|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kristoffer
|
Napisane: 3.01.2016, 19:56 |
|
|
Witam Wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem na forum i od niedawna użytkownikiem Cayenna '05 3,2. Mam taki problem - założyłem światła led do jazdy dziennej. Mam w opcjach opóźnienie gaszenia światła po zgaszeniu silnika, jednak cokolwiek bym ustawił światła najpierw gasły po ok. 25 sek, a teraz gdy przyszły mrozy gasną na chwile, po czym znowu sie zapalają - nie idzie ich zgasić.
Czy ktos może miał podobną przypadłość??
pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 3.01.2016, 22:05 |
|
|
Skontaktuj się z elektrykiem który zakładał światła. Musiał czegoś nie przemyśleć lub popełnił jakiś błąd przy instalacji. Ewentualnie z producentem tych konkretnych świateł dziennych. Nie znam takiego przypadku. Elektryk samochodowy może tutaj pomóc.
|
|
Góra |
|
rodan.555
|
Napisane: 4.01.2016, 11:24 |
|
|
Hmmm przerabiałęm ten temat i mi wyszło że zasilanie w komorze silnika jest podawane na różny odstęp czasu (niestety nie wiem od czego zależy czas podawania zasilania). Ja to rozwiązałem w ten sposób że podałem zasilanie z bezpieczników znajdujących się w kabinie. Znalazłem wolne pole uaktywniające się po włączeniu zapłonu. W danej chwili światła dzienne gasną wraz z wyjęciem kluczyka ze stacyjki. Jeśli chcesz żeby światła gasły później to najlepiej dołożyć odpowiedni przekaźnik który będzie je odłączał z opóźnieniem (wysterowanie przekaźnika trzeba wziąść z kabiny). Nie wiem kto Ci zakładał światła do jazdy dziennej ale sprawdź czy gasną w momencie włączenia świateł postojowych bo zgodnie z przepisami powinny gasnąć. Upierdliwy policjant może zabrać dowód rejestracyjny jeśli światła dzienne będą działać niezgodnie z przepisami.
|
|
Góra |
|
Kristoffer
|
Napisane: 5.01.2016, 21:26 |
|
|
Dziękuję za pomoc - w sobotę będę u mechanika i zobaczę wówczas jak problem rozwiązać. Napiszę jaka diagnoza została postawiona:)
pozdrawiam,
Krzysztof
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|