Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1.06.2009, 23:07 

Nr klubowicza: 094
rychu napisał(a):
kiedyś już cytowałem ''pape" Sztama ( dawnego trenera kadry bokserskiej - dla tych kto nie wie... ) na tym forum - powiedział on mniej więcej tak ...nie ma bokserów mistrzów niepokonanych - są tylko żle trafieni...i taki jest sport :wink: najważniejsze że...WYŚCIG TRWA :piwo:

Swiete slowa Rychu :thumbup: .. ale na pewno znasz tez takie walki w ktorych to system(sedziowie) boksowali :wink: .

Ja nie czuje sie przez nikogo pokonany. No moze przez....system :D .

Co do słow Nevady. Tak, niestety czas nas wszystkich "posuwa", czego mamy dowod na kazdym z odcinkow. No jednych szybciej drugich wolniej. My wybralismy taki sport ktory karze nam sie z nim brac za lby. Niestety nikt nie jest w stanie wytrzymac dlugo szalenczego tempa...a on wtedy nam sie przyglada i usmiecha 8)

Co do starzenia sie to wlasnie wrocilem z prob kardio i np tetno spoczynkowe wyszlo mi na poziomie 47 :shock: - z tego sie ciesze.
Wiec niech inni przyzwyczaja sie do przegranych ja czuje sie jeszcze mlodo :wink:
Taka ma nature. Jak sie dowiedzialem, ze zawody triathlonowe w ktorych ma zadebiutowac to Puchar Polski to zalamalem rece. Jednak na drugi dzien o 6,00 juz bieglem po lesie.
Taki jest sport. Wstan i walcz nawet po ciosie...najgorzej jednak zostac trafionym po walce .....

sport i jazda sportowa to dla mnie zabawa, emocje, styl zycia i pasja...
http://www.youtube.com/watch?v=esS4nHEbrOw

pozdrawiam
MArcin

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 1.06.2009, 23:37 

u dealerów już dowiedzieli się że 4S są szybkie :wink: i ..... podnieśli ceny na wyższe niż GT3 :shock:

http://tiny.pl/3rrj

Tytuł:
PostNapisane: 1.06.2009, 23:48 

newada napisał(a):
Systemy kontroli trakcji są bardzo przydatne , a nawet nieocenione w pozytywnym tego słowa znaczeniu podczas jazdy na codzień , gdzie nie spodziewasz się zagrożenia ( bo jedziesz rozluźniony ) i twój czas reakcji jest o wiele bardziej spóźniony niż samochodu , a raczej jego komputera :idea:

Obecne systemy "wspomagania" kierowcy wiedza znacznie wiecej na temat tego co dzieje sie z autem, niz sam kierowca. Oczywiscie sprawny, wytrenowany i skoncentrowany kierowca jest w stanie radzic sobie bez nich, tyle, ze to naturalna ewolucja, podobnie jak sekwencyjne skrzynie z automatycznym sprzeglem, czy launch control w samochodach wyczynowych. Da sie obejsc bez tego, tylko po co sie meczyc, skoro elektronika pomaga w sposob powtarzalny i skuteczny.

Tytuł:
PostNapisane: 2.06.2009, 0:15 

Nr klubowicza: 094
kl napisał(a):
. Da sie obejsc bez tego, tylko po co sie meczyc, skoro elektronika pomaga w sposob powtarzalny i skuteczny.

wiesz po co?...po to zeby z czasem wiedziec jaka jest ronica miedzy pasazerem, a kierowca :idea:

dlatego ja powoli odchodze w strone sportow gdzie bardziej liczy sie kto a nie czym...
http://www.youtube.com/watch?v=EokseUsk ... re=related

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

Tytuł:
PostNapisane: 2.06.2009, 2:07 

MM-Racing napisał(a):
wiesz po co?...po to zeby z czasem wiedziec jaka jest ronica miedzy pasazerem, a kierowca :idea:

Ja nie mowie tu o przeslankach indywidualnych. Mnie tez znacznie bardziej krecily mnie rajdy w czasach B-grupy, czy nawet A-grupy niz obecnie.

Mowilem o bezwzglednym sposobie osiagania lepszego rezultatu - w ktorym, czy chcemy, czy nie, obecna elektronika znacznie pomaga...

Auto Union w 1935 mial auto jezdzace 320 km/h. Jednak nikt nie probuje nim startowac w obecnie w F1 (oprocz zabaw w wyscigi historyczne). Swoja droga, wtedy musieli byc KIEROWCY...

Tytuł:
PostNapisane: 2.06.2009, 9:16 

Marion napisał(a):
tajemnicą szybkości każdego porsze na zlocie jest nie przyjeżdzanie dzień wcześniej na zlot :D

Mariusz WIELKIE gratulacje :winner: :winner: :winner:

Tytuł:
PostNapisane: 2.06.2009, 9:53 

Nr klubowicza: 039
Marion napisał(a):
u dealerów już dowiedzieli się że 4S są szybkie :wink: i ..... podnieśli ceny na wyższe niż GT3 :shock:

http://tiny.pl/3rrj

747 000 zł za carrera cabrio 4S - :shock: :shock: :shock:
Uzywany Boxter (zwykły) za 319 000zł :shock: :shock:

Ciekawe ilu mają chętnych?Wkrótce będa chcieli milion zł za 911 tkę...
Wiele wskazuje ,że od nowego roku zniknie akcyza na auta ponad 2,0 litra i wówczas muszą dramatycznie oniżyc ceny bo nikt niekupi w PL auta skoro w niemczech będzie wiele taniej a przywóz niebędzie obciążony zadnymi opłatami.( w niemczech jest ,tez niższy Vat i chyba niższa marża)

968 - out
912
996 - out

Tytuł:
PostNapisane: 2.06.2009, 11:01 

jeszcze niedawno za tą cenę mozna było kupić (po rabacie) GT2

Tytuł:
PostNapisane: 2.06.2009, 11:26 

ała....wolę nie sprawdzać cen Carrery S z PDK...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]