Orientuje się ktoś jak jest z możliwością instalacji tempomatu w tym aucie?(3.2, 2004r) Czy trzeba programować komputer i instalować czujniki czy wystarczy np. podpiąć przełącznik bo zaślepka jest . Na co dzień nie potrzebuję ale raz na ruski rok jadę autostradą i jestem ciekaw takiej możliwości.
Odświerzam temat - ogólnie modyfikacja nie jest trudna - wystarczy pełny tempomat z wiązką - ostatnio taki na allegro był za 600 zł - później programowanie PIWIS i gotowe - chyba na pelican parts jest poradnik DIY. Sam chce zamontować tempo jakoś niedługo.
Programowanie tempomatu to koszt 100-200 zł w zakładzie, który pracuje na PIWIS.
Dla kogoś nieobeznanego odradzam montaż tempomatu we własnym zakresie. Od tego są naprawdę zdolni ludzie i właśnie im powierzyłem swojego Cayenna 3.2 a mianowicie jak zwykle skorzystałem z serwisu PorschePana w Warszawie. Robota wykonana bardzo profesjonalnie: czysto, schludnie, terminowo. Na długie trasy... rewelka. Wszystko działa jak należy a komputer nie wykazuje żadnych błędów. Wygląda świetnie, jak z fabryki. Jestem bardzo zadowolony i gorąco polecam ten serwis z Warszawy.