniczenia i wysokie mandaty.
718 to jest model, który jest ANTYwyciszony. Zgadzam się, że na postoju usłyszysz różnicę, zwłaszcza w Caymanie. Natomiast w tym aucie nawet nadkola były tak projektowane żeby z kół/nawierzchni jak najwięcej docierało do kierowcy. Już przy bulwarowych prędkościach szumy plus silnik 2.0 (!) są na tyle nachalne, że zakłócą każde audio. Sugerujesz jazdę z potencjometrem na full?
Jeszcze zabawne, że większość tych zwolenników high endu do audio dokupuje możliwie najgłośniejszy wydech
Dylemat czy dopłacić do lepszego audio to można mieć w A6/5er/S/V90.
Burmester/Bose - jeśli nie mam limitów kosztowych, ok mogę mieć fantazję i kupić, aby mieć top wersję. To jedyne uzasadnienie i sorry, ale żaden wyznawca złoconych wtyków mnie tu nie przekona
Oczywiście co kto robi z kasą to jego sprawa ☮️