Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.11.2022, 14:13 

Nr klubowicza: 805
Te raporty do momentu aż nie mają zdjęć nie mają ŻADNEJ wartości.

Niestety zjawisko się nasila i przynajmniej w ciągu ostatnich 1-2 miesięcy miałem osobiście kilka rozmów z Klientami, którzy kupili samochody ode mnie auta i przez dane w tych raportach mają problemy ze odsprzedażą.

Problemów jest kilka:
- informacja o szkodach, których nie było
- informacja o szkodach z błędnym opisem zakresu i kwoty
- brak szkód, które faktycznie na aucie były

Reklamacja w takim internetowym serwisie nic nie da, bo zastrzegają, że dane nie muszą się zgadzać z rzeczywistością :mrgreen: to jakby mechanik powiedział, że nie przyjmuje reklamacji bo być może jednak nie naprawi samochodu :mrgreen:

MB W126 260SE '87
MB C126 560SEC '90
MB R129 SL500 '99
MB W204 C63 AMG '09
Porsche 911 996.2 C2 '01
Honda CRX ED9 K20 track tool '90
BMW S1000R '17

PostNapisane: 22.11.2022, 20:56 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 667
Mikołaj napisał(a):

Niestety zjawisko się nasila i przynajmniej w ciągu ostatnich 1-2 miesięcy miałem osobiście kilka rozmów z Klientami, którzy kupili samochody ode mnie auta i przez dane w tych raportach mają problemy ze odsprzedażą.

Problemów jest kilka:

Reklamacja w takim internetowym serwisie nic nie da, bo zastrzegają, że dane nie muszą się zgadzać z rzeczywistością :mrgreen: to jakby mechanik powiedział, że nie przyjmuje reklamacji bo być może jednak nie naprawi samochodu :mrgreen:
To na czym opierają się ich wpisy?

Panamera ST GTS "Żaba", 718 Cayman GTS 4.0, 911 964 Carrera
był:
718 Boxster

PostNapisane: 23.11.2022, 12:26 

Mikołaj napisał(a):

Problemów jest kilka:

Dokładnie jest tak jak Mikołaj pisze, ja nie twierdze ze tam wszystko jest nie prawdą ale dużo rzeczy się nie pookrywa lub jakieś szkody nie wiadomo skąd.

moje auto z Usa miało szkodę tam i tylko tam, proszę zobaczyć jak wygląda raport. Auto nie było zarejestrowane ubezpieczone bez przeglądu, przebieg taki sam ja w USA na aukcji a w raporcie odnotowano szkodę. Przyszły kupujący jak to zobaczy powie ze szrot po kilku ostrych dzwonach a naprawdę auto maksymalnie doinwestowane zadbane, jestem w przekonany ze w salonach trudno o takie...

Obrazek

PostNapisane: 23.11.2022, 22:57 

Ale to chyba normalne zjawisko ze większość samochodów ma zaniżona wartość żeby zaplacic mniejsze cło i podatek.

Wyciągnij wszystkie dokumenty od pojazdu. Są w wydziale komunikacji gdzie była pierwsza rejestracja.

Kiedyś kupiłem nowego Utv Can Am Maverick przez pośrednika który sprowadza pojazdy z USA… przy problemach z rejestracja dokopałem się między innymi tego ze przy transporcie „spadł” z lawety na Słowacji i rzeczoznawca stwierdził szkodę na 80% i od tego było cło i podatek. Oprócz tego przy rozładunku w Hamburgu również była jakaś szkoda : ) PS Utv odebrałem w stanie jak z pudełka.

PostNapisane: 24.11.2022, 10:47 

Ale mój był w pl i żadnej szkody podczas transportu nie miał... Ok rzeczoznawca był, ale przecież to nie szkoda .... A w raporcie odnotowano szkodzę. To nie zmienia faktu ze to jest wprowadzanie ludzi w błąd bo szkody nie było...

PostNapisane: 24.11.2022, 19:40 

To przegladnij dokumenty co wpisał rzeczoznawca który wyceniał pojazd do oclenia w PL i daj znać .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]